The story #elanapamestonisi

Η Ελένη και ο Σπύρος πήγαν τις πρώτες τους διακοπές ως ζευγάρι στην Τήνο. Η άγρια ομορφιά της, η απότομη μα και τόσο αρμονική εναλλαγή των τοπίων, οι «κρυμμένοι θησαυροί» της και τα πάνω από 40 χωριά που εξερεύνησαν ένα προς ένα ήταν αρκετά για να την ερωτευτούν και να επιστρέφουν στο ίδιο νησί ξανά και ξανά. Ώσπου, όταν τέσσερα χρόνια μετά ήρθε η πρόταση γάμου, η απόφαση για τον wedding destination υπήρξε ομόφωνη: Tinos it is!

THE moment

Υπάρχει μια ιερή στιγμή κατά την οποία τα ερωτευμένα ζευγάρια συνειδητοποιούν πως βρήκαν «το άλλο τους μισό», με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στην περίπτωση της Ελένης και του Σπύρου, η στιγμή αυτή τους βρήκε να απολαμβάνουν πιασμένοι χέρι χέρι το ηλιοβασίλεμα στα Υστέρνια, ένα χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού Μεροβίγλια, και συγκεκριμένα στην πλακόστρωτη αυλή μιας εκκλησίας. Η προοικονομία ήταν ξεκάθαρη. Ο γάμος έγινε πράγματι στη μαρμάρινη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Η Ελένη, με νυφικό Atelier Loukia, χορεύει ενώ παίζουν τα όργανα των παραδοσιακών μουσικών.Η πρώτη γεύση του ζευγαριού μετά τον γάμο ήταν τα στρείδια.

The exo catering

Το δύσκολο task ήταν να πραγματοποιηθεί το γαμήλιο τραπέζι στο ίδιο σημείο, στο πλάτωμα δηλαδή ενός πλακόστρωτου καλντεριμιού. Tο ανέλαβε ο Γιώργος Αμοιραλής, συνιδιοκτήτης του exo catering, με την ομάδα του. Banquet και ροτόντες, καρέκλες Tiffany, λευκά τραπεζομάντιλα, υφασμάτινες πετσέτες με κεντημένα τα μονογράμματα του ζευγαριού και fairy lights μεταμόρφωσαν τον χώρο σε ένα μαγικό venue με θέα το Αιγαίο.

Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Σε πλάτωμα του προαύλιου χώρου της στήθηκε το γαμήλιο τραπέζι.

Tο μενού περιελάμβανε, μεταξύ άλλων:

– Σαλάτα με λούζα, τηνιακή γραβιέρα και dressing πετιμέζι.

– Σαλάτα αγκινάρας με κουσκούς.

– Ριγκατόνι λαχανικών με γραβιέρα Τήνου. 

– Ελληνικά μαγειρευτά πιάτα όπως αρνί φούρνου με πράσο, φασκόμηλο και δεντρολίβανο.

All time classic, μπρουσκέτα με κοπανιστή Τήνου και καραμελωμένα κρεμμύδια με πετιμέζι.Βερίνα με παραδοσιακή ταραμοσαλάτα καισάλτσα παντζαριού, με χειροποίητο κριτσίνι από χοιρομέρι.Ένα από τα must taste του μενού: Αλμυρό μακαρόν με παπαρουνόσπορο, σκόνη λούζας και γέμιση τηνιακού τυριού.

Credits:

Φωτογραφίες γάμου: Φωτοσύνθεση Art Photography & Video

Φωτογραφίες με προτάσεις από το μενού του exo catering: Το φωτογραφείο/ Χρύσα Παρασκευά

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

true_story_-_exo_catering.jpg

Must Read:

Honeymoon Breakfast στις Κυκλάδες από το exo catering

Συνέντευξη με τον Γιώργο Αμοιραλή του exo catering που φέρνει τις Κυκλάδες στον γάμο σας

Wedding catering με άρωμα από Κυκλάδες

Most Popular:

10 wedding trends που θα βλέπουμε παντού το 2021

Αληθινή μαρτυρία: «Τι μετανιώνω -και τι όχι- που έκανα τον γάμο μου μέσα στην πανδημία»

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.