Κάθομαι σε μια ‘60s βαθυπράσινη πολυθρόνα. Πίνω ουίσκι-κόκα κόλα με λίγη κανέλα και μια φλούδα πορτοκαλιού, έτσι, για το festive feeling. Όσο μασάω κουφέτα με λεπτή επικάλυψη ζάχαρης, αντί για φύλλα δάφνης, στο μυαλό μου ηχεί το «Have yourself a merry little Christmas» με τη φωνή του Frank Sinatra. Ξαφνικά, κάτι με ωθεί στο να αναστρέψω το κεφάλι μου προς το ταβάνι. Ζαλίζομαι, μπαίνω σε trance, επικοινωνώ με το υπερπέραν, μαθαίνω τα πάντα για τους γάμους της νέας σεζόν. Θα πέσω μέσα αυτήν τη φορά; Προβλέπω πως ναι.

Φωτογραφία: prostooleh – www.freepik.com

ΚΡΙΟΣ

21 Μαρτίου-20 Απριλίου

Η ανάδρομη πορεία του Άρη στο ζώδιό σας έως και τις 14 Νοεμβρίου καθιστά το φθινόπωρο για εσάς, αγαπημένοι μου Κριοί, κάπως «αμήχανο». Στα δύσκολα σας θέλω, να ανοίξετε αγκαλιά. Εκεί μετράνε λόγια και αγάπες. Γι’ αυτό, προχωρήστε κανονικά τα σχέδια του γάμου σας και μη σας νοιάζει τίποτα. Με το που πιάσουν τα πρώτα γερά κρύα, η ζωή αλλά και ο άτιμος ο Δίας, που περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου στις 20 Δεκεμβρίου, θα σας χαμογελάσουν ξανά. Τι θα λέγατε για έναν χριστουγεννιάτικο γάμο;

ΤΑΥΡΟΣ

21 Απριλίου-20 Μαΐου

Όσοι Ταύροι βρίσκεστε ένα βήμα προτού ξεκινήσετε να ανεβαίνετε τα σκαλιά της εκκλησίας θα δείτε το δικό σας φθινόπωρο να σημαδεύεται από την ανάδρομη επέλαση του Ερμή στον Κριό, μια επέλαση που σας φέρνει αντιμέτωπους με έναν σωρό δράκους. Ανεξαρτήτως του αν είστε ο γαμπρός ή η νύφη, μεταμορφωθείτε σε Αϊ-Γιώργηδες, σκοτώστε τα τέρατα και σώστε τη βασιλοπούλα – όπου βασιλοπούλα γράψτε «γάμος». Αφού τελειώσετε με τα φονικά, η ηλιακή έκλειψη του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί για έναν και μόνο λόγο: να κάνει τον δεσμό του γάμου σας πανίσχυρο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

21 Μαΐου-21 Ιουνίου

Hardcore αστρολογικά στοιχεία: Στις 30 Νοεμβρίου και τις 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιούνται δύο εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη οι οποίες φέρνουν μπερδέματα που πιθανόν να ανατρέψουν τα σχέδια του γάμου σας. Κρατήστε γερά. Από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά, ο καλός Δίας αλλά και ο Κρόνος περνούν στον Υδροχόο για να βάλουν τα πάντα σε μια τάξη. Και, τότε, τι θα κάνετε χωρίς μπερδέματα; Θα σας πω εγώ. Κάντε έναν κόμπο, tie the knot, πώς το λέτε εσείς εκεί, γιατί ξέχασα πώς το λέμε εμείς εδώ: παντρευτείτε, μην περιμένετε!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

22 Ιουνίου-22 Ιουλίου

Βρε Καρκίνοι! Βρε Καρκίνοι! Σας καταλαβαίνω και σας συναισθάνομαι καθώς έχω ωροσκόπο Καρκίνο, αλλά, σας παρακαλώ, σταματήστε την γκρίνια γιατί γρουσουζεύετε τον γάμο σας. Η Κατερίνα Γώγου έγραψε κάποτε «Θα ‘ρθει καιρός που θ’ αλλάξουν τα πράματα. Να το θυμάσαι, Μαρία». Αυτός ο καιρός για εσάς τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 2020, ακόμα και αν δεν σας λένε Μαρία αλλά Ζενεβιέβ, Ζηνοβία, Γενοβέφα ή Αία. Οπότε, όλα καλά θα πάνε, όλα ωραία θα είναι και ο βίος σας ανθόσπαρτος θα αποδειχθεί – σας το εγγυώμαι!

ΛΕΩΝ

23 Ιουλίου-23 Αυγούστου

Πώς θα είναι οι τελευταίοι μήνες του χρόνου για εσάς; Θα σας πω εγώ. Φανταστείτε ότι καταγράψατε το πώς ονειρεύεστε τον γάμο σας σε ένα κομμάτι ακριβό ροζ χαρτί, το διπλώσατε και το αφήσατε στο γραφείο σας. Μετά, ήρθε η φιλενάδα σας η Ζωή και ακούμπησε πάνω του ένα πρες παπιέ. Τι τα έκανε τα όνειρά σας; Τα πίεσε. Πίεση από παντού λοιπόν, μέχρι να περάσουν ο Κρόνος –στις 17 Δεκεμβρίου– και ο Δίας –στις 20 Δεκεμβρίου– στον φίλο σας τον Υδροχόο και να σας φέρουν στα ίσια σας. Η νέα χρονιά θα σας βρει happily ever after!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

24 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου

Σας δίνω ένα ανακουφιστικό spoiler: άδικα ανησυχείτε. Σίγουρα, μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς θα κουραστείτε και μάλιστα ίσως παραπάνω από όσο αντέχει το νευρικό σας σύστημα. Ο Κρόνος όμως θα περάσει στον Υδροχόο στις 17 Δεκεμβρίου και θα μείνει εκεί για τα επόμενα τρία χρόνια. Από κοντά και ο Δίας στο ίδιο ζώδιο, θα σας δώσει την ανάσα που χρειάζεστε για να βάλετε τη ζωή σας σε μια τάξη, να παντρευτείτε, να «νοικοκυρευτείτε» και να ζήσετε καλά, μια ζωή σαν παραμύθι.

ΖΥΓΟΣ

23 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου

«Μες τον ήλιο, μέσα στη βροχή, κάθε τέλος ήταν μια αρχή» τραγουδούσε το 1989 η Μαριάννα Ευστρατίου η οποία ανήκει στο ζώδιο του Κριού. Για εσάς που είστε Ζυγοί όπως εγώ, το «τέλος» αφορά την αστεφάνωτη ζωή σας και η «αρχή» το πέρασμα στη μαγική πραγματικότητα του έγγαμου βίου. Ναι, ο υπερπολυτελής γάμος που σχεδιάζετε θα γίνει, και το 2021 θα αποδειχθεί μια πολύ ανάλαφρη χρονιά. Πώς είμαι σίγουρος; Ξέρω ότι στο τέλος του 2020 ο Κρόνος και ο Δίας θα περάσουν στον Υδροχόο. Και ο Υδροχόος είναι φίλος μου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

23 Οκτωβρίου-22 Νοεμβρίου

Ο κυβερνήτης σας Άρης πορεύεται με την όπισθεν στο ζώδιο του Κριού μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου, κάνοντάς σας να νιώθετε ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να καταφέρετε να κλείσετε εγκαίρως όλες τις εκκρεμότητες του γάμου σας. Μην αφήσετε όμως τις αναποδιές, που είναι μέσα στο πρόγραμμα, να σας λυγίσουν. Να ξέρετε ότι η οικογένεια και οι φίλοι θα σταθούν δίπλα σας για να βοηθήσουν να κάνετε τον παραμυθένιο γάμο που ονειρεύεστε πραγματικότητα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

23 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου

Ένα φθινόπωρο με δύο εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, η πρώτη στις 30 Νοεμβρίου και η δεύτερη στις 14 Δεκεμβρίου, κρύβει πολλές ανατροπές για τον γάμο σας. Μπορεί να κληθείτε να λάβετε αποφάσεις που δεν σας είχαν περάσει καν από το μυαλό ή η τελετή να πάρει μια τελείως διαφορετική τροπή από αυτήν που είχατε αρχικά υπολογίσει. Προσοχή: ο ανάδρομος Ερμής στον Κριό θολώνει την κρίση σας. Πίνετε κατά διαστήματα λίγο νερό για να διατηρείτε τη διαύγειά σας. Όλα θα πάνε καλά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου

Διστάζετε να παντρευτείτε και έχετε τα δίκια σας. Παίζει να έχετε μεταθέσει τον γάμο σας δύο και τρεις φορές κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, και η ανάδρομη πορεία του Άρη στον Κριό αυτό το φθινόπωρο είναι πολύ πιθανό να σας φέρει μπροστά σε έναν σωρό απόψεις άλλων για το τι πρέπει να κάνετε. Καθαρίστε τα τσάκρα σας από κάθε είδους αρνητική ενέργεια, ελάτε αντιμέτωποι με τον εαυτό σας και ρωτήστε τον: «Εαυτέ, θες να παντρευτείς μέσα στα Χριστούγεννα ή θες να περιμένεις λίγο ακόμα;». Κάντε ό,τι σας πει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

20 Ιανουαρίου-19 Φεβρουαρίου

Το 2020 θα συνεχίσει να είναι μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου μια κάπως σκληρή χρονιά για όλους εσάς τους Υδροχόους που βρίσκεστε σε φάση προετοιμασίας του γάμου σας. Στη συνέχεια όμως, ο Κρόνος θα περάσει στο ζώδιό σας για να δώσει ένα push στον οργανισμό σας και να σας γεμίσει με όλη την ενέργεια που χρειάζεστε, έτσι ώστε να ζήσετε τον φανταστικό σας γάμο στο έπακρο. Αμέσως μετά και μέσα στη νέα χρονιά είναι πολύ πιθανό να αποκτήσετε και απογόνους.

ΙΧΘΥΕΣ

20 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου

Το φθινόπωρο μπορεί να σημαδεύεται από μια δυσαρμονική για εσάς όψη Κρόνου-Πλούτωνα και από τον ανάδρομο Άρη στον Κριό, αλλά όλα θα έχουν αίσια έκβαση. Επιστήστε την προσοχή στο κομμάτι της οργάνωσης του γάμου σας και φροντίστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο των εξόδων σας. Λάβετε ως δεδομένο ότι η κούρασή σας –που θα σας ανταμείψει– θα είναι έντονη μέχρι και το τέλος περίπου του χρόνου, αλλά στις 20 Δεκεμβρίου, μαζί με το πέρασμα του Δία στον Υδροχόο, ένας άγγελος μποέμ θα έρθει να ευλογήσει τον γάμο σας με παντοτινή ευτυχία.

Must Read:

Τα πρώτα μου Χριστούγεννα ως «παντρεμένη γυναίκα»

Πού θα περάσεις καλά στο ταξίδι του μέλιτος, ανάλογα με το ζώδιό του

Οι καλύτερες φωτογραφίες χριστουγεννιάτικων γάμων που βρήκαμε στο Pinterest

Most Popular:

Αληθινή μαρτυρία: «Τι μετανιώνω -και τι όχι- που έκανα τον γάμο μου μέσα στην πανδημία»

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά: «Γενικά, δεν το σκάω. Σε αντίθεση με πολλούς άντρες που έχω γνωρίσει».

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.