Έχετε μελετήσει πώς πρέπει να σταθείτε στην εκκλησία την ώρα του μυστηρίου και είστε αρκετά προνοητικοί ώστε να υποδείξετε στους κουμπάρους σας πώς πρέπει να αλλάξουν τις βέρες και τα στέφανα. Ενώ γνωρίζετε κάθε λεπτομέρεια γύρω από το μυστήριο του γάμου, είστε βέβαοι ότι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε μετά την τελετή;

Φωτογραφία από γάμο που οργάνωσε η Sparkling Day στο Λαγονήσι

Τα στέφανα τοποθετούνται ευλαβικά στη στεφανοθήκη που έχετε επιλέξει, τα κουφέτα από τον δίσκο παίρνουν κι αυτά τη θέση τους κάτω από το μαξιλάρι των ανύπαντρων φιλενάδων σας, τι γίνεται όμως με τις λαμπαδες του γάμου σας;

Σύμφωνα με την παράδοση οι λαμπάδες πηγαίνουν σβησμένες στην εκκλησία και φεύγουν αναμμένες. Τοποθετούνται πάντοτε μπροστά από το ζευγάρι, δεξιά κι αριστερά από το τραπέζι του μυστηρίου, συμβολίζοντας το φως του Χριστού που θα φωτίζει τον δρόμο των νεόνυμφων στη νέα τους ζωή.

Φωτογραφία από γάμο που οργάνωσε η Sparkling Day στο Λαγονήσι

Η παράδοση θέλει επίσης τα φυτίλια τους να κόβονται και να παραδίδονται στη μητέρα της νύφης, η οποία τα κρατάει κατά τη διάρκεια του μυστηρίου και την επόμενη ημέρα τα τοποθετεί στο κουτί με τα στέφανα. Υπάρχουν δοξασίες κατά τις οποίες τα φυτίλια κόβονται επειδή με αυτά γίνονται ισχυρά μάγια.

Μετά το τέλος του μυστηρίου και αφού βγουν από την εκκλησία, οι λαμπάδες σβήνουν και μεταφέρονται -αν το έχει ζητήσει το ζευγάρι- στον χώρο της δεξίωσης. Συνήθως αν πρόκειται για κοντά κεριά, αφαιρούνται από τις βάσεις τους και τοποθετούνται στις δύο άκρες του νυφικού τραπεζιού μαζί με τον υπόλοιπο στολισμό.

YES I DO TIP: Υπάρχουν ζευγάρια που αφήνουν τις λαμπάδες στην εκκλησία να καούν. Αν ωστόσο θέλετε να τις κρατήσετε ως ενθύμιο, μπορείτε να τις πάρετε στο σπίτι για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας ή να τις κόψετε σε μικρότερα κεριά και να δημιουργήσετε μια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Must Read:

Συμβολισμοί του γάμου. Τι σημαίνουν;

Wedding details: Τι συμβολίζουν τα στέφανα στο μυστήριο του γάμου;

Wedding rings: Τι συμβολίζουν οι βέρες και γιατί τις φοράμε στο τέταρτο δάχτυλο;

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!