Η Νο 1 ανερχόμενη τάση στους γάμους πλέον ακούει στον τίτλο “Φως και Ήχος”. Τα ζευγάρια, αντιλαμβάνονται πως ο εξοπλισμός του ήχου, ο μελετημένος φωτισμός και ο σωστά επιλεγμένος DJ αποτελούν ένα τρίπτυχο ικανό να δημιουργήσει το ωραιότερο πάρτι της ζωής τους. Συναντήσαμε τον Ανδρέα Γιαννά, ιδιοκτήτη της Music Essentials ή αλλιώς τον καταλληλότερο άνθρωπο για να μας μιλήσει για τα essentials της μουσικής και του φωτισμού.

Music Essentials-04

Ανδρέα, μίλησέ μας με λίγα λόγια για τη music essentials.

H music essentials ξεκίνησε το 2009, σε μια δύσκολη περίοδο που όμως αποδείχθηκε ότι ήταν η σωστή απόφαση! Παρέχουμε premium ολοκληρωμένες υπηρεσίες μουσικής, ήχου και φωτισμού για κάθε είδους event. Είμαι πολύ τυχερός γιατί κατάφερα να μετατρέψω το hobby μου από όταν ήμουν 15 χρονών, το να παίζω δηλαδή μουσική , σε καθημερινή μου δουλειά που με γεμίζει!

Πέρσι, και μόνο τους 3 μήνες της καλοκαιρινής σεζόν, ολοκληρώσαμε 68 events σε 23 διαφορετικά destinations! Βρεθήκαμε σε μαγευτικά σημεία, είδαμε πολλές φορές την ανατολή του ήλιου με τον κόσμο να χορεύει, προσπεράσαμε δύσβατα μέρη χωρίς δρόμους με άπειρο κουβάλημα και τεχνικές δυσκολίες και όμως τα καταφέραμε! Κάθε μέρα είναι τόσο διαφορετική για εμάς…αυτό που σου αφήνει κάθε γάμος είναι τόσο ιδιαίτερο και τελικά αυτό που με γεμίζει είναι εκείνη η στιγμή, όταν η ομάδα μαζεύει το ξημέρωμα, κοιτώντας το ζευγάρι να έχει ευχαριστηθεί τόσο, μα τόσο την ιδιαίτερη αυτή μέρα! Οπότε,  διαλέξτε το σημείο και εμείς θα κινήσουμε γη και ουρανό (και μερικούς τόνους ηχεία & φώτα σίγουρα!) για να κάνουμε τον γάμο σας πραγματικότητα!

Πώς προέκυψε η ιδέα να ασχοληθείς με τον ήχο και το φως στους γάμους;

Για έμενα ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Όλο αυτό ξεκίνησε από το hobby μου να παίζω μουσική σε party φίλων, μετά σιγά σιγά οι φίλοι αυτοί άρχισαν να παντρεύονται και να θέλουν εμένα στα party των γάμων τους…οπότε καταλαβαίνεις το ένα, έφερε το άλλο και πλέον η music essentials παρέχει όχι μόνο μουσική αλλά μοναδικό φωτισμό και premium εξοπλισμό ήχου.

Nicky Economou
Nicky Economou

Τα ζευγάρια στην Ελλάδα δίνουν την πρέπουσα σημασία σε αυτά τα δύο στοιχεία;

Ναι! Οι πελάτες της music essentials, σίγουρα ναι! Έρχονται σε εμάς γιατί θέλουν μια ολοκληρωμένη λύση για τον γάμο τους και συνειδητοποιούν ότι ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός για την διαμόρφωση του χώρου που έχουν επιλέξει. Η αλήθεια είναι ότι το ευρύτερο κοινό θα μπορούσε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο θέμα του εξοπλισμού και του φωτισμού και όχι μόνο στον DJ του γάμου.

Ας μιλήσουμε για τη μουσική. Τι παροχές θα βρούμε στη music essentials;

Στην music essentials καταλαβαίνουμε ότι το θέμα της μουσικής είναι πολύ υποκειμενικό για κάθε ζευγάρι. Εμείς, με την εμπειρία μας, μπορούμε να εξυπηρετήσουμε μια ευρεία γκάμα μουσικών αναγκών με εξειδίκευση στην pop dance μουσική (ξένα και ελληνικά) που θα κάνει τον κόσμο σίγουρα  να ξεσηκωθεί! Αποφεύγουμε τα ‘χιλιοπαιγμένα’ τραγούδια και ψάχνουμε πολύ την μουσική μας, ώστε να έχει ύφος & στυλ. Η music essentials έχει μια ομάδα από επαγγελματίες DJ με εμπειρία στα party γάμων, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Επίσης, δουλεύουμε μαζί με live bands (swing, jazz, rock κτλ) αλλά  και solo artists (saxophonist, percussionist, violin) που πάντα δίνουν μια διαφορετική νότα στους γάμους!

Anna Roussos
Anna Roussos

Ο ήχος μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει έναν γάμο, σωστά;

Ο ήχος είναι απαραίτητο συστατικό για ένα καλό party. Δεν αρκεί ένας καλός DJ ή μια live μπάντα, θέλουν πάντα την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη και τον ηχητικό εξοπλισμό για να απογειώσουν το event. Κάθε χώρος είναι ιδιαίτερος και πρέπει να έχει την κατάλληλη ακουστική μελέτη. Παραδεχόμαστε ότι είμαστε λίγο τρελοί με τον ήχο, με την καλή έννοια πάντα (!). Για να καταλάβετε, προσπαθούμε πάντα να αποδώσουμε την ακουστική του Μεγάρου Μουσικής σε όποιο event κι αν βρεθούμε!

