Ξυπνάς το πρωί και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να κοιτάξεις το δαχτυλίδι σου… Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και θα είναι γεμάτη συγκινήσεις! Τόσες λίστες με πράγματα που πρέπει να γίνουν, τόσα τηλεφωνήματα και τόσα ραντεβού που πρέπει να προγραμματιστούν… Γνωρίζουμε πόσο αγχωτικά μπορούν να ακούγονται όλα αυτά, γι’ αυτό πάρτε μια ανάσα και ξεκινήστε βήμα βήμα!

Η Ashlyn Carter, της εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων και design Carter & Cook Event Co., μοιράζεται μαζί μας μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την έναρξη των προετοιμασιών για τη μεγάλη ημέρα. 

Photo: G wedd Fotografia by George Bouzakis​​​​​

1. Καθορίστε τον προϋπολογισμό. Αυτό είναι ίσως το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα καθώς μόνο έτσι θα γνωρίζετε πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε για κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια, από τα cocktails που θα σερβιριστούν μέχρι το ποιος θα είναι ο φωτογράφος. Συζητήστε με τους γονείς σας για το αν θα συνεισφέρουν οικονομικά ώστε να γνωρίζετε όλες τις πιθανές πηγές χρηματικής βοήθειας.

2. Καθορίστε την εποχή του γάμου. Επιλέγοντας ως δεύτερο βήμα το πότε περίπου θα γίνει ο γάμος, τότε μπορείτε να προσανατολιστείτε πιο καθαρά στις επιλογές του location, του νυφικού και άλλων πολλών παραμέτρων.

3. Meet your wedding planner. Στο Yes I Do πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ο «άνθρωπος-ορχήστρα» που θα οργανώσει κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια του γάμου σας, θα βρείτε από κοινού το θέμα και θα είναι on top για να επικοινωνεί με όλους τους επαγγελματίες του γάμου!

Photo: G wedd Fotografia by George Bouzakis​​​​​

4. Church & Reception. Το δύσκολο task της επιλογής αλλά και της διαθεσιμότητας εκκλησίας και wedding location είναι συχνά σπαζοκεφαλιά. Ελέγξτε διαθέσιμες ημερομηνίες και βρείτε 2-3 πιθανές για να έχετε πλέον πιο ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό σας. Η επιλογή της εκκλησίας θα καθορίσει με τη σειρά της πολλά από τα επόμενα κομμάτια του παζλ.

5. Εμπνευστείτε! Μην αφήσετε στην άκρη το πιο υπέροχο και συχνά διασκεδαστικό κομμάτι του project «προετοιμασία γάμου»! Το Pinterest θα σας προσφέρει χιλιάδες inspirational εικόνες. Δημιουργήστε pinterest boards και οργανώστε τις ιδέες σας ώστε να έχετε έτοιμο υλικό για κάθε wedding detail. Λίστα με λουλούδια που αγαπάτε, τα αγαπημένα σας κομμάτια, φωτογραφίες που θέλετε οπωσδήποτε να βγάλετε και φυσικά boards με dreamy bridal dress. 

Διαβάστε επίσης…

8 tips ενάντια στη ζέστη των καλοκαιρινών γάμων

9 Πράγματα που πρέπει να κάνεις την επόμενη μέρα του γάμου σου…

Body Positivity | Οι πιο όμορφες νύφες είναι αυτές που έχουν αυτοπεποίθηση και αγαπούν τον εαυτό τους