Το καλοκαίρι του 2020 δε μοιάζει με κανένα από όλα όσα, τουλάχιστον εμείς οι νεότεροι, έχουμε ζήσει. Η πανδημία του κορωνοϊού, το social distancing και ο φόρος αίματος άλλαξαν μια και καλή τον τρόπο που σκεφτόμασταν για τη ζωή και το μέλλον μας. Τι κρύβεται πίσω από αυτό; Η πολυαστρία στον Αιγόκερω, υπό την οποία μπήκαμε στη νέα δεκαετία, ένα φαινόμενο που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την έλευση μιας νέας περιόδου για την ανθρωπότητα. Δεν ξέρω αν από αυτήν τη δοκιμασία βγαίνουμε πιο δυνατοί. Σίγουρα, όμως, μάθαμε ήδη να ξεχωρίζουμε τι πραγματικά αξίζει σε αυτήν τη ζωή: μια κασετίνα με βέλγικες σοκολάτες Pierre Marcolini, ένα sur mesure νυφικό του οίκου Dior, το να παντρευτούμε τον άνθρωπό μας παρουσία αγαπημένων προσώπων.  

Lost in space? Όχι, πια (δάκρυα)! | Legend (Madonna) by Pierre et Gilles (1995)

ΚΡΙΟΣ 

21 Μαρτίου-20 Απριλίου 

Μέσα στην άνοιξη, η ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους σας έκανε να σκεφτείτε τα πάντα από την αρχή. Σαν να μην έφτανε αυτό, στις 21 Ιουνίου έρχεται και σκάει ηλιακή έκλειψη στη μηδενική μοίρα του Καρκίνου. Εάν είστε ακόμη σε φάση οργάνωσης του γάμου σας -και, πώς να μην είστε;-, να υπολογίζετε εμπόδια, αναβολές, πισωγυρίσματα. Ξέρω, περνάτε δύσκολες ώρες, από παντού ζορίζεστε. Στο διάστημα από 6 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου, όμως, είτε έχετε προλάβει να παντρευτείτε είτε όχι, η εύνοια θα πέφτει βροχή. Αλληλούια και αμήν! 

ΤΑΥΡΟΣ 

21 Απριλίου-20 Μαΐου 

Αγαπητοί Ταύροι, το δίσεκτο αλλά όχι καταραμένο 2020 σας έχει φέρει αντιμέτωπους με έναν σωρό απρόοπτα που δεν ξέρετε από πού σας ήρθαν. Για να είμαι ειλικρινής, θα συνεχίσει έτσι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σας παρακινώ να αφήσετε τον γάμο και να πάτε για πουρνάρια. Δεν είστε κότες, είστε fighters -η Christina Aguilera δε μετράει μία μπροστά σας- και τα άστρα σάς επιφυλάσσουν τρελή εύνοια μέσα στο φθινόπωρο. Κάτι ακόμα: οι γάμοι αυτού του καλοκαιριού, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην οργάνωση, είναι προορισμένοι να στεριώσουν. 

ΔΙΔΥΜΟΙ 

21 Μαΐου-21 Ιουνίου  

Δίδυμοί μου, μέχρι και τις 25 Ιουνίου η Αφροδίτη κινείται με την όπισθεν στο ζώδιό σας, καθιστώντας σας για πρώτη φορά ικανούς να ξεχωρίσετε την ήρα από το στάρι. Ξέρετε, πλέον, ότι δεν αξίζει να νευριάζετε που μέσα στην καραντίνα πήρατε οκτώ κιλά και τώρα δε χωράτε στο νυφικό σας, γιατί θα κάνετε δίαιτα και θα τα χάσετε. Έχετε κατά νου ότι, αφού η Αφροδίτη ορθοδρομήσει, θα αρχίσει να σας δείχνει μεγάλη εύνοια μέχρι και τις αρχές Αυγούστου. Το κατάλληλο διάστημα για τον γάμο σας βρίσκεται, λοιπόν, ανάμεσα στις 26 Ιουνίου και τις 8 Αυγούστου.  

