Μπορεί να μην σου συμβεί και ποτέ αλλά και να σου συμβεί είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μια πρόταση γάμου μπορεί να έρθει ουρανοκατέβατη από εκεί που δεν την περιμένεις και αν δεν είσαι από τους ανθρώπους που ονειρεύονταν τον γάμο τους από μικροί ή που εκείνη τη στιγμή το μόνο που θέλουν να βροντοφωνάξουν είναι το ναι, τότε ίσως τα πράγματα να δυσκολέψουν για σένα σε μία σχέση. Οποιοι κι αν είναι οι λόγοι σου, είναι δικαίωμά σου να μην δεχθείς την πρόταση γάμου και κανείς δεν θα σε κακολογήσει γι’ αυτό αν η άρνησή σου γίνει, φυσικά, σωστά και ανώδυνα. 

Φωτογραφία: www.freepik.com

Το όχι είναι όχι! Πολλές φορές, προκειμένου να μη στενοχωρήσουμε κάποιον που αγαπάμε πολύ, υποπίπτουμε στο παράπτωμα να του δίνουμε φρούδες ελπίδες. Αν είσαι σίγουρη-ος ότι δεν θες σε καμία περίπτωση να παντρευτείς, τότε το όχι πρέπει να ξεκάθαρο. Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν θέλεις και ό,τι άλλο πιστεύεις ότι πρέπει να αναφερθεί και ενδέχεται -αν μπορεί να δει εκείνη τη στιγμή καθαρά- το άλλο σου μισό να καταφέρει να σε καταλάβει. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο ξεκάθαρος-η γίνεται και μην αφήσεις περιθώριο, αρκεί, φυσικά, και εσύ να μην έχεις αμφιβολίες. 

Η ευγένεια είναι αρετή. Θυμήσου πως ο σύντροφός σου εκείνη τη στιγμή θα κάνει μια κατάθεση ψυχής, ανοίγοντας την καρδιά του προς εσένα. Το σημαντικότερο είναι να μην ποδοπατήσεις τα συναισθήματά του, καταλήγοντας στο να τον πληγώσεις ανεπανόρθωτα. Από τη στιγμή που εσύ μέσα σου ξέρεις πως η ερώτηση δεν παίρνει κάποια άλλη απάντηση πέρα από το όχι, τότε οφείλεις, πρώτον, να τον ενημερώσεις και, δεύτερον, να είσαι όσο πιο ευγενικός-ή γίνεται. Ο λόγος σου πρέπει να διακρίνεται από ευαισθησία, προσπαθώντας να δείξεις πως και εσύ έχεις συναισθήματα, ακόμα κι αν εκείνος δεν το βλέπει. 

Χρειάζομαι χρόνο! Η απαντήσή σου δεν χρειάζεται να είναι μόνο ναι ή όχι. Αν πραγματικά δεν ξέρεις τι να απαντήσεις εκείνη τη στιγμή -ή τι θέλεις- μπορείς να ζητήσεις χρόνο για να το σκεφτείς. Η απόφαση αυτή επηρεάζει άμεσα τη ζωή σου οπότε δεν πρέπει να το πάρεις αψήφιστα. Το ότι δεν είπες κατευθείαν το ναι προφανώς κάτι σημαίνει, το ίδιο φυσικά ισχύει και για το όχι. Εξήγησε, λοιπόν, στον/στη σύντροφό σου πως ξαφνιάστηκες και ότι πρέπει να το δεις πιο διεξοδικά. Αν σε αγαπάει πραγματικά θα δείξει κατανόηση και θα περιμένει. Αν είναι απόλυτος, τότε αμέσως θα δεις τον λόγο που η αβεβαιότητά σου κλίνει προς το όχι!

Φωτογραφία: yanalya / www.freepik.com

Δημόσια πρόταση. Υπάρχουν και εκείνοι που αγαπούν το θέαμα και θέλουν να φωνάξουν την αγάπη τους σε όλο τον κόσμο. Ενδέχεται, λοιπόν, εκεί που κοιτάς αμέριμνη τα παιδάκια που χορεύουν στον δρόμο, να εμφανιστεί ένας στρατός από χορευτές, φίλους, οικογένεια και στη μέση το άλλο σου μισό, γονατισμένος κρατώντας ένα κλειστό κουτάκι. Νομίζουμε πως σε αυτό το σημείο περισσότερα hints θα ήταν περιττά για να καταλάβεις πού το πάμε. Αρχικά, οφείλεις να μείνεις ψύχραιμη, μην σε πιάσει πανικός. Πάρε μια βαθιά ανάσα και αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας προς το μέρος του και να του ζητήσεις να σηκωθεί όρθιος. Πάρτον μια αγκαλιά και πες του στο αυτί να πάτε να μιλήσετε κάπου πιο ιδιωτικά. Με αυτό τον τρόπο και δεν θα δημιουργήσετε σκηνή και οι υπόλοιποι θα σταματήσουν να κοιτάνε. Όταν, λοιπόν, θα μείνετε μόνοι σας πρέπει να του εξηγήσεις γιατί η απάντηση είναι αρνητική, όπως είπαμε παραπάνω. 

Ένα σημάδι. Πολύ πριν φτάσεις στο σημείο να αρνηθείς την πρόταση γάμου και γνωρίζοντας πως για σένα είναι σίγουρο όχι, μπορείς με διάφορες νύξεις και υπαινιγμούς να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου για τον γάμο. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται στην αρχή, δεν είναι κακό να έχει γίνει μία συζήτηση για το πού βρίσκεστε και πώς οραματίζεστε το μέλλον. Τα διαφορετικά σας θέλω θα σας δείξουν τον δρόμο και πιθανώς να αποτρέψουν το άλλο σου μισό από το να επιχειρήσει πρόταση γάμου. Ας ελπίσουμε ότι θα πάρει το μήνυμα!

Μπορεί να μην είσαι ακόμη έτοιμος-η, να μην έχεις βρει το πραγματικό άλλο σου μισό, γι ‘αυτό μη σκεφτείς ότι κάτι κακό τρέχει μ’ εσένα. Δεν σημαίνει ότι το happy end για όλους έχει προορισμό τον γάμο. Αν δεν θες να παντρευτείς, θα έχεις τους λόγους σου και είμαστε σίγουροι ότι είναι πολύ σημαντικοί. Σε καμία περίπτωση, όμως. μην πεις ναι γιατί δεν μπορείς να πεις όχι. Η αλήθεια μπορεί στην αρχή να πονάει, στη συνέχεια, όμως, θα σε ανταμείψει. Γι’ αυτό πες: No, I don’t!

Must Read:

Σου έκανε πρόταση γάμου στο 5ο ραντεβού; Πες όχι γι’ αυτόν και άλλους 8 λόγους!

Γάμος την εποχή του κορωνοϊού: Τελικά, να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;

«Η ευτυχία στον γάμο είναι εντελώς θέμα τύχης» και 12 ακόμα διάσημα quotes για τον γάμο

Most Popular:

Μήπως μπορείτε να αναγνωρίσετε το νιόπαντρο ζευγάρι της φωτογραφίας;

Πώς να κάνεις έναν παραμυθένιο γάμο σε κλειστό κύκλο

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!