Για περισσότερες από επτά δεκαετίες, οκτώ γυναίκες σε μια οικογένεια έχουν διατηρήσει την ιδιαίτερη παράδοση να φοράνε το ίδιο νυφικό περνώντας το από γενιά σε γενιά.

Δες εδώ πώς θα δώσεις ξανά ζωή στο νυφικό της μητέρας σου

Την αρχή έκανε η Adele Larson που φόρεσε για πρώτη φορά το σατέν φόρεμα με τον mandarin γιακά, τη δαντέλα και τα μικρά κουμπιά καλυμμένα με ύφασμα, στον γάμο της με τον Roy Stoneberg στις 16 Σεπτεμβρίου 1950. Το αγόρασε για 100 δολάρια στο πολυκατάστημα Marshall Field στο κέντρο του Σικάγο, όπου σήμερα βρίσκεται το Macy’s State Street, όπως αποκάλυψε η ανιψιά της, Julie Frank Mackey, στην εκπομπή Good Morning America.

Η Adele Larson φόρεσε για πρώτη φορά το νυφικό στον γάμο της με τον Roy Stoneberg στις 16 Σεπτεμβρίου 1950 | Photo by Robert

Τρία χρόνια μετά τον γάμο της Adele Larson, η μικρότερη αδερφή της, Eleanor, αποφάσισε να φορέσει το ίδιο φόρεμα στον γάμο της με τον John Milton τον Ιούνιο του 1953. Η μητέρα της Julie, Sharon Larson, ακολούθησε τα βήματα των αδελφών της και έγινε η τρίτη νύφη που φόρεσε το φόρεμα όταν παντρεύτηκε τον John Frank τον Μάιο του 1969. «Όταν ήμουν παρανυφάκι στους γάμους των αδερφών μου, ήμουν 5 και 8 ετών αντίστοιχα, οπότε δεν νομίζω ότι το σκέφτηκα πολύ. Ήθελα απλώς να φορέσω αυτό το νυφικό», λέει η 77χρονη σήμερα Sharon στην εκπομπή.

Η μικρότερη αδερφή της Adele, Eleanor, φόρεσε το ίδιο φόρεμα στον γάμο της με τον John Milton τον Ιούνιο του 1953 | Photo by Robert

32 χρόνια αργότερα…

Αφού οι αδερφές Larson φόρεσαν το νυφικό, μια δεύτερη γενιά θα το επανέφερε σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας από τη Susan, κόρη της Adele Larson, η οποία παντρεύτηκε τον Robert McCarthy το 1982. «Είμαι πολύ δεμένη με τη μαμά μου. Πάντα πίστευα ότι όταν παντρευόμουν, θα φορούσα αυτό το νυφικό. Ήταν δεδομένο», αναφέρει η Susan.

Δες εδώ πώς θα βρεις το ιδανικό νυφικό για τον σωματότυπό σου

Το ίδιο σκέφτηκε και η Carol, κόρη της Eleanor Larson, η οποία έγινε η πέμπτη νύφη που φόρεσε το αγαπημένο φόρεμα, μερικά χρόνια μετά τον θάνατο της Adele Larson. «Θυμάμαι όταν αρραβωνιάστηκα στα τέλη της δεκαετίας του ’80, δεν σκέφτηκα ποτέ να δοκιμάσω άλλο φόρεμα. Αγαπούσα τις θείες μου, τη μαμά μου, την ξαδέρφη μου. Ήθελα να φορέσω το νυφικό που φορούσαν κι εκείνες», θυμάται η Carol, η οποία παντρεύτηκε τον Lawrence Zmuda το 1990.

Η Jean, επίσης κόρη της Eleanor Larson, φόρεσε ξανά το φόρεμα την επόμενη χρονιά όταν παντρεύτηκε τον Tom Ellis το 1991.

Η Carol, κόρη της Eleanor Larson, έγινε η πέμπτη νύφη που φόρεσε το νυφικό στον γάμο της με τον Lawrence Zmuda το 1990 | Photo: Carol Milton Zmuda

22 χρόνια αργότερα…

Θα περνούσαν άλλα 22 χρόνια έως ότου το φόρεμα θα ερχόταν ξανά στο προσκήνιο για τον γάμο της Julie, κόρης της Sharon Larson, με τον Tom Mackey τον Φεβρουάριο του 2013. Η Julie πρόσθεσε επιπλέον ύφασμα στο κάτω μέρος, καθώς ήταν πιο ψηλή από τις προηγούμενες νύφες, και το φόρεσε με ανοιχτή λαιμόκοψη και ένα χειροποίητο πέπλο φτιαγμένο από τη μητέρα της.

Η Julie, κόρη της Sharon Larson, φόρεσε ξανά το νυφικό τον Φεβρουάριο του 2013 για τον γάμο της με τον Tom Mackey | Photo: Ashley Mitchell

Τον περασμένο Αύγουστο, η Serena Stoneberg φόρεσε το φόρεμα της γιαγιάς της, Adele Larson, την ημέρα του γάμου της με τον Chris Lipari, ολοκληρώνοντας το bridal look της με ένα χειροποίητο πέπλο από τη θεία της Sharon. «Ένιωσα τόσο χαρούμενη που μπόρεσα να το φορέσω 72 χρόνια αργότερα», ανέφερε. Το ζευγάρι μάλιστα παντρεύτηκε στην ίδια εκκλησία όπου παντρεύτηκε και η γιαγιά της και ολόκληρη η οικογένεια ενώθηκε ξανά για το χαρμόσυνο γεγονός.

Το νυφικό μετά τον γάμο της εγγονής της Adele Larson, Serena, τον περασμένο Αύγουστο, λίγο πριν αποθηκευτεί μέχρι το επόμενο ευχάριστο γεγονός | Photo: Sharon Frank

Η κόρη της Eleanor, Carol, έφτιαξε ένα βιβλίο αναμνήσεων που ονόμασε “The Bride Book”, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες των οκτώ γυναικών με το διαχρονικό νυφικό τους και μερικές ακόμη κενές σελίδες για τις υπόλοιπες brides-to-be που θελήσουν να ακολουθήσουν την οικογενειακή παράδοση.

Πηγή: www.goodmorningamerica.com

RELATED POSTS

Perfect match: Πώς θα βρεις το ιδανικό νυφικό για τον σωματότυπό σου

Διάβασε τον απόλυτο οδηγό του Yes I Do και ξεκίνα την αναζήτηση!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press