Φαντάζεται το μενού του γάμου του να περιλαμβάνει κοψίδια, αρνάκι και γουρουνόπουλα. Την ίδια στιγμή πιστεύει πως η γαμήλια τούρτα ανήκει στις ημέρες του παρελθόντος. Ενώ βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τη νέα του «σόλο» εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση, αποδεικνύει ότι #δενμασάει, απαντάει στο αιώνιο δίλημμα «μπουφές ή σερβιριστό» και μας προσκαλεί στα #tsoulomageiremata για το πιο αξέχαστο γευστικά bachelorette της ζωής μας.

Photo: Πάνος Γιαννακόπουλος

Η έκφραση «food is life» βρίσκει πάνω σου την πραγματική της ερμηνεία. Είναι η σχέση σου με τη μαγειρική μια «σχέση ζωής» όπως ο γάμος;

«Food is life»: συμφωνώ και επαυξάνω. Η σχέση μου με τη μαγειρική είναι αναμφισβήτητα «σχέση ζωής». Το φαγητό όχι μόνο είναι ζωή, αλλά αποτελεί και την πεμπτουσία μιας «σχέσης ζωής», όπως αυτή του γάμου. Είναι αυτό που φέρνει κοντά όχι μόνο τις οικογένειες, αλλά λαούς ολόκληρους! Γύρω από το φαγητό μαζεύονταν πάντα οι άνθρωποι για να απολαύσουν την πιο απλή οικογενειακή στιγμή, αλλά και για να λάβουν αποφάσεις που θα άλλαζαν τον κόσμο και την ιστορία!

Φαίνεσαι πολύ active στα social media. Με ποιο μέσο σου σού αρέσει περισσότερο να επικοινωνείς με το κοινό σου;

Η αλήθεια είναι ότι ο αγαπημένος μου τρόπος επικοινωνίας είναι η άμεση επαφή με τον κόσμο. Αυτό γίνεται με τη φυσική παρουσία μου είτε σε χώρους όπως τα εστιατόρια που αναλαμβάνω, είτε σε κάποιο live cooking show σε έκθεση, κατάστημα, δημόσιο χώρο ή στο δικό μου cooking workshop. Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό από το να μεταδίδεις γνώσεις στον κόσμο και να τον βλέπεις εκείνη τη στιγμή να δοκιμάζει και να απολαμβάνει το φαγητό. Φυσικά, η αξία των social media είναι αναμφισβήτητη και είμαι ευγνώμων για την αγάπη που λαμβάνω καθημερινά! Αν θα έπρεπε να επιλέξω, το YouTube είναι το μέσο στο οποίο έχω αρχίσει να γίνομαι περισσότερο active τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα, κάθε Παρασκευή, στις 15.00, –τυπικός στο ραντεβού μου με τον κόσμο– ανεβάζω νέο βίντεο με συνταγή μέσα από την εκπομπή «Μη Μασάς», που με χαρά μπορώ να πω ότι την έχουν αγκαλιάσει με πολλή αγάπη!

Let’s talk marriage!

Το απόλυτο wedding menu για το Φ/Χ 2019-2020 by Giorgos Tsoulis!

Ορεκτικό

Χουρμάδες γεμιστοί με αμύγδαλα & σάλτσα μοσχαριού

Σαλάτα

Σαλάτα με καπνιστά ντοματίνια & μοτσαρέλα

Κυρίως

Πορκέτα γεμιστή με σάλτσα μήλου

Γλυκό

Σοκολατένιο μπισκότο με cremeux σοκολάτας, παγωτό σοκολάτας και ξύσμα lime

Τι θεωρείς ως το πλέον παρωχημένο φαγητό και αυτό που θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί μια για πάντα από κάθε γαμήλιο τραπέζι;

Τη γαμήλια τούρτα.

Τι πρέπει να προσέξει ένα μελλόνυμφο ζευγάρι κατά την επιλογή του γαμήλιου μενού;

Είναι πολύ σημαντικό το ζευγάρι να σιγουρευτεί ότι το catering με το οποίο πρόκειται να συνεργαστεί πληροί όλες τις προϋποθέσεις που αφορούν την καθαριότητα και, φυσικά, ότι χρησιμοποιεί αγνές πρώτες ύλες.

