Μια φορά και έναν καιρό ένας άντρας με ευγενικά χαρακτηριστικά και αγωνία στα μάτια, γονάτισε μπροστά στην αγαπημένη του, ρωτώντας την αν θα ήθελε να τον παντρευτεί. Εκείνη συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια, απάντησε δυνατά και αποφασιστικά το πολυπόθητο ναι και… έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Η συνταγή γνωστή, οι πρωταγωνιστές οι ίδιοι. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε λίγο το σενάριο; Παραδοσιακά, ο άντρας είναι αυτός που επιχειρεί το επόμενο βήμα και εν τέλει καταλήγει να πραγματοποίησει την πρόταση γάμου στη σύντροφό του, η οποία από αρχής κόσμου φαίνεται να έχει δεύτερο ρόλο. Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και τα στερεότυπα καταρρίπτονται, με μεγάλο ποσοστό γυναικών να παίρνει την κατάσταση στα χέρια τους και να προβαίνουν χωρίς δεύτερες σκέψεις στην κρίσιμη αυτή ερώτηση.

yes-i-do-proposal4.png

Αν έχετε πάρει την απόφαση να κάνετε το συγκεκριμένο βήμα πρέπει να γνωρίζετε ότι αντιδράσεις σίγουρα θα υπάρξουν για διάφορους λόγους! Εφόσον όμως εσείς είστε σίγουρη για τον εαυτό σας, κανείς δεν θα μπορέσει να σας σταματήσει…

Συχνές ερωτήσεις που σας ενδιαφέρουν…

Το να κάνω πρόταση γάμου στον σύντροφό μου δείχνει απόγνωση;

Όχι σε καμία περίπτωση. Αντίθετα αποτελεί μία γλυκιά έκφραση αγάπης και απόδειξη του ότι δεν βλέπετε την ώρα να ξεκινήσετε μαζί την κοινή σας ζωή. Συχνά κάποιοι άντρες χρειάζονται ένα μικρό push προκειμένου να κατακτήσουν αυτό που πάντα επιθυμούσαν.

Αν πει όχι;

Είναι σημαντικό πριν προβείτε σε μία τόσο σημαντική απόφαση, που αφορά και τους δύο, να έχετε συζητήσει μαζί με τον σύντροφό σας τις απόψεις του σχετικά με το γάμο αλλά και να έχετε καταλάβει προς τα πού οδεύει αυτή η σχέση. Δεν χρειάζεται να προδοθείτε αλλά μία συζήτηση σχετική μπορεί να γίνει, ώστε να γνωρίζετε και τη δική του οπτική πάνω στο θέμα. 

yes-i-do-proposal2.jpg

Από τη στιγμή που θα κάνω εγώ την πρόταση, στη θέση του δαχτυλιδιού μπορώ να προσφέρω κάτι αντίστοιχο;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι αναγκαστικό να προσφέρετε κάτι. Μπορείτε να ετοιμάσετε μία ξεχωριστή μέρα για τους 2 σας και στο τέλος να κάνετε την πρόταση. Αν όμως είστε παραδοσιακή και το θεωρείτε εξαιρετικά σημαντικό, μπορείτε να του προσφέρετε ένα ρολόι που αποτελεί στην ουσία το «κόσμημα» του άντρα ή κάποιο bracelet το οποίο θα έχει χαραγμένα τα αρχικά σας ή μια αγαπημένη σας φράση.

Ποια θα ήταν η ιδανική πρόταση γάμου;

Αυτό θα πρέπει να το ορίσετε εσείς. Σκεφτείτε τι του αρέσει, αν έχει χόμπι ή αν γνωρίζετε ένα μέρος στο οποίο θα ήθελε πολύ να πάει. Γνωρίζοντας το άλλο σας μισό, θα ξέρετε εξαρχής αν η πρόταση θα ήθελε να γίνει πιο προσωπικά ή σε δημόσιο χώρο. Ένα δείπνο, είτε στο αγαπημένο του εστιατόριο ή πιο ιδιωτικά στο σπίτι είναι η πιο safe επιλογή. Αν προτιμάτε κάτι πιο ιδιαίτερο, προγραμματίστε ένα ταξίδι σε αγαπημένο σας προορισμό και κάντε του την έκπληξη εκεί που δεν θα το περιμένει! Αν σας αγχώνουν οι προετοιμασίες και τα προγράμματα, μπορείτε αυθόρμητα να του το πείτε όταν νιώσετε ότι η στιγμή είναι σωστή. Λιτά και απέριττα.

yes-i-do-proposal5.jpg

yes-i-do-proposal4.jpg

Χρειάζεται να έχω ετοιμάσει λόγο;

Εκείνη η στιγμή θα σας βρει πιθανώς συγκινημένη και με κομμένη την ανάσα. Νωρίτερα λοιπόν μπορείτε να έχετε σκεφτεί περίπου τι θέλετε να του πείτε, κάντε ένα πρόχειρο σχέδιο έτσι ώστε εκείνη τη στιγμή να μην μείνετε με το στόμα ανοιχτό. Αν πάλι είστε του πιο “αυθόρμητου μοτίβου”, αφήστε τη στιγμή να σας συνεπάρει και πείτε του αυτό που σκέφτεστε  χωρίς πρόβες και προσχέδια.

yes-i-do-proposal3.jpg

Εμείς δεν μπορούμε παρά να σας ευχηθούμε βίον ανθόσπαρτον…

Διαβάστε επίσης…

Iconic Engagement Rings: Κάνουμε “ταξίδι στο χρόνο” στο μονόπετρο… το αγαπημένο δαχτυλίδι όλων των γυναικών

Πώς οργανώνεται ένας γάμος από απόσταση;

Pet wedding alert: Πώς θα πάρετε τον σκύλο σας στον γάμο σας!