Έχετε μήπως την περιέργεια να μάθετε σε ποια χώρα ταΐζουν τους νιόπαντρους από δοχείο νυκτός; Σε ποια στέλνουν τις αδύνατες νύφες σε «στρατόπεδα πάχυνσης»; Σε ποια μαστιγώνουν τις πατούσες των γαμπρών με… βέργες και αποξηραμένα ψάρια; Τότε, διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί, με την υποσημείωση ότι τα συγκεκριμένα ήθη και έθιμα, ευτυχώς για κάποιες περιπτώσεις, έχουν αρχίσει να εκλείπουν.

Photo by Petr Ovralov on Unsplash

Γαλλία

Σύμφωνα με ένα παράξενο έθιμο, οι καλεσμένοι γεμίζουν ένα δοχείο νυκτός με τα αποφάγια από το τραπέζι του γάμου και ό,τι έχει περισσέψει από το αλκοόλ και το δίνουν στο ζευγάρι να τα φάει -με το ζόρι- για να πάρουν δύναμη για την πρώτη νύχτα του γάμου.

Σκωτία

Οι φίλοι και οι συγγενείς της νύφης, τη μουτζουρώνουν με αλεύρι, σάλτσες και λοιπά καρυκεύματα και μετά την κάνουν μπάνιο για να βγουν έξω όλοι μαζί.

Ινδία

Οι «Manglik» γυναίκες, δηλαδή όσες έχουν γεννηθεί κάτω από την επιρροή του πλανήτη Άρη, σύμφωνα με την ινδουιστική αστρολογία, θεωρείται ότι είναι καταραμένες και ότι αν παντρευτούν έναν άντρα που δεν έχει γεννηθεί και αυτός κάτω από την ίδια επιρροή, θα προκαλέσουν τον πρόωρο θάνατό του.

Μαυρίκιος

Οι μέλλουσες νύφες στέλνονται σε «στρατόπεδα πάχυνσης» όπου τις αναγκάζουν να φάνε πολύ και να κερδίσουν βάρος, καθώς αυτό θεωρείται ένδειξη οικονομικής ευμάρειας.

Γερμανία

Οι καλεσμένοι σπάνε πιάτα στο πάτωμα και βάζουν το ζευγάρι να τα καθαρίσει μαζί όπως θα πρέπει μαζί να «μαζεύει τα σπασμένα» κατά τη διάρκεια του γάμου του.

Κίνα

Σύμφωνα με μία ακραία παράδοση, η νύφη θα πρέπει να κουρέψει όλα τα μαλλιά της και να αφήσει μόνο μία «ουρίτσα», κάτι το οποίο θεωρείται ένδειξη καθαριότητας και ομορφιάς.

Αγγλία

Πριν το ζευγάρι κόψει την τούρτα του γάμου του, οι ανύπαντρες φίλες της νύφης παίρνουν θέση γύρω της και τραβούν τις κορδέλες που έχουν τοποθετηθεί στη βάση της. Εκείνη που θα τραβήξει την κορδέλα στην άκρη της οποίας είναι δεμένο σαν charm ένα δαχτυλίδι, θα είναι και η επόμενη που θα παντρευτεί.

Νότια Κορέα

Οι καλεσμένοι του γάμου, αφού δέσουν τα πόδια του γαμπρού μεταξύ τους, ο ένας μετά τον άλλο του χτυπούν τις πατούσες με βέργες ή αποξηραμένα ψάρια.

Με πληροφορίες από: Times of India

Φωτογραφία: www.loveandlavender.com

Must Read:

Παράνυμφος ντύθηκε τυραννόσαυρος στον γάμο της αδερφής της

Νύφη στη Μεγάλη Βρετανία παντρεύτηκε με παρανύφους τις δύο γιαγιάδες της

Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψεις για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων, σύμφωνα με το Google

Most Popular:
Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή λουλούδια για τη νυφική ανθοδέσμη;

Anna Nicole Smith: Ο γάμος με τον 89χρονο δισεκατομμυριούχο και η μετά θάνατον ανάδειξή της σε cult είδωλο

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.