“We do not see things as they are. We see them as we are.”

The Talmud

Βρίσκεστε ήδη σε μακροχρόνια σχέση. Πιθανόν να συγκατοικείτε. Ίσως έχετε κάνει και κοινές –αξιοσημείωτες- αγορές. Όμως, το χέρι σας παραμένει «γυμνό» από δαχτυλίδι! Μην πανικοβάλεστε! Κι όμως, υπάρχει εξήγηση!

yes-i-do-proposal-1.jpg

Saving…

Ειδικά αν είστε millennials, ξέρετε πολύ καλά τι εννοούμε! Ένας μισθός σύμφωνος με τα σημερινά δεδομένα, πιθανόν να μην επιτρέπει στον σύντροφό σας να αγοράσει  το δαχτυλίδι που ονειρεύεστε, παρά μόνο με συστηματική και οργανωμένη… οικονομία!

What to do: Εκφράστε του την αγάπη σας για άλλες πέτρες, εξίσου πολύτιμες, αλλά φανερά πιο οικονομικές από ένα διαμάντι. Τα σμαράγδια, τα ρουμπίνια ή τα ζαφείρια κοστίζουν λιγότερο, αλλά είναι εξίσου εντυπωσιακά, ενώ τη διαφορά στο κόστος μπορεί να κάνει και το μέταλλο του band. Αν γνωρίζετε ότι έχει ένα δαχτυλίδι της γιαγιάς ή της μητέρας του, υπογραμμίστε την αγάπη σας για τα vintage πράγματα.

Keep in mind: Οφείλετε να είστε διακριτικές και σε καμία περίπτωση πιεστικές.

yes-i-do-proposal-8.jpg

Wolf of Wallstreet

Οι άντρες νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά όταν είναι –και- επαγγελματικά κατοχυρωμένοι. Πιθανόν, ο σύντροφός σας να επιδιώκει μία προαγωγή ή να θέλει να «φτάσει» τον επαγγελματικό του στόχο προτού παντρευτεί. Παράλληλα, σε μία τόσο οικονομικά αβέβαιη εποχή, εκείνος θέλει να είναι σίγουρος ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα tasks μιας οικογένειας. Σκέψεις μακροπρόθεσμες, που όμως σίγουρα περνούν από το μυαλό του, εφόσον θέλει να περάσει τη ζωή του μαζί σας!

yes-i-do-proposal-9.jpg

What to do: Δεν είναι ανάγκη να μεταναστεύσετε στο εξωτερικό για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Το «κλειδί» στο εν λόγω θέμα είναι η επικοινωνία. Επικοινωνήστε στον σύντροφό σας τα θέλω σας, την επιθυμία σας για οικογένεια, χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε συστηματική πίεση ή γκρίνια. Αν δεν βρίσκεστε στην «ίδια σελίδα», ίσως χρειαστεί να κλείσετε το βιβλίο. Κάτι που εξαρτάται από το πόσο και ως πότε είστε διατεθειμένες να θυσιάσετε τις δικές σας επιθυμίες.

Fairytale gone bad

Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η πιθανότητα! Ενδέχεται το αγόρι σας να αμφιβάλλει για την έγγαμη ζωή… μαζί σας!

What to do: Αναρωτηθείτε αν υπάρχει κάποια πτυχή της σχέσης σας που φαίνεται να τον προβληματίζει. Είναι η συμπεριφορά σας που του δημιουργεί αυτόν τον δισταγμό; Κι αν ναι, είναι η κατάσταση αναστρέψιμη;

yes-i-do-proposal-4.jpg

Φοβού τους Δαναούς…

Είναι πολύ πιθανό, το αγόρι σας απλά να… φοβάται! Ο φόβος του δεν εντοπίζεται στην δέσμευση, εφόσον είστε ήδη σε μακροχρόνια σχέση ή συγκατοίκηση, αλλά στην ίδια την έννοια του γάμου. Ίσως, «φοβάται» ότι ο γάμος θα αλλάξει ριζικά τη σχέση σας ή απλά έχει άσχημες μνήμες σχετικές με το γάμο (π.χ. διαζύγιο γονιών κλπ). Από την άλλη, ένας ορκισμένος εργένης ή playboy, μπορεί να «σοβαρευτεί, χρειάζεται όμως περισσότερο χρόνο για να παραδεχτεί ότι αλλάζει!

What to do: Εάν ο σύντροφός σας έχει ένα διαζύγιο στο ιστορικό του, αυτό θα τον «ταλαιπωρεί» και σε άλλες πτυχές της ζωής του, πέρα από τον έγγαμο βίο. Θα ήταν καλό, να τον βοηθήσετε να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό.

yes-i-do-proposal-10.jpg

Surprise, surprise!

Η ουσία και όλη η μαγεία της πρότασης γάμου είναι να παραμείνει έκπληξη! Ίσως, λοιπόν, ο αγαπημένος σας σχεδιάζει την πρόταση, αλλά εσείς δεν το γνωρίζετε ακόμη.

What to do: Υπομονή! Είναι μεγάλη αρετή!

yes-i-do-proposal-6.jpg

What you should do!

Πολλές φορές, οι γυναίκες -και οι άντρες- που βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση πέφτουν στην παγίδα να επικεντρωθούν αποκλειστικά σε αυτή, αφήνοντας πίσω ενδιαφέροντα και προσωπικότητα!

Yes I Do Golden Tip: Συνεχίστε να εξελίσσεστε επαγγελματικά, ψυχολογικά, πνευματικά! Ανακαλύψτε νέα ενδιαφέροντα και ικανότητες, διατηρήστε τις φιλίες σας και θα δείτε πώς η ανία δεν θα έρθει στη δική σας σχέση. Η αβεβαιότητα δεν είναι καλό μέρος να μένεις, ενώ θυμηθείτε ότι το άγχος και η πίεση δεν είναι ποτέ οι κατάλληλοι σύμβουλοι!

yes-i-do-proposal-5.jpg

Διαβάστε επίσης… 

4 «γενναίοι» άντρες μοιράζονται μαζί μας τη στιγμή που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους…

Αποστολή “Μονόπετρο”: 10 συμβουλές προτού το επιλέξετε! 

Το αποφάσισα… Θα του κάνω πρόταση γάμου!