Μπουφές ή σερβιριστό μενού; Ας δοθεί επιτέλους μια απάντηση σε αυτό το δίλημμα!

Μπουφές, γιατί έχει περισσότερες επιλογές και περισσότερο φαγητό για τους καλεσμένους.

Wedding live cooking | Η συναρπαστική εμπειρία και γιατί κάθε ζευγάρι πρέπει να το επιλέξει στον γάμο του!

Τι καλύτερο από το να βλέπεις το φαγητό σου να φτιάχνεται εκείνη την ώρα;

Κατά κάποιον τρόπο «μεγάλωσες» μέσα στην πιτσαρία των γονιών σου. Θα πρότεινες ποτέ πίτσα για το μενού ενός γάμου;

Εννοείται πως ναι! Η πίτσα είναι ένα φαγητό το οποίο ήδη συμπεριλαμβάνεται σε γαμήλια μενού και με μεγάλη επιτυχία μπορώ να πω!

Τι θέλεις να περιλαμβάνει το μενού του δικού σου γάμου;

Κοψίδια, αρνάκι και γουρουνόπουλα! Παραδοσιακά πράγματα, άλλωστε είμαι από χωριό!

Ο πατέρας σου αρνείται πεισματικά να σου δώσει τη μυστική του συνταγή για την –όπως εσύ έχεις δηλώσει– πιο τέλεια πίτσα του κόσμου. Θα στην έδινε ποτέ ως «δώρο γάμου» ή πιστεύεις ότι δεν θα «λυγίσει»;

Ναι, όντως φτιάχνει την πιο τέλεια πίτσα του κόσμου (γέλια)! Και μπορώ να σας πω με χαρά ότι έχει ήδη «λυγίσει» καθώς μου την έδωσε τη συνταγή!

Bachelorette στα #tsoulomageiremata. Ποια πιάτα θα ετοίμαζες για τη μέλλουσα νύφη και τις φίλες της;

Το studio #tsoulomageiremata είναι ο δικός μου μικρός γαστρονομικός ναός! Θα ετοίμαζα ένα ελαφρύ μενού με ψάρι για να αισθάνονται «άνετες» και να διασκεδάσουν μέχρι τέλους και θα το συνόδευα με δροσερά κοκτέιλ. Για amuse-bouche θα επέλεγα γαύρο μαρινάτο με αφρό λαδολέμονο και ταραμά, θα συνέχιζα με τσιπούρα carpaccio με καρδιές ντομάτας, μυλοκόπι ταρτάρ με αγιολί καβούρι και κρέμα αβοκάντο, έπειτα θα περνούσα σε ένα πιάτο με crab cake σαν αβγό και στη συνέχεια φαγκρί με πράσινο κριθαρότο και αβγοτάραχο. Για γλυκό θα επέλεγα κάτι δροσερό… μία μους μαστίχας με κανταΐφι και για miniardise λουκούμια με καφέ.

Let’s play a game και ας το παρατραβήξουμε: Πώς τρώνε συγκεκριμένοι τύποι καλεσμένων στο τραπέζι του γάμου;

Ο «εγώ δεν χορεύω, με χτυπάνε τα παπούτσια μου»: Έχει φάει τα πάντα.

Ο «εγώ δεν χορεύω» αλλά πρώτος σέρνει τον χορό: Έχει γεμίσει το πιάτο του αλλά δεν έχει προλάβει να φάει μπουκιά.

Ο «ο μπουφές πού είναι, βρε παιδιά;»: Έχει δύο πιάτα, ένα για τις σαλάτες και τα ζυμαρικά και ένα μόνο για το κρέας.

Το «θύμα του πάρτι» με έφεση στο αλκοόλ: Τρώει καλά για να έχει γερό στομάχι και όση ώρα τρώει ρωτά: «Πότε θα ανοίξει το μπαρ;».

Τα #tsoulomageiremata, το cooking workshop του Γιώργου Τσούλη, βρίσκεται στα Μελίσσια και οι πόρτες του είναι πάντα ανοιχτές για όποιον θέλει να επισκεφθεί τον χώρο.

Website www.giorgostsoulis.com

Instagram @giorgos_tsoulis

Facebook @giorgostsoulischef

YouTube @Giorgos Tsoulis

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης…