Shoot the bride, μια φράση διττής σημασίας: 1. φωτογραφίζω τη νύφη, 2. πυροβολώ τη νύφη. Η Γεωργία και η Χριστιάνα δεν τη πυροβολούν, αλλά τη φωτογραφίζουν και μάλιστα με έναν τρόπο τόσο απροσδόκητο που η μοναδική τους αισθητική κάνει όχι μόνο τη νύφη, αλλά και τις ίδιες να ξεχωρίζουν σε έναν τόσο ανταγωνιστικό χώρο όπως αυτός της φωτογράφισης γάμων! Υποστηρίζουν ότι η νύφη έχει πάντα δίκιο, της αναγνωρίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον γάμο και την απαθανατίζουν σε κάθε πιθανή και ανεκτίμητη συναισθηματική της φάση. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη σχολή φωτογραφίας όπου η μια φοιτούσε και η άλλη δίδασκε, έγιναν φίλες και μετέπειτα συνάδελφοι. Τα requests συγγενών και φίλων για να φωτογραφίσουν τον δικό τους γάμο ή τη βάπτιση, τις οδήγησαν στο να ανακαλύψουν και εν τέλει να μαγευτούν από την πληθώρα των διαφορετικών συναισθημάτων που κρύβονται σε τέτοια μυστήρια. Τους ζητήσαμε να μας δείξουν τον wedding κόσμο μέσα από την ξεχωριστή τους ματιά, που αποτυπώνει τη μαγεία του γάμου με ρεαλισμό. Δύο έννοιες φαινομενικά αντιθετικές μεταξύ τους, οξύνουν ακόμα περισσότερο τις αισθητικές μας προσλαμβάνουσες. You may now shoot the bride…

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πρόσωπο να φωτογραφίζετε σε έναν γάμο και γιατί;

Είναι κάπως κοινότοπο, αλλά το αγαπημένο μας θέμα είναι η νύφη! Πρόκειται για έναν «ρόλο» γεμάτο συναισθήματα, όπως ο έρωτας, η αγάπη και η χαρά. Όμως, μεγάλη πρόκληση είναι και το να αποτυπωθεί η χαρά των καλεσμένων, των φίλων και των συγγενών του ζευγαριού.

Αν ήμουν «bride», θα ήθελα σίγουρα «to shoot me» η Γεωργία και η Χριστιάνα! 

Γάμος, βάπτιση ή prenatal φωτογράφιση; Τι απολαμβάνετε περισσότερο;

Το πάθος μας είναι η φωτογραφία, επομένως ό,τι και αν φωτογραφίζουμε το απολαμβάνουμε εξίσου!

Αν ο γάμος ήταν μία φωτογραφία, τι θα απεικόνιζε αυτή;

Το συναίσθημα της ευτυχίας.

Ποιος είναι πιο απαιτητικός όσον αφορά τις φωτογραφίες του γάμου, η νύφη ή ο γαμπρός;

Η νύφη και έχει όλα τα δίκια του κόσμου! Είμαστε του μότο «Bride is always right» οπότε μπορεί να έχει όσες απαιτήσεις θέλει. 

Το φως είναι καθοριστικό για κάθε λήψη. Λειτουργεί μεταμορφωτικά και απογειώνει το συναίσθημα. 

Ποια είναι η απόλυτη τάση στη wedding φωτογραφία για το 2020;

Ως ομάδα δεν ακολουθούμε κάποια συγκεκριμένη τάση στις φωτογραφίσεις μας. Παρόλα αυτά «διαβάζουμε» τις εικόνες που βλέπουμε στα περιοδικά και τα social media. Αυτό που παρατηρούμε, ως τάση, είναι ο συνδυασμός urban στοιχείων τα οποία συνδυάζονται με πολιτιστικά μνημεία. Για παράδειγμα, φωτογραφίσεις next day στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος ή στον Παρθενώνα.

Oι next day φωτογραφίσεις σε μνημεία, μουσεία και urban backgrounds ανέρχονται σε τάση!
Εδώ, λήψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αν μπορούσατε να δώσετε μία μόνο συμβουλή στο μελλόνυμφο ζευγάρι όσον αφορά τη φωτογράφιση του γάμου του, ποια θα ήταν αυτή;

Αυτή η στιγμή είναι μοναδική και είναι δική σας. Ζήστε την στο 100%.

