IMG_1880

Ο Γιάννης Κορφιάτης είναι οπερατέρ στο ελληνικό MTV και ταυτόχρονα καλύπτει με την κάμερά του γάμους στην Αθήνα. Ο Γιάννης είναι ο βιντεογράφος που θες να έχεις δίπλα σου γιατί -όπως και να το κάνεις- η νεανική ματιά παίζει ρόλο! Έχοντας γυρίσει δεκάδες βίντεο για το MTV και έχοντας ένα εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό (“Μένουμε Ελλάδα” και άλλα πολλά) ο Γιάννης, μας δίνει τα δικά του 5 tips για ένα νεανικό, φρέσκο και αρκετά εναλλακτικό βίντεο γάμου!

 

1. Το βίντεο του γάμου είναι αυτό που θα σας μείνει τελικά να βλέπετε. Αυτό θα δείχνετε στους φίλους,συγγενείς,στα παιδία σας ακομα και στα εγγόνια σας έπειτα απο πολλά χρόνια, όταν αυτή η στιγμή θα είναι μία γλυκιά ανάμνηση, στην οποία είναι καλό να επενδύσετε σωστά και να κάνετε καλή έρευνα πριν καταλήξετε στην επιλογή σας.

Screen Shot 2014-03-24 at 9.32.55 AM Ο Γιάννης σε ένα γύρισμα για τα MTV Everyday Girls! Γιατί ο οπερατέρ συχνά γίνεται κασκαντέρ!
Ο Γιάννης σε ένα γύρισμα για τα MTV Everyday Girls! Γιατί ο οπερατέρ συχνά γίνεται κασκαντέρ!

2. Στην επιλογή του βιντεογράφου τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα.

Κατ᾽αρχήν το πρώτο πράγμα  που πρέπει να προσέξουμε είναι αν ο βιντεογράφος  είναι επαγγελμάτιας, δηλαδη ρωτάμε αν έχει προϋπηρεσία ή αν δουλεύει στην τηλεόραση, κάτι που διασφαλιζει ώς ένα βαθμό ότι είναι γνώστης του αντικειμένου. Πολλές φορές, βλέπουμε μια απλή καταγραφή του μυστηρίου με αμφίβολα αισθητικά αποτελέσματα χωρίς καμία καλλιτεχνική και προσεγμένη ματιά.

Φυσικά δεν ξεχνάμε να ζητήσουμε να δούμε δείγμα από προηγούμενες δουλειές του.

 

3. Ένας απο τους γάμους που θα μου μείνει αξέχαστος είναι αυτός τις αδερφής ενός πολύ καλού μου φίλου μου που ήμουν  καλεσμένος και είχα αναλάβει και να βιντεοσκοπήσω. Έλαβε χώρα σε μία κατασκήνωση στο Σούνιο αρχές καλοκαιριού. Ο γάμος ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή. Κάποιοι από Παρασκευή βράδυ και οι περισσότεροι απο Σάββατο πρώι άρχισαν να καταφθάνουν στο location και να ετοιμάζονται για το γλέντι! Αφού εγκατασταθήκαμε όλοι στους κοιτώνες της κατασκήνωσης μαζευτήκαμε στην πλατεία  όπου άρχισαν τα όργανα στην κυριολεξία….Ο γαμπρός ήταν μούσικος, όπως και πολλοί φίλοι του, οπότε καταλαβαίνετε πώς κύλησε η μέρα αλλά και η νύχτα.

Το επόμενο πρώι βάλαμε όλοι τα καλά μας και ξεκινήσαμε απο το σπιτάκι του γαμπρόυ με συνοδεία των οργάνων φυσικά να πάμε να πάρουμε τη νύφη απο το δικό της σπίτι. Σε όλη τη διαδρομή τα παραδοσιακά τραγούδια για το γάμο έδιναν και έπαιρναν. Φτάνοντας στο εκκλησάκι της κατασκήνωσης ο γάμος τελέστηκε  με τον ιερέα που ήταν φίλος του ζευγαριού να κλέβει την παράσταση με τα σχόλια του.

Όσο για το γλέντι; Catering είχε αναλάβει τα του τραπεζιού που είχε στρωθεί στους πάγκους-τραπέζια κάτω απο τα πεύκα.

Έξυπνο tip: Σε κάθε τραπέζι υπήρχε μία φωτογραφική μηχανή μιας χρήσης με την οποία οι καλεσμένοι τράβαγαν τίς φωτογραφίες που ήθελαν ,στο τέλος τις συγκέντρωσαν καί έτσι ειχαν σχεδόν χωρίς ιδιαίτερο κόστος αυθόρμητες φωτογραφίες!

Screen Shot 2014-03-24 at 9.34.15 AM Γύρισμα στο Live Love της Χαριλένας Γιατρά στην Κηφισιά!
Γύρισμα στο Live Love της Χαριλένας Γιατρά στην Κηφισιά!

4. Ένα απο τα λάθη που παρατηρώ ότι κάνουν τα ζευγάρια είναι ότι κοιτάνε την διάρκεια που θα έχει το βίντεο ή εντυπωσιάζονται απο τα έφε  που χρησιμοποιούν, οι μιας πιο παλιάς αντίληψης βιντεογράφοι στο μοντάζ. Πιστεύω ότι πλέον η βάση δίνεται σε ένα πιο μοντέρνο τρόπο βιντεοσκόπησης και στην ύπαρξη ακόμα και σεναρίου εφόσον ευνοούν οι συνθήκες. Επίσης, συστήνω στα ζευγάρια να μην σκέφτονται τόσο το υψηλό πολλές φορές κόστος της φωτογραφίας και του βίντεο γιατί τελικά αυτά θα τους μείνουν μετά απο χρόνια να τους θυμίζουν την τόσο σημαντική αυτή μέρα.

5. Τελευταίο tip για τους μελλόνυμφους; Να είναι χαλάροι ,να μην στήνονται στην κάμερα και να ειναι φυσικοί!

 

Τον Γιάννη Κορφιάτη μπορείτε να τον βρείτε στο κινητό του (6976799494) και να του ζητήσετε ένα ραντεβού για να δείτε τη δουλειά του και γιατί όχι, να οργανώσετε μαζί τον γάμο σας!

Screen Shot 2014-03-24 at 9.29.54 AM Με τον Γιάννη και τη Μαριάνθη μετά το τέλος ενός γυρίσματος για τα Everyday Girls στην γέφυρα του Ψυχικού!
Με τον Γιάννη και τη Μαριάνθη μετά το τέλος ενός γυρίσματος για τα Everyday Girls στην γέφυρα του Ψυχικού!