Το 2020 δεν είναι απλώς μια νέα χρονιά, αλλά και η αρχή μιας νέας δεκαετίας, που «ντεμπουτάρει» υπό την επιρροή της πολυαστρίας στον Αιγόκερω. Οι αλλαγές που βιώνουμε όλοι μας -κάποιες αναμενόμενες, κάποιες δεν ξέρουμε από πού μας έρχονται- θα αποδειχθεί εκ των υστέρων πως ήταν αναγκαίες. Αλλαγές, βέβαια, σημαίνει και νέα ξεκινήματα, που σε κάποιους έρχονται με τη μορφή ενός γάμου που θα μακροημερεύσει. Όσοι δε ζήσουμε το «happily ever after» μέσα σ’ αυτήν τη χρονιά, απλώς ας θυμόμαστε ότι οι πλανήτες δε σταματούν ποτέ την κίνησή τους, μια κίνηση που μεταδίδει την ενέργειά της στους ανθρώπους και τα ζώα. Κοινώς, θα γυρίσει ο τροχός…  

yes-i-do-signs-16-issue-3.jpg

ΚΡΙΟΣ 

21 Μαρτίου-20 Απριλίου 

Στις 10 Ιανουαρίου είχαμε σεληνιακή έκλειψη και στις 11 Ιουνίου θα έχουμε ηλιακή. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Ενεργοποίηση του 4ου οίκου σας. Η οικογένεια -ή όσους θεωρείτε εσείς οικογένεια- περνά στο προσκήνιο και οι εξελίξεις έρχονται από το πουθενά. Τώρα, για το τι θα συμβεί, θα σας γελάσω. Με τις εκλείψεις ποτέ δεν ξέρεις. Το θέμα είναι πως οι γάμοι -τόσο με την κυριολεκτική όσο και με τη μεταφορική έννοια του όρου- ευνοούνται. Τα δύσκολα της χρονιάς -γιατί η ζωή θα ήταν βαρετή αν όλα ήταν εύκολα- θα έρθουν στο διάστημα μεταξύ 13 Μαΐου και 25 Ιουνίου, όταν η Αφροδίτη θα περάσει ανάδρομη στους Διδύμους. Επιδείξτε διπλωματία και όλα θα πάνε καλά. 

ΤΑΥΡΟΣ 

21 Απριλίου-20 Μαΐου 

Το 2020 συνοψίζεται για εσάς στην εξής φράση «τρία πουλάκια κάθονταν και, ξαφνικά, τα δύο παντρεύτηκαν». Το ένα, βλέπετε, ανήκε, όπως κι εσείς, στο ζώδιο του Ταύρου, στον οποίο φέτος αγκυροβολεί ο Ουρανός. Αυτό συνεπάγεται αναπάντεχες αλλαγές στη ζωή σας, όπως αυτές που φέρνει ένας γάμος που δεν ήταν ποτέ στο πρόγραμμα. Βίον ανθόσπαρτον, λοιπόν! Ο Σεπτέμβρης θα σας βρει υπό την επιρροή του «θεραπευτικού» ανάδρομου Άρη στον Κριό (έως τις 14 Νοεμβρίου). Έτσι, αν η αλλαγή που έφερε ο Ουρανός δεν ήταν γάμος αλλά χωρισμός, θα σας δοθεί η ευκαιρία να γιατρέψετε τις πληγές σας. Λίγο το λέτε αυτό; 

ΔΙΔΥΜΟΙ 

21 Μαΐου-21 Ιουνίου  

Αν είστε Δίδυμος και είστε σε σχέση, «cours!», που λέει και η Léa, η δασκάλα μου των γαλλικών. Ελληνιστί, «τρεχάτε!». Ο Δίας στον Αιγόκερω σας δίνει την ευκαιρία να φύγετε από σχέσεις εξάρτησης, που μόνο τα άστρα ξέρουν γιατί τις ξεκινήσατε – είτε αυτές είναι ερωτικές είτε φιλικές και δε σας αφήνουν να ζήσετε τον έρωτά σας. Στην τελευταία περίπτωση, αφήστε τους όλους σύξυλους με έναν κρυφό γάμο σε ξωκλήσι. Το 2020 είναι μια χρονιά απασφάλισης, από εκείνες που θα καθορίσουν ολόκληρη τη ζωή σας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

