Ξεκίνησε να σχεδιάζει νυφικά όταν ήταν 6 ετών. Σήμερα, η Ματίνα Μέγκλα υποδέχεται στο παριζιάνικο ατελιέ της στο Κολωνάκι κορίτσια που ονειρεύονται να γίνουν megla.m brides και να φορέσουν ένα νυφικό που θα τις κάνει να αισθανθούν αληθινά μοναδικές. Η παρουσία της στο bridal τοπίο αποτυπώνεται μέσα από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πινελιές και η συζήτηση μαζί της είναι πάντα μια σπουδαία αφορμή για σκέψη και θεατράλε όνειρα.

Φωτογραφία: G Wedd Fotografia by George Bouzakis

Είστε με βεβαιότητα η πιο εναλλακτική και θεατράλε σχεδιάστρια του Yes I Do Catwalk by System Professional, καθώς κάθε χρόνο έχετε τον τρόπο να ξεχωρίζετε. Τι θα δούμε λοιπόν από εσάς φέτος;

Φέτος, κύριος στόχος μου ήταν να καταφέρω να δώσω στις μέλλουσες νύφες επιλογές που μπορεί να μην είχαν φανταστεί. Είτε πρόκειται για θρησκευτικό είτε για πολιτικό γάμο, σκοπός είναι η νύφη να μην κάνει εκπτώσεις στην εμφάνισή της, αλλά ούτε και αναγκαστικές υπερβολές. Προσπάθησα λοιπόν να δημιουργήσω διαφορετικά μεταξύ τους σχέδια που να εκφράζουν την προσωπικότητα και τη διαφορετικότητα του καθενός, υπενθυμίζοντας πως, ό,τι και να γίνει, ο γάμος μας είναι μια προσωπική επιλογή που ακολουθεί την προσωπική μας αισθητική.

Πώς θα περιγράφατε τις νύφες που έρχονται στο παριζιάνικο ατελιέ σας στο Κολωνάκι; Ποιος τύπος γυναίκας ενσαρκώνει το δικό σας brand;

Η megla.m νύφη είναι οποιαδήποτε γυναίκα, νεότερης ή και μεγαλύτερης ηλικίας, αποφασίζει με βαθιά χαρά, αγάπη και ανεξαρτησία να οργανώσει έναν γάμο όπως ακριβώς τον έχει φανταστεί, κατοχυρώνοντας μία κοινή ημέρα αγάπης με τον ή τη σύντροφό της.

Πείτε μας κάτι που δεν ξέρει κανείς για εσάς και την πορεία σας στον χώρο.

Ξεκίνησα να σχεδιάζω νυφικά στην ηλικία των 6 ετών. Ασυνείδητα στην αρχή, ξεκίνησε από ένα κόλπο της γιαγιάς μου για να με κρατάει ήσυχη όταν με πρόσεχε, ώστε να μπορεί εκείνη να ράβει. Στα 14 ήξερα πως θέλω να ασχοληθώ με το σχέδιο και τη σκηνογραφία, αλλά το νυφικό δεν ήταν στα πλάνα μου. Τουλάχιστον δεν το ήξερα τότε. Ό,τι και να έκανα στη συνέχεια, το νυφικό πάντα «με έβρισκε», σαν να ήταν μέσα μου ριζωμένο. Ύστερα προέκυψε το πρώτο catwalk στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, με τα κομμάτια που έφτιαξα για το μεταπτυχιακό μου, ουσιαστικά. Σε ηλικία 24 ετών, ήμουν η νεότερη Ελληνίδα που έπαιρνε μέρος. Τότε ο πρόεδρος της διοργάνωσης, όταν με κάλεσε, μου είπε πως φτιάχνω υπέροχα νυφικά. Δεν το είχα καταλάβει πως φτιάχνω νυφικά… Για εμένα ήταν «απλά» η τέχνη της μόδας. Έτσι προσπαθώ να τα αντιμετωπίζω έως σήμερα.

Ένα νέο κορίτσι όπως εσείς συμβουλεύει ένα άλλο νέο κορίτσι. Πώς είναι η σχέση σχεδιάστριας και bride-to-be και ποια συμβουλή δίνετε πάντα στις μέλλουσες νύφες;

Το πρώτο πράγμα στο οποίο δίνω βάση είναι η άνεση που πρέπει να αισθανθεί η μέλλουσα νύφη. Θα περάσουμε παρέα αρκετές ώρες, πολύ προσωπικές στιγμές, συνδημιουργώντας κατά κάποιον τρόπο. Επομένως, η εμπιστοσύνη είναι κάτι που πρέπει να χτιστεί από πολύ νωρίς. Κατά τα άλλα, εύκολα θα έρθει η διασκέδαση μέσα από τη διαδικασία, και η επιτυχία του ρούχου θα ακολουθήσει αυτήν τη διάθεση.

Πολιτικός γάμος. Γιατί κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος;

Ο πολιτικός γάμος θεσπίστηκε στην Ελλάδα πριν από 40 χρόνια. Πέρα από θρησκευτικές πεποιθήσεις, αλλά και ζευγάρια με διαφορετικές εθνικότητες που όλο και πιο συχνά ερωτεύονται μεταξύ τους, υπάρχει κι ένας άλλος λόγος που έχει περισσότερο να κάνει με τα κοινωνικά στερεότυπα που επικρατούσαν στο παρελθόν γύρω από τον γάμο. Είθισται να συνδέεται ο πολιτικός γάμος με τους λίγους καλεσμένους και την απλότητα της τελετής, σε αντίθεση με τον πλουραλισμό και την εξωστρέφεια ενός θρησκευτικού. Προσωπικά, έχω να πω πως ακόμα κι αυτό θα έπρεπε να είναι μία επίσης προσωπική επιλογή και να μη συνδέεται με το πώς θα είναι ο γάμος. Δηλαδή, αν μια γυναίκα θέλει να παντρευτεί με πολιτικό γάμο, αυτό δεν πρέπει να την αποτρέψει από το να βάλει το νυφικό των ονείρων της. Και αν μια γυναίκα αντίστοιχα θέλει να παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο, δεν πρέπει να καταπιεστεί και να φτιάξει κάτι που δεν την εκφράζει.

Ποιο σύγχρονο στιλιστικό idol θα θέλατε να ντύσετε την ημέρα του γάμου του;

Τον Harry Styles. Πιστεύω ότι θα ήταν το αποκορύφωμα της ελευθερίας και της δημιουργικότητας.

Τι είναι μόδα για εσάς;

Η μόδα για εμένα είναι η τέχνη που κρατάει την ιστορία των ανθρώπων ζωντανή και προσωποποιημένη. Είναι η μορφή τέχνης με την οποία έχουν έρθει σε επαφή όλοι, απλώς δεν το ξέρουν όλοι…

Ποιο χαρακτηριστικό πρέπει να έχει κάθε ρούχο που σχεδιάζετε, είτε μιλάμε για νυφικό είτε για θεατρικό κοστούμι;

Μοναδικότητα και σωστή αντιστοίχιση με τον κάθε χαρακτήρα.

Σε τι λέτε πάντα «yes, I do»;

Στον έρωτα!

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμα περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

 

RELATED POSTS