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

22 Ιουνίου-22 Ιουλίου 

Ευαίσθητα Καρκινάκια, όσο ετοιμάζετε τον γάμο σας, να είστε προετοιμασμένα για όλα και για τίποτα. Η επιτυχής έκβαση της τελετής θα έρθει μέσα από δοκιμασίες όπως η σωστή απάντηση στο ερώτημα του Σπύρου Παπαδόπουλου (στην εκπομπή Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;) «Τι εικονίζεται πάνω στο οδικό σήμα που ειδοποιεί για την ύπαρξη εστιατορίου;» που έκανε εκατομμυριούχο τον Γιώργο Γεωργόπουλο το 2001. Οι εκλείψεις στις 20 Ιουνίου και τις 5 Ιουλίου θα σας δείξουν τον σωστό δρόμο, ενώ η περίοδος από τις 7 Αυγούστου μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου είναι η πλέον ιδανική για τον γάμο σας. 

ΛΕΩΝ 

23 Ιουλίου-23 Αυγούστου 

Εσείς είστε σπέσιαλ περίπτωση. Τον γάμο σας δεν τον έχει πάει πίσω η πανδημία, αλλά το γεγονός ότι σας πιέζουν τα επαγγελματικά σας. Προσθέστε το γεγονός ότι ως ζώδιο είστε επιρρεπείς στα εγωιστικά πάθη, κάτι που δε βοηθάει στις συνεννοήσεις. Αν δεν έχετε καταφέρει να οργανωθείτε μέχρι τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, θα σας πρότεινα να προγραμματίσετε τον γάμο σας στο διάστημα από τις 6 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, που το ελαφρύ αεράκι θα ανεμίζει τα μαλλιά σας κάνοντάς τα να δείχνουν τέλεια στις φωτογραφίες.  

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

24 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου 

Αγαπημένοι μου Παρθένοι, σας έχω αδυναμία. Αυτήν τη χρονιά, εκτός από εμένα, έχετε και τα άστρα με το μέρος σας, καθώς διοχετεύουν όλη τους την ενέργεια στο να σας διασφαλίσουν έναν παραμυθένιο γάμο. Επιδείξτε λίγη προσοχή μέχρι και τις 28 Ιουνίου και όλα θα πάνε καλά. Να ξέρετε ότι αυτή η χρονιά θα είναι μία από τις σημαντικότερες που έχετε ζήσει. Όχι γιατί θα είναι η πιο ωραία, αλλά γιατί κατά τη διάρκειά της θα τεθούν οι βάσεις για μια ευτυχία που θα σας ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής σας. Τι άλλο θέλετε, τι; 

ΖΥΓΟΣ 

23 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου 

Ήδη από την άνοιξη, η ανάδρομη Αφροδίτη -σε συνδυασμό με τον Κρόνο στον Υδροχόο μέχρι και τις αρχές Ιουλίου- σας πιέζει -μάταια- να λογικευτείτε στον τρόπο που αντιμετωπίζετε την οργάνωση του γάμου σας. Το καλό που σας θέλω να αφήσετε τις κόνξες και να λάβετε υπόψη σας τα νέα δεδομένα στη wedding πραγματικότητα. Τρεχάτε, s’il vous plaît, για να προλάβετε να παντρευτείτε μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου, πριν αρχίσει τα πισωγυρίσματα ο Άρης φέρνοντας καβγαδάκια, από αυτά που λύνονται με σεξ. Από τέλη Οκτωβρίου, πάλι, όλα μέλι γάλα! 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 

23 Οκτωβρίου-22 Νοεμβρίου  

Ένας άγγελος ήρθε και έφερε στη ζωή σας τα πάνω κάτω. Αποφασίσατε να τον παντρευτείτε, λοιπόν, και να μπείτε στο μάτι της Κατερίνας Κούκα, που το 1992 υποστήριξε μετά βεβαιότητας ότι δεν υπάρχουν άγγελοι, απλώς και μόνο επειδή κάποιος γαλανομάτης ξανθομπούμπουρας την είχε πουλήσει. Από όταν το αποφασίσατε, βέβαια, προέκυψαν κάποιες αναποδιές όσον αφορά τα οργανωτικά του γάμου σας, οι οποίες συνεχίζουν να σας κρατάνε πίσω. Μη χολοσκάτε, θα τα καταφέρετε. Μάσησα φύλλα δάφνης και το είδα σε όραμα. 

