Κομψά γευστικά γλυκίσματα, αγνές πρώτες ύλες, άριστη τεχνογνωσία, φαντασία, δημιουργικότητα  και πολλές διακρίσεις είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της Κουφετοποιίας Χατζηγιαννάκη στα 67 χρόνια λειτουργίας της. Σήμερα τα ηνία του θρυλικού πλέον brand αναλαμβάνει η νέα γενιά που φέρνει φρέσκο αέρα και πολύ πρωτότυπες ιδέες! Συναντήσαμε τον Νικόλα, τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο και φυσικά ρωτήσαμε τα πάντα για το κεφάλαιο “κουφέτο & γάμος”.

Από αριστερά Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης, Νικόλας Χατζηγιαννάκης, Κωνσταντίνος Μαυρογιάννης
Από αριστερά Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης, Νικόλας Χατζηγιαννάκης, Κωνσταντίνος Μαυρογιάννης

To κουφέτο αποτελεί ίσως το πιο “παραδοσιακό” κομμάτι ενός γάμου! Άλλωστε γάμος χωρίς κουφέτα δεν γίνεται! Πέρα από το κλασικό και αγαπημένο αμύγδαλο τι άλλο θα βρούμε από την Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη;

Νικόλας: Έχοντας διαρκή παρουσία στο χώρο της παραγωγής κουφέτων από το 1950, έχουμε αναπτύξει μια μεγάλη παλέτα γεύσεων και χρωμάτων που υπόσχονται να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της πιο σημαντικής ημέρας στη ζωή ενός ζευγαριού.  Παράγουμε μια ευρεία γκάμα παραδοσιακών Κουφέτων Αμυγδάλου την οποία εξελίσσουμε διαρκώς και θεωρούμε οτι διεκδικεί επάξια τη θέση των ποιοτικότερων κουφέτων με αμύγδαλο στην Ελλάδα.

Θέλοντας να ανατρέψουμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα του κουφέτου αμυγδάλου, ήμασταν οι πρώτοι Έλληνες παραγωγοί κουφέτων με πυρήνα σοκολάτας, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ξεκινώντας από την κλασική καρδιά που έκανε πάταγο τη δεκαετία εκείνη, αναπτύξαμε νέους σοκολατένιους πυρήνες που αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία προϊόντων όπως τα Bijoux με λευκή σοκολάτα σε διάφορες γεύσεις και τα Bijoux Supreme με εξαιρετικής ποιότητας bitter σοκολάτα.

Το brand name της Κουφετοποιίας Χατζηγιαννάκη με 3 λέξεις.

Κωνσταντίνος: Άνθρωποι, δημιουργικότητα, απόλαυση!

Choco Almond Classic
Choco Almond Classic

Ποιες είναι λοιπόν οι νέες, πρωτότυπες -και ΠΟΛΥ νόστιμες- γεύσεις που έχετε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια;

Αλέξανδρος: Αποκτόντας την απαραίτητη τεχνογνωσία, φτάνουμε σήμερα να παρουσιάζουμε στην Ελληνική αγορά γευστικά και καινοτόμα προϊόντα όπως τα Together με διπλή σοκολάτα και τα Choco Balls με σφαιρικό πυρήνα σοκολάτας γάλακτος.

Αλλά δε σταματάμε εκει. Διαπιστώνοντας την ανάγκη των καταναλωτών για μια φρέσκια πρόταση, δημιουργήσαμε τη σειρά Choco Almond προσφέροντας, πρώτοι στην Ελλάδα, κουφέτα με αμύγδαλο και σοκολάτα σε διάφορες γεύσεις. Η σειρά αυτή είχε τεράστια αποδοχή με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον τη Νο1 επιλογή στα κουφέτα για γάμο ενώ αποτέλεσε και την πρώτη σειρά κουφέτων μας που απέσπασε βραβείο από το διεθνή οργανισμό iTQi για την ποιότητα και τη γεύση της!

Τέλος, παρουσιάσαμε πριν από 4 χρόνια μια καινοτόμα κατηγορία κουφέτων, τα Crispy, με τραγανό πυρήνα δημητριακών και σοκολάτα γάλακτος σε παστέλ, περλέ και μεταλλιζέ αποχρώσεις, που με την εμφάνιση και τη γεύση τους κερδίζουν επάξια μια θέση ανάμεσα στα πιο δημοφιλή μας προϊόντα.

Αλήθεια, ποιες είναι οι δικές σας αγαπημένες γεύσεις;

Κ.: Προσωπική αγαπημένη επιλογή είναι το Velvet Avola! Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα, θέλαμε να παράγουμε το πιο ποιοτικό κουφέτο αμυγδάλου στην Ελλάδα. Για να το πετύχουμε αυτό, φέραμε το γευστικότερο και ακριβότερο αμύγδαλο του κόσμου, που παράγεται στο χωριό Avola της Σικελίας και το επικαλύψαμε με μια πολύ λεπτή στρώση ζάχαρης που αναδεικνύει το άρωμα του αμυγδάλου προσθέτοντας έναν γλυκό τόνο. Η απλότητα και η ξεκάθαρη γεύση του είναι ένας λιτός συνδυασμός που το κάνει το δικό μου αγαπημένο!

Choco Almond Mixed Tastes
Choco Almond Mixed Tastes

Ν.: Θα επιλέξω το Together Stracciatella! Ως λάτρης του γλυκού, ο συνδυασμός της διπλής σοκολάτας με την πολύ λεπτή επικάλυψη ζάχαρης είναι ιδανικός! Η ιδιαίτερη γεύση του μαζί με την πρωτότυπη πιτσιλωτή εμφάνισή του, παραπέμπει σε πραγματική stracciatella.

Κουφέτο Together Stracciatella
Κουφέτο Together Stracciatella

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σας που σας κάνουν τόσο μοναδικούς στην αγορά και ξεχωρίζετε τόσα χρόνια;

Ν.:Σκοπός μας είναι να δημιουργούμε προϊόντα τα οποία θα ήμασταν υπερήφανοι να προσφέρουμε και στους πιο απαιτητικούς καλεσμένους μας! Για να το πετύχουμε αυτό, σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας με έμφαση στο γευστικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες και πολλή φαντασία κατά τη δημιουργία τους. Αναζητώντας πρώτες ύλες απ’ όλο τον κόσμο, προσπαθούμε να ανατρέψουμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα του κουφέτου με συνδυασμούς από μια μεγαλύτερη παλέτα γεύσεων. Επενδύοντας διαρκώς σε νέες τεχνικές παραγωγής εμπλουτίζουμε την τεχνογνωσία της εταιρίας μας με στόχο τη δημιουργία μοναδικών και καινοτόμων προϊόντων. Εφαρμόζοντας οπτικό ποιοτικό έλεγχο κατά τη διαλογή των πρώτων υλών, αλλά και του τελικού προϊόντος, διασφαλίζουμε ότι τα προϊόντα μας ανταποκρίνονται στα υψηλότερα στάνταρ ποιότητας Χατζηγιαννάκη. Εν ολίγοις, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εταιρίας μας, χωρίς το οποίο δε θα ήταν εφικτό τίποτα από τα παραπάνω,  είναι η πίστη και η συμμετοχή όλων των ανθρώπων σε ένα στόχο: να παράγουμε ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

Κουφέτο Crispy
Κουφέτο Crispy

Πόσο σημαντική είναι η επιλογή του κουφέτου και ποια η δική σας συμβουλή σε ένα μελλόνυμφο ζευγάρι;

Ν.:Το κουφέτο προσφέρεται παραδοσιακά ως το ευχαριστήριο γλύκισμα από το ζευγάρι προς τους καλεσμένους. Θέλουμε να δώσουμε αξία σε αυτό το δώρο και θεωρούμε μεγάλη μας επιτυχία να το πάρει ο καλεσμένος μαζί του. Η συμβουλή μας προς ένα νεόνυμφο ζευγάρι θα ήταν να επιλέξει τα κουφέτα οπως θα επέλεγε ένα δώρο προς τους αγαπημένους του ανθρώπους, που γιόρτασαν μαζί του αυτή την τόσο σημαντική ημέρα.

Τι πρέπει να προσέξει ένα ζευγάρι που παντρεύεται το καλοκαίρι;

Κ.:Όσοι παντρεύονται το καλοκαίρι, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όσον αφορά στις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στα κουφέτα, ειδικά αν περιέχουν σοκολάτα.  Αυτό, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποθαρρύνει τους νεόνυμφους να επιλέξουν τα καταπληκτικά κουφέτα σοκολάτας, καθώς με υποτυπώδεις συνθήκες διατηρισιμότητας, δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα!

Sweet Pebble Skiathos
Sweet Pebble Skiathos

Οι Printed προτάσεις αποτελούν καινοτομία – πρωτοτυπία της Κουφετοποιίας Χατζηγιαννάκη. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή την “υπηρεσία” σας.

Α.: Θέλαμε να δώσουμε μια ξεχωριστή πινελιά στους καταναλωτές που θα επιλέξουν τα προϊόντα μας. Έτσι σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα κάνει το μυστήριό τους, γάμο ή βάπτιση, μοναδικό! Τι πιο μοναδικό λοιπόν, από ένα κουφέτο που έχει τυπωμένο ένα μήνυμα που οι ίδιοι θα επιλέξουν να περάσουν στους καλεσμένους τους;

Κουφέτο Printed
Κουφέτο Printed
Κουφέτο Printed
Κουφέτο Printed

Κεφάλαιο “βάπτιση”: Ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις για παιδικά, υπέροχα κουφέτα και candy bars γεμάτα χρώμα;

Κ.:Φροντίζουμε και στο κομμάτι της βάπτισης, το ζευγάρι να έχει μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Για να ξεχωρίσουμε όμως κάποιες σειρές θα προτείναμε τις νέες σειρές προϊόντων Κουφέτο Crispy πολύχρωμο και Choco Balls με σοκολάτα γάλακτος, σε ανάμεικτες παστέλ αποχρώσεις φυσικών χρωμάτων που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

Σε τι λέτε Yes I do & σε τι No I don’t;

Κ.: Θα πω Yes I do σε πρόσκληση για απόδραση σε ένα νησί! Ελπίζω για όλους μας να έχουμε ευκαιρίες για περισσότερες αποδράσεις.

No I don’t:… take anything for granted! Χρειάζεται επιμονή και προσπάθεια για να μη θεωρούμε κάτι δεδομένο και πιστεύω πως η επαγρύπνηση είναι το πρώτο βήμα προς την αυτοβελτίωση.

Ν.: Yes I do θα έλεγα πάντα σε ένα ταξίδι με μηχανή που σε βοηθάει να ξεφύγεις απ’ την καθημερινότητα και να επικεντρωθείς σε κάτι καθαρό και απλό.

No I don’t  στον ρατσισμό! Πιστεύω στην διαφορετικότητα και στην μοναδικότητα του κάθε ατόμου.

Κωνσταντίνος Μαυρογιάννης, Νικόλας Χατζηγιαννάκης, Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης
Κωνσταντίνος Μαυρογιάννης, Νικόλας Χατζηγιαννάκης, Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης

Yes I do Extras!

5 βασικά είδη γάμου αναζητούν το δικό τους κουφέτο…

Boho wedding: Together Stracciatella, η διπλή σοκολάτα δίνει τη γεύση και οι καφέ πιτσιλιές μια εναλλακτική πινελιά χρωματίζοντας το παραδοσιακά λευκό κουφέτο.

Romantic wedding: Κουφέτο Crispy Pearlescent, οι εξαιρετικές περλέ αποχρώσεις έρχονται να στολίσουν την μπομπονιέρα ενός ρομαντικού γάμου.

Classic wedding: Velvet Avola, για όσους προτιμούν τα παραδοσιακά κουφέτα αμυγδάλου, αποτελεί την ποιοτικότερη επιλογή, καθώς η εξαιρετικά λεπτή επικάλυψη ζάχαρης κρύβει μέσα της ολόκληρο αμύγδαλο Avola, από το ομώνυμο χωριό τη Σικελίας που φημίζεται διεθνώς για την ποιότητα της παραγωγής του.

Island wedding: Βότσαλα, μια μεγάλη ποικιλία καινοτόμων προϊόντων, εμπνευσμένα από τα ελληνικά νησιά, που υπόσχονται να ταξιδέψουν τους καλεσμένους σας με τη φρουτώδη γεύση και την ιδιαίτερη εμφάνισή τους.

Alternative wedding: Bijoux Supreme, η τεράστια ποικιλία χρωμάτων έρχεται να δώσει μια μεγάλη γκάμα επιλογών ικανή να συνοδεύσει ακόμη και τους πιο πρωτότυπους χρωματικούς συνδυασμούς.

Tips συντήρησης κουφέτων by Hatziyiannakis

Όλα τα προϊόντα μας διατηρούνται σε θερμοκρασίες έως και 22o C, σε σκιερό μέρος.

Δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο.

Διατηρούνται εκτός ψυγείου.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους, το μεταφορικό μέσο πρέπει να έχει κλιματισμό και την επιθυμητή θερμοκρασία των 22o C.

Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, οι μπομπονιέρες πρέπει να βρίσκονται μέσα στο δροσερό κλίμα της εκκλησίας και με το πέρας της τελετής να βγαίνουν έξω και να μοιράζονται στους καλεσμένους.

 

ΗΑΤΖΙΥΙΑΝΝΑΚΙS

Credits

Photos Αλέξανδρου, Κωνσταντίνου, Νικόλα: GWEDD Fotografia Γιώργος Μπουζάκης

Grooming: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου & Σαββίνα Σκεπετάρη

Location: Radisson Blu Park Hotel

Χατζηγιαννάκης Logo

Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη 

διεύθυνση: Θηβών 70Β, Πειραιάς

τηλέφωνο: 210-4202962

website: www.hatziyiannakis.gr

email: info@hatziyiannakis.gr

facebook: Dragees Hatziyiannakis

instagram: @dragees_hatziyiannakis

 

Aπό την Αργυρώ Γιακούμα