Από τη Γωγώ Καρκάνη.

Ο γάμος είναι μια απόλυτα προσωπική υπόθεση και ο wedding planner δεν αρκεί να συνοδεύεται από καλές συστάσεις αλλά πρέπει και να ταιριάζει και στην αισθητική, τη φιλοσοφία, τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Ακολουθούν 10 must-have ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον δικό σας wedding planner. Χαρτί, στυλό, φύγαμε!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ RAWPIXEL.COM/WWW.FREEPIK.COM

1. Ποιες ακριβώς υπηρεσίες προσφέρετε; Καλύπτετε και το full planning και το same day coordination;

Στο full planning αναλαμβάνει τα πάντα, από το concept του γάμου και το νυφικό μέχρι τον συντονισμό της δεξίωσης. Στο same day coordination το ζευγάρι διοργανώνει τον γάμο του και περίπου δύο εβδομάδες πριν από το event συναντιέται με τους επαγγελματίες, οι οποίοι αναλαμβάνουν να φτιάξουν το χρονοδιάγραμμα, το floor plan αλλά και να το συντονίσουν.

2. Μπορούμε να αναλάβουμε εμείς κάποια κομμάτια της διοργάνωσης του γάμου αντί για εσάς;

Κάποιοι wedding planners θέτουν ως προϋπόθεση τη συνολική διοργάνωση του γάμου, επειδή π.χ. φοβούνται μήπως αλλοιωθεί το concept ή γιατί έχουν δική τους, κλειστή ομάδα επαγγελματιών.

3. Πόσα χρόνια είστε στον χώρο; Πόσους γάμους έχετε οργανώσει στο παρελθόν, στο ίδιο location ή με το ίδιο concept;

Σημασία δεν έχει μόνο η συνολική πείρα, αλλά και η εμπειρία του πάνω στο στιλ του γάμου που θέλετε. Αναζητήστε αξιολογήσεις του από άλλα ζευγάρια στα social media και στην πλατφόρμα Weddingwire.com.

4. Με γνώμονα το budget μας και τον γάμο που ονειρευόμαστε, τι μας προτείνετε για να τον οργανώσουμε;

Ένας καλός wedding planner θα προτείνει λύσεις χωρίς να βγείτε εκτός προϋπολογισμού αλλά και δίχως να απαρνηθείτε τα όνειρά σας. Αν διαθέτετε υψηλό budget, θα σας δώσει ιδέες για ακόμα περισσότερη λάμψη και πολυτέλεια. 

5.Από πότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε την οργάνωση του γάμου μας για να είμαστε εντός πλάνου και να έχουμε περισσότερες επιλογές;

Έχετε κατά νου ότι συνήθως απαιτούνται 9-12 μήνες για τη διοργάνωση, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες και χώροι. Μέσα από αυτή την ερώτηση θα βεβαιωθείτε επίσης ότι ο επαγγελματίας μπορεί να ανταποκριθεί στα χρονοδιαγράμματά σας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ RAWPIXEL.COM/WWW.FREEPIK.COM

6. Πόσες συναντήσεις θα χρειαστεί να κάνουμε; Με ποιον τρόπο θα επικοινωνούμε;

Ένας σωστός wedding planner πρέπει να ακολουθεί το ζευγάρι σε κάθε του βήμα. Από την άλλη, υπάρχουν ζευγάρια που προτιμούν την επικοινωνία μέσω emails και social media. Σε κάθε περίπτωση, ζητήστε ένα λεπτομερές πλάνο των επόμενων π.χ. 9 ή 12 μηνών, με τα βήματά του και τις υποχρεώσεις για κάθε μήνα.

7. Με ποιους επαγγελματίες συνεργάζεστε; Με ποια κριτήρια τους επιλέγετε;

Ανάμεσα στα κριτήριά του πρέπει να είναι η ποιότητα της δουλειάς τους, η ευελιξία τους, το αν είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες γάμου, η σχέση ποιότητας-τιμής και η συνέπειά τους ως προς τα χρονοδιαγράμματα.

8. Αυτό είναι το concept του γάμου μας. Τι θα μας προτείνατε για να τον κάνουμε πιο ξεχωριστό;

Αν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε έναν επαγγελματία όχι μόνο με οργανωτικό πνεύμα, δικτύωση και εμπειρία, αλλά και με δημιουργικές ιδέες και γνώση των νέων τάσεων που θα απογειώσουν το event, αυτή η ερώτηση είναι απαραίτητη.

9. Συνεργάζεστε με κάποιους χώρους που θα μπορούσατε να μας προτείνετε;

Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι πολύ σημαντική αν δεν έχετε καταλήξει στο location.

10. Πώς διαχειρίζεστε τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής; Για παράδειγμα, αν χρειαστεί να αλλάξει ο αριθμός των καλεσμένων;

Μια ερώτηση ιδιαίτερα πολύτιμη στην εποχή των post Covid-19 weddings όπου μπορεί, ενώ πλησιάζει ο γάμος, να μειωθεί ο αριθμός των καλεσμένων ή να μεταφερθεί η ημερομηνία του.

Yes I Do Note: Με τον wedding planner σας θα μοιραστείτε τις πιο δυνατές αναμνήσεις της ζωής σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει χημεία μεταξύ σας από την πρώτη κιόλας συνάντηση.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την Πέγκυ Σιμιτζή, wedding planner (I Wish Chic Events, www.iwishchicevents.com).

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Must Read:

13 πράγματα που ξεχνάει κάθε νύφη κατά την προετοιμασία του γάμου της 

Τα 5 στιλ νυφικού που κολακεύουν όλες τις γυναίκες

Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή λουλούδια για τη νυφική ανθοδέσμη;

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!