22 Ιουνίου-22 Ιουλίου 

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω φέρνει επιστροφές-καταστροφές, αλλά και ξαφνική τύχη. Το τι θα σας βρει από τα δύο δεν είναι στο χέρι σας να το επιλέξετε, καθώς οι πλανήτες κινούνται ανεξάρτητα από τη δική σας πορεία. Οπότε, να είστε προετοιμασμένοι για όλα και για τίποτα, και απλώς αφήστε τη ζωή να σας δείξει τον δρόμο. Εκείνη ξέρει καλύτερα και από εσάς και από εμένα. Βέβαια, τώρα που ξανακοιτάω τους χάρτες μου, ο Δίας στον Αιγόκερω θα φέρει μια ωρίμανση στην προσωπική σας ζωή. Λέτε; Λέω.  

ΛΕΩΝ 

23 Ιουλίου-23 Αυγούστου 

Είναι αλήθεια πως το 2020 έχει ξεκινήσει κάπως ζόρικα, καθώς είναι ένα έτος κομβικό για εσάς. Ο Ουρανός στον Ταύρο σας πιέζει με εκνευριστικό τρόπο να αλλάξετε το πώς λειτουργείτε. Από τα μέσα Ιουλίου και μετά, αυτές τις αλλαγές θα τις βιώσετε με έναν τρόπο καθαρτικό. Ακόμη κι αν τώρα χρειάζεται να αποχωριστείτε ανθρώπους από τη ζωή σας, σας υπόσχομαι ότι η επόμενη πίστα περιλαμβάνει μια ευτυχία, που τώρα ούτε καν φαντάζεστε ότι μπορεί να υπάρξει – μια περίοδο ευτυχίας που μπορεί να πάρει τη μορφή ενός γάμου ασυννέφιαστου. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

24 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου 

Με τον Κρόνο -που συνδέεται με την αφοσίωση- και τον Πλούτωνα -που συνδέεται με το πάθος- να βρίσκονται στον Αιγόκερω, το 2020 είναι μια χρονιά που θα σας παράσχει τεράστια στήριξη όσον αφορά τα προσωπικά σας. Η αστρική ενέργεια θα έρθει για να ολοκληρώσει σχέσεις για τις οποίες έχετε πραγματικά παλέψει και να επισφραγίσει τη σημασία τους με μια επίσημη τελετή. Αν είστε αδέσμευτοι και χαζεύετε στο site από σπόντα, να ξέρετε πως μια νέα σχέση μέσα σε αυτήν τη χρονιά θα αποδειχθεί σχέση ζωής. 

ΖΥΓΟΣ 

23 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου 

Το 2020 είναι η χρονιά που παίρνετε αποφάσεις για το πώς θα συνεχίσετε τη ζωή σας. Ο γάμος δεν μπορεί παρά να αποδειχθεί μια επιλογή απόλυτα συνειδητή. Ο Κρόνος στον Υδροχόο, από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και τις αρχές Ιουλίου, σας πιέζει να ωριμάσετε, ενώ ο Άρης στον Κριό σε ανάδρομη πορεία, από τα μέσα περίπου του Σεπτεμβρίου μέχρι και τα μέσα του Νοεμβρίου, θα φέρει πίσω πρόσωπα από το παρελθόν για να τελειώσετε μια και καλή μαζί τους. Κανένας πρώην δε θα δώσει το παρών στον γάμο σας. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 

23 Οκτωβρίου-22 Νοεμβρίου  

Αν το κεφάλαιο «Γάμος» το είχατε ξεγράψει, το 2020 είναι η χρονιά που ήδη αναθεωρείτε τις απόψεις σας. Ο Ουρανός σπρώχνει κοντά σας… ουρανοκατέβατους ανθρώπους, που είτε φέρνουν τα πάνω κάτω είτε σας κάνουν να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε το έτερό σας ήμισυ. Από κοντά, ο Πλούτωνας συντελεί σε πλήρη αλλαγή του πώς αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας, ενώ ο Κρόνος δίνει στη σχέση σας την υποστήριξη που χρειάζεται για να κρατήσει για πάντα. 

