Ένα ατύχημα που την κράτησε για αρκετό καιρό στο σπίτι ήταν η αφορμή για να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό και να κάνει όσους την έχουν εμπιστευτεί στις πιο ευτυχισμένες στιγμές τους να την ευγνωμονούν για τις υπέροχες ιδέες, την ανεξάντλητη φαντασία και τη δημιουργικότητά της! Ο λόγος για την Ιόλη Παπαδάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Ioli Event Design Studio που ξεχωρίζει για τα πρωτότυπα και άκρως εντυπωσιακά wedding και baptism σκηνικά που δημιουργεί. Της ζητήσαμε να μας αποκαλύψει ποιο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη διοργάνωση ενός γάμου αλλά και τα trends που θα κυριαρχήσουν στους γάμους της σεζόν. Κρατήστε σημειώσεις!

Κυρία Παπαδάκη, πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το event planning; Ήταν κάτι που πάντα ονειρευόσασταν;

Η αλήθεια είναι πως όχι μόνο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, αλλά για την ακρίβεια δεν μπορούσα καν να φανταστώ το event planning ως την κύρια δουλειά μου. Η ιδέα ξεκίνησε όταν, φτιάχνοντας τις τούρτες γενεθλίων των ανιψιών μου, ο περιβάλλοντας χώρος μού φαινόταν άδειος και σταδιακά άρχισα να ψάχνω ιδέες και να διακοσμώ θεματικά και τον υπόλοιπο χώρο. Η τότε όμως απαιτητική απασχόλησή μου σε διαφημιστική εταιρεία δεν μου άφηνε χρόνο να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Ένα ατύχημα που είχα αργότερα και με κράτησε για αρκετό καιρό στο σπίτι, ήταν τελικά ο καθοριστικός παράγοντας ενασχόλησής μου με το event planning, καθώς η δημιουργική εργασία ήταν πλέον για εμένα μονόδρομος.

Planning: Ioli Events | Photographer: Alex Tsitouridis

Περιγράψτε μας τι περιλαμβάνει μία ημέρα στο επάγγελμα του event planner.

Κάθε ημέρα είναι εντελώς διαφορετική και αυτό είναι που κάνει τόσο γοητευτική τη δουλειά μας. Η συνάντηση και η γνωριμία με καινούργιους ανθρώπους, τους οποίους τελικά θα καταλήξεις να αισθάνεσαι φίλους σου, αφού σου εμπιστεύτηκαν την ημέρα τους για να την κάνεις ξεχωριστή, η συνεχής ενημέρωση προκειμένου να μπορείς να φέρνεις νέες ιδέες, η οργάνωση του χρόνου σου, ο δειγματισμός και η διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων είναι μερικές από τις καθημερινές υποχρεώσεις ενός planner.

Planning: Ioli Events | Sweets: The Cakers | Flowers: Filanthi Floral Design | Photographer: Alex Tsitouridis

Μπορείτε να μας δώσετε ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί ένας event planner να βοηθήσει ουσιαστικά ένα μελλόνυμφο ζευγάρι;

Η οργάνωση ενός γάμου είναι αδιαμφισβήτητα ένα πάρα πολύ απαιτητικό project, το οποίο οι μελλόνυμφοι λόγω των εργασιακών τους υποχρεώσεων είναι πολύ πιθανόν να μην μπορούν να φέρουν εις πέρας. Εκεί λοιπόν είναι που ερχόμαστε εμείς. Ως επαγγελματίες λοιπόν, οφείλουμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του ζευγαριού, να οραματιστούμε μαζί του, να περιορίσουμε το άγχος του και μέσα από την εμπειρία μας να δημιουργήσουμε το ιδανικό για το ζευγάρι αποτέλεσμα.

Planning: Ioli Events | Sweets: The Cakers | Flowers: Filanthi Floral Design | Photographer: Alex Tsitouridis

Ποιο κομμάτι του wedding planning σας αρέσει περισσότερο και ποιο αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση;

Η αναζήτηση νέων ιδεών και ο σχεδιασμός του concept είναι για εμένα μακράν το πιο ευχάριστο κομμάτι του planning. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι κάθε event που οργανώνουμε να είναι μοναδικό και ξεχωριστό απ’ ό,τι άλλο έχουμε κάνει.

Πόσο καιρό πριν πρέπει να ξεκινήσει ένα ζευγάρι να οργανώνει τον γάμο του;

Ο χρόνος οργάνωσης και προετοιμασίας εξαρτάται από την περίοδο και το μέρος που ένα ζευγάρι θέλει να κάνει τον γάμο του. Το δυσκολότερο είναι να βρει κανείς διαθεσιμότητα στην εκκλησία και στον χώρο που έχει ονειρευτεί για εκείνη την ημέρα, ειδικά αν πρόκειται για περίοδο που παραδοσιακά γίνονται τα περισσότερα events, όπως είναι το καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, προτείνουμε οι μελλόνυμφοι να ξεκινούν τις διαδικασίες περίπου έναν χρόνο νωρίτερα, προκειμένου να μη χρειαστεί να κάνουν συμβιβασμούς σε αυτό που ονειρεύονται.

Planning: Ioli Events | Flowers: Filanthi Floral Design | Rentals: White Lilac | Photographer: Elisavet Apostolou

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε για να καταλήξετε στο concept ενός γάμου;

Το πρώτο και κυριότερο είναι η προσωπική επαφή με το ζευγάρι. Θα μιλήσουμε για άσχετα πράγματα, να γνωριστούμε, να καταλάβω λίγο πώς σκέφτονται, ποια είναι η αισθητική τους, το χιούμορ τους και σε ποια θέματα δίνουν αξία. Έπειτα, από τη μεριά μας ακολουθεί μια εκτενής έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας σε συνδυασμό με τις ιδέες και τις εμπειρίες μας μοιραζόμαστε με τον πελάτη και κάπως έτσι, μέσα από τη συνεννόηση και την αμοιβαία ανταλλαγή ιδεών καταλήγουμε στο concept της εκάστοτε εκδήλωσης.

Planning: Ioli Events | Flowers: Filanthi Floral Design | Sweets: The Cakers | Rentals: White Lilac | Photographer: Elisavet Apostolou

Έχετε σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό σας, ενώ πολλοί είναι οι Έλληνες celebrities που σας εμπιστεύονται για τις πιο ευτυχισμένες στιγμές τους. Για ποιο απ’ όλα τα projects σας είστε πραγματικά υπερήφανη και γιατί;

Νομίζω πως είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση… Είναι αλήθεια πολύ όμορφο, άνθρωποι που θαυμάζεις να σε επιλέγουν για να οργανώσεις τη δική τους στιγμή. Όπως συμβαίνει όμως με όλα τα events που αναλαμβάνω, ανεξάρτητα με το αν ο πελάτης είναι celebrity ή όχι, η επίμονη ενασχόληση και η ανάγκη για το άριστο αποτέλεσμα με κάνει να τις αγαπώ όλες. Την κάθε μία για διαφορετικό λόγο.

Planning: Ioli Events | Flowers: Filanthi Floral Design | Photographer: Alex Tsitouridis

Venue, διακόσμηση, φαγητό, μουσική, φωτογράφος… Μπορείτε να τα ταξινομήσετε σε μια κλίμακα από το λιγότερο έως το περισσότερο σημαντικό;

Σίγουρα το φαγητό και η μουσική είναι πολύ σημαντικά προκειμένου να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους που θα σε τιμήσουν με την παρουσία τους και να υπάρχει κέφι. Έπειτα ο φωτογράφος που θα απαθανατίσει αυτές τις στιγμές και τέλος, φυσικά, η διακόσμηση που θα μπορούσε να απογειώσει ακόμα και όχι ένα τόσο ιδανικό για την περίσταση venue.

Planning: Ioli Events | Flowers: Filanthi Floral Design | Venue: Golf Prive Glyfada | Photographer: Alex Tsitouridis

Ποια είναι τα 3 μεγαλύτερα trends που θα κυριαρχήσουν στους γάμους του 2023;

Φέτος παρατηρούμε μια στροφή στον μαξιμαλισμό. Τα νυφικά εμφανίζονται περισσότερο πομπώδη με δαντέλες και μακριά μανίκια, τα χρώματα των στολισμών είναι έντονα και φωτεινά με μια retro διάθεση, ενώ θα λέγαμε ότι τα γαμήλια concepts είναι περισσότερο eco-friendly από ποτέ.

Και ποια είναι η συμβουλή σας προς τα ζευγάρια που παντρεύονται φέτος;

Αυτή που θα ήταν και κάθε άλλη χρονιά! Να απολαύσουν τη στιγμή τους πέρα για πέρα και να προσπαθήσουν να διαμορφώσουν τον γάμο τους βάζοντας τη δική τους πινελιά με βάση τη δική τους αισθητική και τα στοιχεία του χαρακτήρα τους.

Cover photo credits: Planning: Ioli Events | Sweets: The Cakers | Photographer: Alex Tsitouridis

RELATED POSTS

Wedding Day Checklist: H λίστα της τελευταίας στιγμής!

Τι δεν πρέπει να ξεχάσεις λίγες ώρες πριν φύγεις για την εκκλησία και το μεγάλο «yes, i do»!

#AnnaSaidIDo: Λίγο πριν παντρευτεί η Άννα Πρέλεβιτς γίνεται το cover girl του ανοιξιάτικου τεύχους του Yes I Do!

Κάνει επίσημη πρόβα νυφικού και μοιράζεται μαζί μας τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές αυτού του ταξιδιού που λέγεται #annasaidido!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press