ΤΟΞΟΤΗΣ 

23 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου 

«Ποιος σου είπε ότι η ζωή είναι εύκολη; Σίγουρα όχι εγώ». Δεν ανήκουν σ’ εμένα αυτά τα λόγια. Τα άκουσα χρόνια πριν από τη Serra Yilmaz, αυτήν τη φτυστή με τη γιαγιά μου superstar του ανεξάρτητου τουρκικού κινηματογράφου, στην ιταλική ταινία Vaniglia e Cioccolato που προσπάθησε να μας επιβάλει ως «και καλά» ηθοποιό τον χορευτή του φλαμέγκο Joaquín Cortés, πρώην της Naomi Campbell. Σας έχω ευχάριστα. Παρά τις δυσκολίες της ζωής, ο γάμος σας θα γίνει και θα μεταμορφώσει την καθημερινότητά σας με τρόπο μαγικό. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ  

22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου 

Αν είστε θεατρολόγος και έχετε κόλλημα με τον Σαίξπηρ, ασφαλώς και αναγνωρίζετε τη φράση «η πορεία του έρωτα δεν είναι ποτέ ομαλή» από την 1η σκηνή της 1ης πράξης του Ονείρου Θερινής Νυκτός, μια φράση που περιγράφει ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί σε ένα ζώδιο όταν 3 από τις 6 εκλείψεις μιας χρονιάς συμβαίνουν στον άξονά του. Όσο ετοιμάζετε τον γάμο σας και μέχρι τις 7 Αυγούστου, λοιπόν, πάρτε κουράγιο με τη σκέψη πως, μετά τις ανατροπές των πλάνων σας και την γκρίνια, θα αρχίσουν οι γλύκες.  

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

20 Ιανουαρίου-19 Φεβρουαρίου 

Κι όμως, κόντρα στις προκαταλήψεις, το δίσεκτο 2020 είναι η χρονιά που θα σημάνει το τέλος της αστεφάνωτης ζωής για εσάς τους Υδροχόους, ενάντια στο γεγονός ότι από τα τέλη Μαρτίου ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιό σας, αλλά και στο ότι η ανάδρομη Αφροδίτη σας έκανε σαμποτάζ όλη την άνοιξη – όχι προσωπικά σε εσάς, πήρε και άλλα ζώδια στον λαιμό της, η κακούργα. Να ξέρετε πως ο γάμος σας όχι μόνο θα γίνει αλλά και θα αφήσει εποχή. Ιδανικά, μέχρι τις 7 Αυγούστου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πράγματα δε θα είναι καλά μετά.  

ΙΧΘΥΕΣ 

20 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου 

Το τοπίο, μέχρι και το τέλος περίπου του Ιουνίου, παραμένει ασταθές. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Άρης στο ζώδιό σας προκαλεί εντάσεις, από αυτές που φουντώνουν τα πάθη, που θα κρατήσουν μέχρι τις 18 Ιουλίου. Τι θα ήταν, όμως, η ζωή μας χωρίς ups and downs; …Αποχαύνωση στον καναπέ …ζαμπόν δίχως λιπαρά, περιοδικά και λόγια ντεκαφεϊνέ. Η Ευσταθία τα έχει πει καλύτερα από εμένα. Αν ο γάμος σας είναι προγραμματισμένος για τον Αύγουστο ή και για πιο μετά, όλα θα πάνε φίνα και σύμφωνα με το πρόγραμμα. Κερδίσατε, την πιο μεγάλη αγάπη ζήσατε! 

Διαβάστε επίσης…

Πού θα περάσεις καλά στο ταξίδι του μέλιτος, ανάλογα με το ζώδιό του

Ο αρχισυντάκτης του Yes I Do, Παναγιώτης Κούστας, βλέπει τα άστρα ανάποδα, σκέφτεται και προβλέπει…

Madonna & Sean Penn: Το love story, ο γάμος, η κακοποίηση της super star και το πολύκροτο διαζύγιό τους