Όπως ένας καλός γάμος, έτσι και τα δαχτυλίδια αρραβώνων είναι κατασκευασμένα από υλικά που αντέχουν στον χρόνο. Τα διαμάντια και οι άλλες πολύτιμες πέτρες είναι δύσκολο να καταστραφούν, αλλά για να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση απαιτούν τακτική φροντίδα.

Φωτογραφία από freepic.diller (Freepik)

Είναι σημαντικό να διατηρείτε καθαρό το δαχτυλίδι αρραβώνων σας, όχι μόνο από άποψη αισθητικής ή υγιεινής, αλλά επειδή είναι μια επένδυση που χρειάζεται φροντίδα για να διατηρήσει την αξία της. Εμείς σας δείχνουμε 5 βασικά tips για να τα καταφέρετε!

1. Ελέγξτε αν είναι σε καλή κατάσταση

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του, είναι σημαντικό να ελέγξετε το μονόπετρό σας ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαμάντια που μπορεί να αποκολληθούν κατά τη διάρκεια του καθαρισμού ή από την καθημερινή χρήση. Αν υπάρχουν διαμάντια ή άλλες πολύτιμες πέτρες που είναι αρκετά χαλαρές, καλό θα είναι να το επιστρέψετε στο κοσμηματοπωλείο για επιδιόρθωση.

2. Καθαρίστε το με υγρό πιάτων

Γεμίστε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό και προσθέστε υγρό καθαριστικό πιάτων. Αφήστε το δαχτυλίδι να μουλιάσει για 20-40 λεπτά. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το δαχτυλίδι σας με βότκα – ναι, καλά διαβάσατε! Το αλκοόλ μπορεί να διαλύσει τους λεκέδες που προσκολλώνται στο μονόπετρο χάρη στην περιεκτικότητά του σε αιθανόλη.

Φωτογραφία από Tara Winstead (Pexels)

3. Βουρτσίστε το απαλά

Αφού το αφήσετε να μουλιάσει, χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να το καθαρίσετε. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια παιδική οδοντόβουρτσα επειδή είναι γενικά πιο μαλακή, αλλά θυμηθείτε να διατηρείτε αυτή την οδοντόβουρτσα μόνο για τον καθαρισμό κοσμημάτων και για κανέναν άλλο σκοπό. Έπειτα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό μέχρι να είστε ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα.

4. Στεγνώστε το καλά

Για να στεγνώσετε το μονόπετρό σας, χρησιμοποιήστε ένα βαμβακερό ή λινό ύφασμα, καθώς αυτά τα υλικά δεν θα χαράξουν το μέταλλο όπως μπορεί να συμβεί με τις χαρτοπετσέτες. Μπορείτε επίσης να το αφήσετε να στεγνώσει στον αέρα.

Φωτογραφία από Jose Martinez (Unsplash)

5. Γυαλίστε το

Αν έχετε ένα πανί με μικροΐνες, μπορείτε να το περάσετε πάνω από το δαχτυλίδι για να το κάνετε να λάμψει. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε το πανί μετά τη χρήση σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς ώστε να αποφύγετε τη σκόνη.

YES I DO TIP: Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να προστατεύσετε το μονόπετρο από τυχόν λεκέδες από κρέμες χεριών ή άλλα προϊόντα που δημιουργούν λιπαρότητα στα χέρια.

Must Read:

Μονόπετρο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Γιατί γονατίζουν οι άνδρες για να κάνουν πρόταση γάμου;

Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή λουλούδια για τη νυφική ανθοδέσμη;

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!