Τι είναι αυτό που κάνει τις φωτογραφίες του γάμου τόσο σημαντικές;

Η διαχρονικότητα των συναισθημάτων. Να μπορείς να δεις μια φωτογραφία μετά από δέκα χρόνια και να σου θυμίσει το πως αισθανόσουν τη συγκεκριμένη μέρα. Τα συναισθήματα, άλλωστε, θέλουμε χρόνο για να τα επεξεργαστούμε, συχνά τα απωθούμε, και η φωτογραφία είναι ένας τρόπος να μείνουν ζωντανά.

Οι Shoot the Bride καταφέρνουν να αποτυπώσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το συναίσθημα. 

3 tips για τη νύφη ή τον γαμπρό που δεν βγαίνουν καλοί στις φωτογραφίες.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να βγουν καλοί στις φωτογραφίες! Χρειάζονται, όμως, 3 πράγματα:

1) Εμπιστοσύνη στον φωτογράφο. 

2) Να αφεθούν και να ζήσουν τη στιγμή – χωρίς να σκέφτονται το αποτέλεσμα.

3) Να μην έχουν στο μυαλό τους την τέλεια φωτογράφιση, την οποία είδαν σε ένα περιοδικό, καθώς δεν ταιριάζουν όλα σε όλους.

Το ζευγάρι με φόντο μια γραμμή θάλασσα και έναν απέραντο ουρανό. Από πάνω, ένα και μόνο συννεφάκι εκτελεί χρέη συννέφου για σκέψεις, όπως αυτά των κόμικ. Μια ερμηνεία; Το ζευγάρι, πλέον, ονειρεύεται ως μονάδα.

Υπάρχει κάποιο συνηθισμένο λάθος που κάνει το ζευγάρι όταν φωτογραφίζεται;

Δε θα λέγαμε πως είναι λάθος ακριβώς, απλώς συνήθως τα ζευγάρια τα καταλαμβάνει η αμηχανία. Εκείνο που πρέπει να κάνουν είναι να χαλαρώσουν και να αφεθούν στα χέρια μας.

Ποιον γάμο δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Από κάθε γάμο έχουμε να θυμόμαστε κάτι. Είναι πολύ ξεχωριστές οι στιγμές που μοιραζόμαστε με τα ζευγάρια που φωτογραφίζουμε! Υπάρχει ένα ζευγάρι που θυμόμαστε, όμως, έντονα. Είναι η Αρετή και ο Νίκος και τους αναφέρουμε συχνά, αφενός λόγω της ομορφιάς τους και αφετέρου λόγω της χημείας που είχαν μαζί μας. Το φωτογραφικό αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό και με αφορμή τη φωτογράφιση γίναμε και φίλοι με τα παιδιά!

H Aρετή και ο Νίκος, το ζευγάρι που αγάπησαν οι Shoot the Bride! 

Ένα fail στιγμιότυπο σε γάμο που θα θυμάστε για καιρό είναι…

Η λιποθυμία μιας νύφης! Καλοκαίρι στην Πλάκα, πολυκοσμία, μικρό εκκλησάκι, ήλιος, δεν ήθελε και πολύ για να συμβεί το κακό. Το μυστήριο ολοκληρώθηκε με τη νύφη καθήμενη, η οποία έκανε και αρκετό χαβαλέ με το περιστατικό.

Τι είναι αυτό που λατρεύετε στον γάμο;
Λατρεύουμε τα ελληνικά γλέντια και μας κακοφαίνεται όταν οι καλεσμένοι φεύγουν νωρίς από το πάρτι. 

Urban φόντο αντί των συνηθισμένων γαμήλιων backgrounds. 

Λέτε Yes I Do σε…

Στην αγάπη, βέβαια! Στην αγάπη που δε γνωρίζει φύλο, θρησκεία, χρώμα. Στο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον και τα ζώα. Σε ό,τι μας κάνει καλύτερους ανθρώπους!

Και No I Don’t σε…

Στο μίσος, την τοξικότητα, την αδικία και σε όσα μας καταπιέζουν και μας κάνουν δυστυχείς.

Αληθινά ευτυχισμένη, αληθινά όμορφη…

Διαβάστε επίσης… 

Το savoir fair των καλεσμένων σε γάμο και βάπτιση μαζί

Οι όμορφες νύφες βγαίνουν σε όλα τα μεγέθη…

10 λάθη που κάνετε όταν επιλέγετε το νυφικό σας