ΤΟΞΟΤΗΣ 

23 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου 

Παράξενα τα πράγματα. Το τελευταίο διάστημα, η ζωή είναι ιδιαίτερα σκληρή μαζί σας και αυτό οφείλεται στον Κρόνο και τον Πλούτωνα που βρίσκονται στον Αιγόκερω. Οι εκλείψεις του 2020 φέρνουν ένα γενικότερο ξεκαθάρισμα, σας βοηθούν να κατανοήσετε τι πρέπει να αφήσετε για πάντα πίσω, έτσι ώστε να προχωρήσετε σε νέα ξεκινήματα. Τα νέα είναι καλά. Οι αλλαγές που έρχονται από τον Μάιο και μετά θα μεταμορφώσουν τη ζωή σας. Πείτε, λοιπόν, το «yes, I do!». 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ  

22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου 

Θα αλλάξουν όλα. Όλα, όμως. Με 4 πλανήτες στο ζώδιό σας, μιλάμε με όρους πολυαστρίας – ενός φαινομένου που έχει να συμβεί από τα ’80s στον Ζυγό και δεν υπάρχει καν ως λέξη στην αυτόματη διόρθωση του Word. Το βάρος της, γιατί περί βάρους πρόκειται, θα το νιώσετε σε όλο του το εύρος. Η ζωή σας θα γίνει «ενδιαφέρουσα» και, όταν φτάσετε στο τέλος της διαδρομής νικητές, θα θυμηθείτε τον Νίκο Καρβέλα που τραγουδούσε «ό,τι και να γίνει, άξιζε». Παντρευτείτε, λοιπόν! 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

20 Ιανουαρίου-19 Φεβρουαρίου 

Κάτι έχει αλλάξει και το έχετε καταλάβει ήδη. Σιγά σιγά, απομακρύνεστε από αρνητικές καταστάσεις που χρονίζουν και δεν οδηγούν πουθενά. Μην παρεξηγηθώ, δε μιλάω για ερωτικούς χωρισμούς. Ίσα ίσα, μπορεί να εγκαταλείψετε ένα περιβάλλον που σας δηλητηριάζει για να ζήσετε απρόσκοπτα τον απόλυτο έρωτα. Όσες δυσκολίες κι αν περνάτε, μέσα στο 2020 θα έρθει η στιγμή που θα τις θυμάστε και θα γελάτε.  

ΙΧΘΥΕΣ 

20 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου 

Είστε οι πιο ρομαντικοί εκπρόσωποι του ζωδιακού κύκλου. Είναι σχεδόν απίστευτο το ότι έχετε περάσει τα 40 και δεν έχετε βάλει στεφάνι. Τι; Είστε 26; Δεν πειράζει, απευθυνόμουν σε μια φίλη μου την οποία κατά πάσα πιθανότητα την ξέρετε, γι’ αυτό και θα κρατήσω την ταυτότητά της μυστική. Το 2020 σας ευνοούν ο Κρόνος και ο Πλούτωνας, ενώ ο Ποσειδώνας σας ωθεί, επιτέλους, να επισημοποιήσετε τη σχέση σας – καλή χρονιά. 

Διαβάστε επίσης…

Πώς συμπεριφέρονται οι άντρες την ημέρα του γάμου τους, ανάλογα με το ζώδιό τους;

Πού θα περάσεις καλά στο ταξίδι του μέλιτος, ανάλογα με το ζώδιό του

Bridezilla: H Νύφη-Δυνάστης και πώς θα τη βοηθήσετε να χαλαρώσει