LR_FINAL ABBEY ROAD

Interview /Wedding Bands/ Sgt Pepper’s Beatles Tribute Band

(Όσο διαβάζεις το post αυτό, μπες εδώ και άκου το She loves you!)

Τα παιδιά αυτά, οι Sgt Pepper’s δηλαδή, είναι φανατικοί των Beatles,και πώς να μην είναι. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που παίζει φανατικά τα τραγούδια των σκαθαριών και αποτελείται από τους: Γιώργος Λαγογιάννης: πλήκτρα, φωνή, Θέμος “Apicos” Ρίζος: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή, Κωνσταντίνος Αναπολιτάνος: ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα, φωνή , Γιώργος Λαμπάδης: μπάσο, φωνή και Τόλης Γούλας: τύμπανα. Μιλήσαμε μαζί τους (αφού πρώτα τους ακούσαμε live και τους λατρέψαμε), για τη δουλειά τους και για το must trends των wedding bands, και σας ετοιμάσαμε μια συνέντευξη μούρλια. Ένα μεγάλο Yes I Do, για τους σκαθαρολάτρεις.

(Απαντά για το συγκρότημα ο Θέμος Ρίζος aka Themos Apikos)

Καλησπέρα παιδιά, και με το «καλησπέρα σας» θέλω να δηλώσω πως είμαι εκπληκτικά φανατική Σκαθαραία. Δεν χρειάζεται να ρωτήσω λοιπόν, γιατί κάνατε Tribute Band, στο καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω όμως, είναι αν γνωρίζετε, πως είναι hot trend, το να επιλέγει κανείς ένα συγκρότημα έναντι dj! Εσείς πώς το βλέπετε; Σίγουρα δίνει έναν άλλον αέρα πολύ πιο entertaining, απ’ ότι ο dj, συμφωνείτε;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μία καλή live μπάντα δίνει άλλη ενέργεια στο πάρτυ. Χωρίς βέβαια να υποτιμούμε τους καλούς dj – όσους δηλαδή ξεφεύγουν από το γνωστό πρόγραμμα που εφαρμόζουν οι περισσότεροι “επαγγελματίες” σε όλους τους γάμους. Προσωπικά έχω παίξει σε γάμους τόσο ως dj, όσο και live έχω διαπιστώσει ότι αντικειμενικά υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αρκεί βέβαια το ζευγάρι  να ξέρει τί μουσική θέλει και να επιλέξει την κατάλληλη μπάντα.

Εσείς θα θέλατε να αποτελέσετε την μουσική υπόκρουση σε ένα wedding party;

Φυσικά! Είναι πολύ όμορφο να παίζεις live για να συμβάλεις στη χαρά ενός γάμου. Υπάρχει συνήθως πολλή διάθεση για χορό από την πλευρά του κόσμου, που είναι ό,τι καλύτερο για μία μπάντα.

IMGP5475

Απαιτεί πολύ στήσιμο μια τέτοια παρουσίαση;

Η κύρια διαφορά από ένα απλό πάρτυ γάμου με dj είναι ότι υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις από πλευράς ηχητικού εξοπλισμού. Αυτό όμως δεν πρέπει να τρομάζει τα ζευγάρια που σκέφτονται να εμπλουτίσουν το πάρτυ του γάμου τους με ένα live act. Πλέον, με λίγη έρευνα μπορούν να βρεθούν ολοκληρωμένες λύσεις (ηχητικά, live band και dj) με κόστος ίσο ή και χαμηλότερο από αυτό που απαιτούν ορισμένοι dj μόνο για την αμοιβή τους.

Πέρα από τα τεχνικά και οικονομικά θέματα, χρειάζεται ένας σχεδιασμός  σε συνεργασία με το ζευγάρι. Συνήθως δεν μπορεί ολόκληρο το πάρτυ να βασιστεί μόνο στο live της μπάντας, οπότε καλό είναι να σχεδιαστούν οι κατάλληλες «δοσολογίες» live και dj: πόσο, πότε και τί θα παίξει η μπάντα και αντίστοιχα ο dj. Και αυτό όμως δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο, μπορεί να λυθεί με ένα ραντεβού!

Γιατί θα μπορούσε ένα ζευγάρι να επιλέξει εσάς;

Κατ’ αρχάς, επειδή η μουσική των Beatles είναι διαχρονική και απευθύνεται σε όλους. Αρέσει σε όλες τις ηλικίες, από παιδιά μέχρι 80άρηδες, και σε ανθρώπους με πολύ διαφορετικά μουσικά γούστα. Επίσης, οι Beatles έχουν πάρα πολλά γνωστά χορευτικά κομμάτια. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς “beatlemaniac” για να χορέψει με το “I Want to Hold Your Hand”, το “She Loves You” ή το “A Hard Day’s Night”, για να αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα. Εννοείται τέλος ότι, έχοντας ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα με τραγούδια από όλες τις περιόδους των Beatles, μπορούμε να προσαρμοστούμε στις προτιμήσεις του ζευγαριού.

Θα μπορούσατε να αναλάβετε και το ρόλο του entertainment; Υπό την έννοια: έχετε το κέφι και την διάθεση να κάνετε παρουσίαση;

Θεωρώ ότι μπορούμε, και ειδικά σε events όπως ένα πάρτυ γάμου, είναι απαραίτητο. Δεν μπορείς να μένεις μόνο στα τραγούδια, παρότι αυτά είναι το βασικό συστατικό. Χρειάζεται επικοινωνία με το κοινό και αυτό είναι ένα κομμάτι που προσπαθούμε να το βελτιώνουμε συνεχώς.

Τέλος, θα ήθελα ένα τοπ 5 των Beatles songs, που θα επιλέγατε να παίξετε σε ένα γαμήλιο πάρτυ με πολύ κέφι!

Σε κάθε live μας δυσκολευόμαστε να διαλέξουμε ποια κομμάτια να μην παίξουμε, με τα “κολλήματα” του καθενός από εμάς αλλά και τα requests του κοινού (γι’ αυτό πολύ συχνά μένουμε στη σκηνή πάνω από τρεις ώρες!). Οπότε το να μου ζητάς μόνο πέντε είναι βασανιστικό. Κάνω λοιπόν ένα πρόχειρο top 10, χωρίς σειρά προτίμησης:

Twist and Shout

From Me To You

I Want to Hold Your Hand

All My Loving

Please Please Me

Love Me Do

She Loves You

A Hard Day’s Night

Can’t Buy Me Love

Help!

 

…και αυτά είναι μόνο λίγα από τα γνωστά κομμάτια των Beatles που συνήθως ξεσηκώνουν τον κόσμο.

Θες να τους καλέσεις να παίξουν live στον γάμο σου; Επικοινώνησε μαζί τους από την σελίδα τους στο facebook!

By Irene Theodosi

563669_537380563004749_1678746905_n