Είναι ζευγάρι εδώ και δύο δεκαετίες και δηλώνουν ακόμα ερωτευμένοι μεταξύ τους! Αγαπούν τη δουλειά τους ενώ παράλληλα λατρεύουν τη φρέσκια αισθητική και τη σύγχρονη ματιά. Η Τόνια Ανδρομανέσκου και Θοδωρής Ζουμής, είναι δύο επαγγελματίες φωτογράφοι ή αλλιώς ένα ”φωτογραφικό ζευγάρι” που μοιράζεται το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη για τις φωτογραφήσεις γάμου.

Κάθε click, κάθε φωτογραφία και εικόνα της  Tonia & Theodore Fine Art Photography κάνει focus στα αυθεντικά συναισθήματα, στις αληθινές ”δυνατές” στιγμές και έχει ως στόχο να αναδείξει τη μοναδική wedding ιστορία κάθε ζευγαριού. 

Γιατί κάθε ιστορία γάμου..είναι μοναδική και αξίζει να μείνει σαν μια πολύτιμη ανάμνηση στο πέρασμα των χρονων!

Oι wedding φωτογράφοι Τόνια Ανδρομανέσκου και Θοδωρής Ζουμής.

Εκτός από συνεργάτες, είστε ζευγάρι και στη ζωή! Πώς συμπληρώνει ο ένας τον άλλο επαγγελματικά και πόσο εύκολο είναι να δουλεύεις με τον σύζυγο ή την σύζυγό σου σε καθημερινή βάση;

Αισθανόμαστε πραγματικά τυχεροί που έχει ο ένας τον άλλο για συνεργάτη. Είμαστε κάθε μέρα μαζί και έτσι ο ένας αλληλοσυμπληρώνει, διορθώνει και βελτιώνει τον άλλο συνεχώς, κάνοντας ειλικρινή φωτογραφική κριτική.  Δεν θα πούμε ότι είναι πάντα εύκολο να συνεργάζεσαι με τον άντρα ή την γυναίκα σου ή ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες ή και διαφωνίες στην καθημερινότητα, όμως, στο τέλος όλα καταλήγουν σε σύνθεση μιας αισθητικής, που δεν σταματούμε ποτέ να ”καλλιεργούμε”. 

Παρατηρούμε στο υπέροχο portfolio σας, ότι οι bridal φωτογραφίες συνδυάζουν το συναίσθημα με την φρέσκια αισθητική και το άρτιο επαγγελματικό αποτέλεσμα. Πώς το καταφέρνετε αυτό; 

Σαν άνθρωποι προσπαθούμε να ζούμε 100% στο σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι παρακολουθούμε στενά τη σύγχρονη αισθητική των γάμων και αντλούμε έμπνευση από αυτή. Κυρίως όμως, θέλουμε να βλέπουμε τις φωτογραφίες μας και να τις απολαμβάνουμε, γι’ αυτό άλλωστε οι εικόνες μας έχουν δυνατό και ουσιαστικό περιεχόμενο. Αυτό δεν είναι άλλο από τα πραγματικά συναισθήματα του ζευγαριού, αλλά και των καλεσμένων του. Η χαρά, η συγκίνηση, τα γέλια, τα δάκρυα χαράς, οι ματιές και μικρές κινήσεις είναι ο δικός μας ”φωτογραφικός τόπος”.

yes_i_do_toniatheodorefinephotography_0.png

Ο Γάλλος φωτογράφος Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν έλεγε: ‘’Να φωτογραφίζεις, σημαίνει να βάζεις στην ίδια ευθεία, το μυαλό, το μάτι και το χέρι’’. Εσείς τι άλλο προσθέτετε στις φωτογραφίσεις σας και ξεχωρίζουν;

Ο Μπρεσόν έχει πει πολλά όμορφα που αφορούν τη φωτογραφική τέχνη. Το ακριβές που είχε πει, αρκετές φορές μάλιστα, είναι: “Να βάζεις στην ίδια ευθεία το μυαλό, το μάτι και την καρδιά”. Νομίζω ότι αυτή ακριβώς την ευθυγράμμιση και αρμονία είναι που ψάχνουμε κι εμείς. Αν είναι κάτι που πρέπει να προσθέσουμε σε αυτή τη φράση, είναι η πεποίθησή μας ότι η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί – και πρέπει – να έχει κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Όταν τη συναντούμε, γιορτάζουμε κι εμείς μαζί της. Την μετουσιώνουμε στο βασικό συστατικό των εικόνων μας και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι παρά μόνο αληθινό και μοναδικό. 

yes_i_do_toniatheodorefinephotography_3.jpg

Πώς θα περιγράφατε τις φωτογραφίες του  Tonia & Theodore Fine ArtPhotography  με 5 λέξεις; Τι θέλετε να νιώθουν οι weds-to-be όταν κοιτούν φωτογραφίες σας, για πρώτη φορά;

Φυσικές, αληθινές, καλαίσθητες, φωτεινές, ουσιαστικές.  Αυτό που θέλουμε να νιώσει κάθε ζευγάρι όταν συνεργάζεται μαζί μας, είναι η μοναδικότητα του, η σημασία της δικής του ιστορίας αγάπης και των βαθιών συναισθημάτων που έχει ο ένας για τον άλλο. Και για να μπορέσουμε να πούμε όσον το δυνατόν καλύτερα φωτογραφικά τη δική του ιστορία αγάπης, θέλουμε να γνωρίζουμε καλύτερα τα ζευγάρια μας και η σχέση μας να γίνεται πιο άμεση και φιλική. 

yes_i_do_toniatheodorefinephotography.jpg

Ποια θα λέγατε πως είναι τα μυστικά για υπέροχα συναισθηματικά πορτρέτα γάμου ή βάπτισης;

Δεν ξέρουμε καν αν είναι μυστικό. Για να δώσουμε τις γεμάτες συναισθήματα και ζωντάνια εικόνες μας έχουμε χτίσει σχέσεις απόλυτης εμπιστοσύνης. Αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή σαν άνθρωποι είμαστε ειλικρινείς και διακριτικοί. Με ειλικρίνεια λοιπόν, ευγένεια, απλότητα και διακριτικότητα προσεγγίζουμε κάθε ζευγάρι και έτσι φτάνουμε στο κομβικό σημείο που βρίσκεται απέναντί μας και δεν νιώθει καμία πίεση, ανασφάλεια ή προβληματισμό. Όλα ρέουν χαλαρά, έρχονται σε φωτογραφική αρμονία και απλά…συμβαίνουν!

yes_i_do_toniatheodorefinephotography_14.jpg

yes_i_do_toniatheodorefinephotography_5.jpg

Pre-wedding και after-wedding photo shoot. Τι προτείνετε στους αναποφάσιστους weds-to-be;

Προτείνουμε να κάνουν και τα δύο. Και ακόμα παραπάνω! Γενικά πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να φωτογραφίζονται αρκετά στη διάρκεια της ζωή τους. Οι φωτογραφίες αφήνουν όμορφες αναμνήσεις και τις μεταφέρουν στις επόμενες γενιές. Και κάθε ζευγάρι πρέπει αυτά που νοιώθει και ζει να τα μετατρέπει σε όμορφες εικόνες, σε όμορφες φωτογραφίες που θα κρατήσουν σαν πολύτιμες αναμνήσεις και θα τις χαίρονται δέκα, είκοσι, σαράντα χρόνια μετά. Η διαφορά της pre-wedding φωτογράφησης με την after-wedding είναι o βαθμός φωτογραφικής ελευθερίας που έχουν. Στην pre-wedding διαδικασία μπορούμε πιο εύκολα να διαλέξουμε τα outfit, το location και το ύφος της φωτογράφησης ενώ το after-wedding πρέπει να είναι πολύ κοντά στο ύφος του γάμου.

yes_i_do_toniatheodorefinephotography_36.jpg

yes_i_do_toniatheodorefinephotography_9.jpg

Ποιος γάμος σας έχει μείνει αξέχαστος και θα τον φωτογραφίζατε και πάλι από την αρχή;

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φωτογραφίσει πάρα πολλούς και όμορφους γάμους. Πραγματικά κάθε γάμος για εμάς, είναι μοναδικός και διαφορετικός. Και ενώ κάποιοι γάμοι φωτογραφικά είχαν κάτι πιο ιδιαίτερο από κάποιους άλλους, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε έναν μόνο. Χαιρόμαστε για όλους όσους έχουμε αναλάβει και τους κρατάμε ως πολύτιμες αναμνήσεις.

yes_i_do_toniatheodorefinephotography_20.jpg

Τι είναι αυτό που συμβουλεύετε τα ζευγάρια λίγο πριν φωτογραφηθούν; Πως τους βοηθάτε ξεπεράσουν το άγχος και τελικά φτάνετε στα μαγικά clicks;

Δίνουμε πάρα πολλές συμβουλές και ουσιαστική βοήθεια σε κάθε ζευγάρι που μας επιλέγει. Πραγματικά παρέχουμε υποστήριξη σε πολλά επίπεδα που δεν αφορά μόνο την φωτογράφηση αλλά όλη τη διαδικασία του γάμου τους. Αν πρέπει να δώσουμε μια συμβουλή είναι η εξής: Απολαύστε την ημέρα του γάμου. Να σκέφτεστε και να κοιτάτε μόνο ο ένας τον άλλο! Είναι η δική σας ημέρα και όλα θα είναι υπέροχα και μοναδικά!

yes_i_do_toniatheodorefinephotography_27.jpg

yes_i_do_toniatheodorefinephotography_38.jpg

Υπάρχουν must-have λήψεις  που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα γαμήλιο άλμπουμ ή άλμπουμ βάπτισης;

Η αλήθεια είναι οι απαραίτητες λήψεις, είναι πολλές. Όμως αυτό για εμάς δεν σημαίνει ότι έχουμε μια λίστα με τις must-have, την οποία μπορούμε να κατονομάσουμε. Περισσότερο είναι μία αντίληψη και αίσθηση που πρέπει να εστιάσουμε κάθε φορά. Επειδή σε κάθε γάμο τα ”σημαντικά πράγματα” είναι διαφορετικά, φροντίζουμε να τα έχουμε μάθει με κάθε λεπτομέρεια, πριν από αυτόν. Έτσι δίνουμε τη σημασία που πρέπει για να μπορέσουμε να πούμε αληθινά, φυσικά και καλαίσθητα την ιστορία του γάμου μέσα από το προσωπικό άλμπουμ του ζευγαριού.

yes_i_do_toniatheodorefinephotography_10.png

yes_i_do_toniatheodorefinephotography_00.png

 Γαμήλια φωτογράφηση ή φωτογράφηση βάπτισης; Τι απολαμβάνετε περισσότερο;

Ως γονείς σε κάθε βάπτιση συγκινούμαστε και νοιώθουμε πόσο ιδιαίτερη στιγμή είναι. Κι εκεί φωτογραφίζουμε τις αυθεντικές στιγμές και κάθε λεπτομέρεια με ιδιαίτερη χαρά. Όμως αν μιλάμε καθαρά για φωτογραφική απόλαυση, τότε θα απαντήσουμε ότι περισσότερο απολαμβάνουμε να φωτογραφίζουμε γάμους. Ο γάμος είναι μια πανδαισία αισθημάτων και γεγονότων – από την ώρα των προετοιμασιών μέχρι το γαμήλιο πάρτι – που μας χαρίζει μοναδικές και υπέροχες στιγμές που ανυπομονούμε να απαθανατίσουμε με τον φωτογραφικό μας φακό.

yes_i_do_toniatheodorefinephotography_33.jpg

Λέτε Yes I Do…

Στον έρωτα, στην αγάπη, στην εμπιστοσύνη, στη συνέπεια, στη δέσμευση, στο στιλ, στη διαφορετικότητα, στην αυθεντικότητα, στη ζωή.

 Λέτε No I Don’t…

Στο μίσος, στην ασυνέπεια, στις διακρίσεις, στο κιτς, στην περιθωριοποίηση. 

RELATED POSTS

Αθηνά Ευμορφιάδη & Γιάννης Μαυροκορδάτος: Για πρώτη φορά οι αδημοσίευτες φωτογραφίες του γάμου τους!

Το φωτογραφικό ζευγάρι Tonia & Theodore Photography μοιράζεται τις πιο μαγικές λήψεις του ζευγαριού!