Penelope Photography
Penelope Photography

Ποιον γάμο που αναλάβατε ως music essentials δεν θα ξεχάσεις ποτέ και γιατί;

Τον γάμο πέρσι στην Σύμη – φοβερό vibe και party από το ζευγάρι και τους καλεσμένους, σε ένα ειδυλλιακό αλλά απομακρυσμένο προορισμό με τον εξοπλισμό της music essentials να φτάνει στον χώρο στριμωγμένος σε ψαρόβάρκες των ντόπιων! Αχ και να έπεφτε τίποτα μέσα στην θάλασσα! Αξέχαστος όμως, θα μου μένει και ο γάμος στο Ciragan Palace της Κωνσταντινούπολης, όπου το dinner έγινε στη βεράντα του ξενοδοχείου πάνω στον μαγευτικό Βόσπορο και μετά μεταφερθήκαμε στο ballroom του ξενοδοχείου, όπου είχε στηθεί όλο σαν club! Το πάρτι κράτησε μέχρι το πρωί, παίζοντας μουσική στο πιο ωραίο DJ booth που έχω δουλέψει!

Ποια είναι η συμβολή του DJ στην επιτυχία ενός wedding party;

Το Α & το Ω εννοείται! Πρέπει να είναι ένας επαγγελματίας που έχει εμπειρία με την πίστα γάμου, να ξέρει να ψυχολογεί τον κόσμο και να μπορεί να πηγαίνει με τον παλμό τους ώστε το κέφι να κρατήσει όσο στέκονται στα πόδια τους!

Alexandra Argyri
Alexandra Argyri

Ποια στοιχεία του εξοπλισμού της music essentials είναι αυτά που αγαπάς να βλέπεις σε πάρτι γάμων;

Ο πολύς ο κόσμος δεν τα προσέχει τόσο πολύ αλλά εγώ δίνω έμφαση και επενδύω στον εξοπλισμό της εταιρίας και αυτό είναι που μας κάνει να διαφέρουμε. Αγαπάω να βλέπω ηχεία μικρού όγκου και υψηλής αισθητικής που αποδίδουν ήχο υψηλής ακουστικής!  Επίσης έχουμε αρχίσει και εντάσσουμε δυναμικά στην αποθήκη μας εξοπλισμούς wireless οι οποίοι καταργούν τη χρήση καλωδίων και αναβαθμίζουν την αισθητική της εκδήλωσης.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει ένα ζευγάρι σχετικά με τον ήχο και τον φωτισμό στο γάμο του;

Νομίζω ότι επαναπαύονται στον εξοπλισμό και τον DJ που τους παρέχει ο χώρος που έχουν κλείσει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταλήγουν με κακής ποιότητας εξοπλισμό, ο οποίος τις περισσότερες φορές δεν καλύπτει τις προδιαγραφές της εκάστοτε εκδήλωσης, αλλά και με έναν DJ ο οποίος δεν είναι ο ιδανικός για το μουσικό ύφος του ζευγαριού.

Σχετικά με τον φωτισμό, δυστυχώς δεν μπαίνει αρκετά ψηλά στις προτεραιότητες του ζευγαριού, παρότι μπορεί να μεταμορφώσει την εκδήλωση τους και να βοηθήσει σημαντικά στο να γίνει ένα καλό party. Καλό είναι λοιπόν το ζευγάρι να αφιερώσει κάποιο μέρος από το συνολικό budget της εκδήλωσης τους για τον φωτισμό και σίγουρα το αποτέλεσμα θα τους ανταμείψει!

Manes Pangalos
Manes Pangalos

Yes I do extras!

5 συμβουλές by music essentials

Κάθε χώρος έχει την δική του ιδιομορφία και χρειάζεται την κατάλληλη μελέτη, οπότε αναθέστε την σε κάποιον με εμπειρία για να σας μεταμορφώσει τον χώρο πραγματικά!

Αποφασίστε το στυλ του φωτισμού που θα θέλατε, για παράδειγμα ρομαντικός ή party . Για ρομαντικό φωτισμό προτείνουμε βαζάκια και γιρλάντες, ενώ για το party τα φωτορυθμικά είναι must τα οποία πρέπει να είναι τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να προσαρμόζουν τον φωτισμό ανάλογα με την μουσική από ειδικό τεχνικό καθ’ όλη την διάρκεια του party.

Ο φωτισμός πρέπει να είναι πάντα ατμοσφαιρικός με προσαρμοσμένες παλέτες χρωμάτων που συνάδουν με την διακόσμηση και το ύφος της εκδήλωσης.

Δώστε έμφαση στον φωτισμό των τραπεζιών ώστε να αναδείξετε τα δυνατά σημεία της διακόσμησης! Εμείς προτείνουμε πάντα θερμό φωτισμό.

Αν η εκδήλωσή σας γίνεται σε κάποιον κήπο ή παραλία, δώστε έμφαση στον περιμετρικό φωτισμό για να δώσει βάθος στον χώρο.

 

 

Alexandra Argyri
Alexandra Argyri

Yes I do & No I don’t  by Music Essentials

YES I DO : Σε ένα party ως το ξημέρωμα!

NO I DON’T: Στα τεράστια playlist – είμαστε DJ, όχι Juke Box!

Credits

Photos : Γιώργος Μπουζάκης

Grooming: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου

Location:Radisson Blu Park Hotel

MUSIC ESSENTIALS

Διάβασε αυτό το άρθρο και ακόμα περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I do που κυκλοφορεί σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Music Essentials

διεύθυνση: Ξενίας 56, Κηφισιά

τηλέφωνο: 2106197961

site: musicessentials.gr

mail: info@musicessentials.gr

facebook:  Musicessentials

instagram: @music_essentials

Από τη Μυρτώ Κάζη