Μια φορά και έναν καιρό ένας άντρας με ευγενικά χαρακτηριστικά και αγωνία στα μάτια, γονάτισε μπροστά στην αγαπημένη του, ρωτώντας την αν θα ήθελε να τον παντρευτεί. Εκείνη, συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια, απάντησε δυνατά και αποφασιστικά το πολυπόθητο ναι και… έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Η συνταγή γνωστή, οι πρωταγωνιστές οι ίδιοι. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε λίγο το σενάριο; Παραδοσιακά, ο άντρας είναι αυτός που επιχειρεί το επόμενο βήμα και εν τέλει καταλήγει να πραγματοποίησει την πρόταση γάμου στη σύντροφό του, η οποία από αρχής κόσμου φαίνεται να έχει δεύτερο ρόλο. Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και τα στερεότυπα καταρρίπτονται, με μεγάλο ποσοστό γυναικών να παίρνει την κατάσταση στα χέρια τους και να προβαίνουν χωρίς δεύτερες σκέψεις στην κρίσιμη αυτή ερώτηση.

Αν έχετε πάρει την απόφαση να κάνετε το συγκεκριμένο βήμα πρέπει να γνωρίζετε ότι αντιδράσεις σίγουρα θα υπάρξουν για διάφορους λόγους! Εφόσον όμως εσείς είστε σίγουρη για τον εαυτό σας, κανείς δεν θα μπορέσει να σας σταματήσει.

 

Pexels.com/Anastasia Shuraeva

Συχνές ερωτήσεις που σας ενδιαφέρουν

Το να κάνω πρόταση γάμου στον σύντροφό μου δείχνει απόγνωση;

Όχι σε καμία περίπτωση. Αντίθετα αποτελεί μία γλυκιά έκφραση αγάπης και απόδειξη ότι δεν βλέπετε την ώρα να ξεκινήσετε μαζί την κοινή σας ζωή. Συχνά κάποιοι άντρες χρειάζονται ένα μικρό push προκειμένου να κατακτήσουν αυτό που πάντα επιθυμούσαν.

Αν πει όχι;

Είναι σημαντικό πριν προβείτε σε μία τόσο σημαντική απόφαση, που αφορά και τους δύο, να έχετε συζητήσει μαζί με τον σύντροφό σας τις απόψεις του σχετικά με τον γάμο, αλλά και να έχετε καταλάβει προς τα πού οδεύει αυτή η σχέση. Δεν χρειάζεται να προδοθείτε αλλά μία συζήτηση σχετική μπορεί να γίνει, ώστε να γνωρίζετε και τη δική του οπτική πάνω στο θέμα.

Freepik.com

Από τη στιγμή που θα κάνω εγώ την πρόταση, στη θέση του δαχτυλιδιού μπορώ να προσφέρω κάτι αντίστοιχο;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι αναγκαστικό να προσφέρετε κάτι. Μπορείτε να ετοιμάσετε μία ξεχωριστή μέρα για τους 2 σας και στο τέλος να κάνετε την πρόταση. Αν όμως είστε παραδοσιακή και το θεωρείτε εξαιρετικά σημαντικό, μπορείτε να του προσφέρετε ένα ρολόι που αποτελεί στην ουσία το «κόσμημα» του άντρα ή κάποιο bracelet, το οποίο θα έχει χαραγμένα τα αρχικά σας ή μια αγαπημένη σας φράση.

Ποια θα ήταν η ιδανική πρόταση γάμου;

Αυτό θα πρέπει να το ορίσετε εσείς. Σκεφτείτε τι του αρέσει, αν έχει χόμπι ή αν γνωρίζετε ένα μέρος στο οποίο θα ήθελε πολύ να πάει. Γνωρίζοντας το άλλο σας μισό, θα ξέρετε εξαρχής αν η πρόταση θα ήθελε να γίνει πιο προσωπικά ή σε δημόσιο χώρο. Ένα δείπνο, είτε στο αγαπημένο του εστιατόριο ή πιο ιδιωτικά στο σπίτι είναι η πιο safe επιλογή. Αν προτιμάτε κάτι πιο ιδιαίτερο, προγραμματίστε ένα ταξίδι σε αγαπημένο σας προορισμό και κάντε του την έκπληξη εκεί που δεν θα το περιμένει! Αν σας αγχώνουν οι προετοιμασίες και τα προγράμματα, μπορείτε αυθόρμητα να του το πείτε όταν νιώσετε ότι η στιγμή είναι σωστή. Λιτά και απέριττα.

Unsplash.com/Taylor Heery
Χρειάζεται να έχω ετοιμάσει λόγο;

Εκείνη η στιγμή θα σας βρει πιθανώς συγκινημένη και με κομμένη την ανάσα. Νωρίτερα λοιπόν μπορείτε να έχετε σκεφτεί περίπου τι θέλετε να του πείτε, κάντε ένα πρόχειρο σχέδιο έτσι ώστε εκείνη τη στιγμή να μην μείνετε με το στόμα ανοιχτό. Αν πάλι είστε του πιο αυθόρμητου μοτίβου, αφήστε τη στιγμή να σας συνεπάρει και πείτε του αυτό που σκέφτεστε  χωρίς πρόβες και προσχέδια.

Εμείς δεν μπορούμε παρά να σας ευχηθούμε βίον ανθόσπαρτον…

RELATED POSTS

Bella Hadid – Marc Κalman: Ξαφνικός χωρισμός μια ανάσα… από την πρόταση γάμου

Η Bella Hadid και ο Marc Kalman αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους την περασμένη άνοιξη.

Γιατί γονατίζουν οι άνδρες για να κάνουν πρόταση γάμου;

Πώς μια επινοημένη παράδοση έγινε το σήμα κατατεθέν ενός ρομαντικού τελετουργικού.

Wedding proposal | 3 τρόποι για να της κάνετε πρόταση γάμου

Οι πιο cool ιδέες για να πει το μεγάλο «ναι» σε χρόνο dt!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press