Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Αν πρόκειται σύντομα να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας και ψάχνετε έναν wedding planner για να σκορπίσει λάμψη στην πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας, τότε η Φένια Λαγούδη είναι ο άνθρωπός σας. Θέλοντας να μεταφέρει στα μελλόνυμφα ζευγάρια τη χαρά και τον ενθουσιασμό που βίωσε στον δiκό της γάμο, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Spread Τhe Sparkle Events δημιουργεί τα πιο ονειρεμένα και one of a kind γαμήλια σκηνικά. Το Yes I Do της ζήτησε να αποκαλύψει τα βασικά κριτήρια για την επιλογή ενός wedding planner και να αποκαλύψει τα trends που θα δούμε να κυριαρχούν στους γάμους του 2022.

Photo: Jacobo Pachón

Φένια, πότε και πώς ξεκίνησε η δημιουργία του Spread The Sparkle;

Από μικρή το μυαλό μου γύριζε γύρω από όμορφες ιδέες που αφορούσαν τον γάμο. Όταν έφτασε η ώρα να οργανώσω τον δικό μου, βρήκα τους κατάλληλους vendors με τους οποίους συνεργάζομαι μέχρι και σήμερα. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Spread The Sparkle, από την ανάγκη μου να χαρίσω μια δόση λάμψης σε όλα τα ζευγάρια και να τους μεταφέρω όλα τα όμορφα συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού που έζησα! Να χαρούν όλη τη διαδικασία και να βιώσουν αυτή την εμπειρία χωρίς άγχος.

Ποιο κομμάτι της οργάνωσης ενός γάμου αγαπάς περισσότερο και γιατί;

Το πιο όμορφο κομμάτι είναι η στιγμή που γνωρίζομαι με το ζευγάρι. Αρχίζω να ανακαλύπτω και να αντλώ έμπνευση από εκείνους και στη συνέχεια να πραγματοποιώ τις ιδέες μου σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις τους. Είναι εκεί που ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι μαζί τους!

Photo: AK3fotografia

Και ποιο είναι το πιο δύσκολο και γιατί;

Συνήθως δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες αφού έχουμε αναλύσει με το ζευγάρι όλα όσα χρειάζονται ώστε να έχουν σχηματίσει μια πλήρη εικόνα για τη μεγάλη τους ημέρα. Ίσως θα μπορούσε να αναφερθεί η θέληση του ζευγαριού να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες των γύρω του.

Πώς κατευθύνεις ένα αναποφάσιστο ζευγάρι ως προς την οργάνωση του γάμου του; Ποια στοιχεία λαμβάνεις συνήθως κατά νου;

Γενικά μέσα από τις συζητήσεις μας καταλαβαίνω πού θέλει να δώσει έμφαση το κάθε ζευγάρι. Έτσι, τους δίνω μια κατεύθυνση ακόμα και με checklists και, όπου επιτρέπεται, κάνουμε τους απαραίτητους δειγματισμούς ώστε να μπορούν να πάρουν ευκολότερα τις τελικές αποφάσεις τους.

Photo: AK3fotografia

Από πού αντλείς έμπνευση;

Η έμπνευση έρχεται από το ίδιο το ζευγάρι. Από ένα κοινό τους ταξίδι, ένα αγαπημένο τους αντικείμενο, χρώματα ή λέξεις, από την εποχή που θα επιλέξουν να γίνει ο γάμος, όπως επίσης και από τον τόπο. Ο τέλειος γάμος είναι αυτός που θα αντιπροσωπεύει εκείνους.

Περίγραψέ μας μια στιγμή που ένιωσες πραγματικά υπερήφανη για τη δουλειά σου.

Όταν σε έναν γάμο που έγινε εκτός Αθηνών, εν μέσω πανδημίας και με ακραία καιρικά φαινόμενα, όλα πήγαν όπως τα είχε ονειρευτεί το ζευγάρι. Με σωστή οργάνωση και διαχείριση όλα αντιμετωπίζονται.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα που συμβουλεύεις τα ζευγάρια να ακολουθήσουν αμέσως αφότου κλείσουν το wedding venue;

Να αναζητήσουν τον φωτογράφο, τον βιντεογράφο, καθώς και τον make up artist και τον hair stylist που θα επιμεληθούν το look της νύφης.

Photo: Sotiris Tsakanikas
Wedding dress: Made Bride by Antonea

Όταν ένα ζευγάρι αναζητά wedding planner, ποιες είναι οι 3 βασικές ερωτήσεις που πρέπει να του κάνει;

Είναι σημαντικό το μελλόνυμφο ζευγάρι να εστιάσει σε τρία βασικά πράγματα:

– Αν θα έχουν τακτική επικοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών με την ίδια την wedding planner και να βεβαιωθούν για την παρουσία της στον γάμο.

– Να γνωρίζουν εκ των προτέρων τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί (φόρμες παρακολούθησης budget, checklists κλπ.).

– Σύμφωνα με το εκτιμώμενο budget που διαθέτουν, να προσδιορίσουν τι ανάγκες μπορούν να καλύψουν.

Ποια είναι τα trends που θα δούμε στους γάμους του 2022;

Οι γάμοι φέτος θα θυμίζουν περισσότερο party παρά δεξίωση, αφού πλέον όλα τα ζευγάρια αναζητούν live bands. Αναφορικά με τον ανθοστολισμό, θα δούμε αρκετές κρεμαστές συνθέσεις, χρώματα αλλά και πιο απλή και ανάλαφρη αισθητική.

Photo: Sotiris Tsakanikas
​​​​​Invitations: Atelier Invitations

Περίγραψέ μας τον «τέλειο» γάμο.

Ο τέλειος γάμος είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Άλλος μπορεί να δώσει έμφαση στη διακόσμηση, άλλος μόνο στο φαγητό. Από την προσωπική εμπειρία μου, ο τέλειος γάμος είναι αυτός που έχει ονειρευτεί το ζευγάρι. Πάντα φροντίζω να λέω στα ζευγάρια μου ότι το μυστικό σε ένα γαμήλιο πάρτι είναι ότι εκείνοι δίνουν τον παλμό.Τα χαμόγελα και η χαρά τους μεταφέρονται στους καλεσμένους και τους προδιαθέτουν να περάσουν καλά. Εμείς φροντίζουμε για το αισθητικό κομμάτι της βραδιάς, όμως την καλή διάθεση την φέρνει αποκλειστικά το ζευγάρι.

Must Read:

Wedding bells: Οι 5 γαμήλιες τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη νέα χρονιά

Είσαι ρομαντική ψυχή; 5 wedding tips διακόσμησης που σου ταιριάζουν απόλυτα

Micro weddings bigger than life: Ιδέες για έναν γάμο με λίγους καλεσμένους και πολλή λάμψη

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!