Η 24χρονη Heidi Crowter, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ανθρώπων με σύνδρομο Down και ο 26χρονος σύντροφός της, James Carter, κατάφεραν να παντρευτούν την προκαθορισμένη ημερομηνία του γάμου τους και αφού χαλάρωσαν οι περιορισμοί που αφορούν τις κοινωνικές εκδηλώσεις στην Αγγλία. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κόβεντρι, στην εκκλησία Hillfields ενώπιον 30 καλεσμένων, μειώνοντας κατά πολύ την αρχική guestlist που περιελάμβανε 220 άτομα. Και βέβαια, ακόμα κι αν και δεν έκαναν το μεγάλο πάρτι που επιθυμούσαν, γι’αυτούς ήταν η τέλεια μέρα!

Photo Credits: Liz Crowter Facebook Page

Όπως όλα τα ζευγάρια, έτσι κι αυτό πέρασε την προετοιμασία του γάμου του μέσα σε ένα κλίμα έντονου άγχους, αφού ήταν πολύ πιθανό η τελετή να αναβληθεί. Όμως δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν κανονικά σύμφωνα με το αρχικο τους πρόγραμμα, μειώνοντας όμως τον αριθμό των καλεσμένων. Φυσικά, τα μέτρα πρόληψης τηρήθηκαν αυστηρά καθ’όλη τη διάρκεια της τελετής, ενώ εκείνοι που δεν παρευρέθηκαν – αλλά και πολλοί άλλοι – μπορούσαν να παρακολουθήσουν live την τελετή μέσω YouTube. Πάνω από 1000 χρήστες έκαναν live-streaming τον γάμο της Crowter και του Carter, κάνοντάς τους διάσημους, όπως είπε αστειευόμενη η Heidi σε συνέντευξή της στο BBC. Μάλιστα το πιο συγκινητικό, ήταν ότι η νύφη και ο γαμπρός είχαν να συναντηθούν για τρεις ολόκληρους μήνες πριν την ημέρα του γάμου τους, αφού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο James έμεινε στο πατρικό του στο Γέιμουθ ενώ η Heidi βρισκόταν στο Κόβεντρι, όπου και διαμένει. «Ήταν πολύ στενάχωρο που δεν είχαμε ειδωθεί. Ήταν σαν είμαστε στη φυλακή», είπε ο James που τώρα πρόκειται να μετακομίσει με την αγαπημένη του στο Κόβεντρι όπου σκοπεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο πλευρό της. 

Photo Credits: Liz Crowter Facebook Page

«Όταν μπήκα στην εκκλησία ήμουν τόσο ενθουσιασμένη και συγκινημένη. Σχεδόν άρχισα να κλαίω γιατί ο Τζέιμς ήταν τόσο όμορφος με το κουστούμι του. Ονειρευόμουν αυτήν τη στιγμή από τότε που γεννήθηκα» είπε η Χάιντι, αναφερόμενη στην πρώτη στιγμή που αντίκρισε τον μέλλοντα σύζυγό της. Και ο James από την πλευρά του ένιωσε τα αντίστοιχα συναισθήματα δηλώνοντας «ήμουν τόσο ενθουσιασμένος ενώ περίμενα την Χάιντι. Το να την βλέπω να περπατάει μέσα στην εκκλησία ήταν η καλύτερη στιγμή της ημέρας. Έμοιαζε τόσο εκπληκτική». Ύστερα από την τελετή και αντί για το μεγάλο πάρτι που είχαν κατά νου – και το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο χρόνο, όταν το ζευγάρι θα μπορεί να διασκεδάσει με όλους τους αγαπημένους του- συνέχισαν με ένα casual δείπνο σε μια pub. Τώρα βρίσκονται στην πόλη, περνώντας τον μήνα του μέλιτος στο σπίτι, μέχρι η κατάσταση να εξομαλυνθεί. 

Photo Credits: Liz Crowter Facebook Page

Σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών της Αγγλίας, περίπου 73.600 γάμοι και same-sex τελετές αναβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown, με το πρώτο Σάββατο του Ιουλίου να είναι η πρώτη ημέρα όπου επιτρεπόταν πλέον να πραγματοποιούνται γάμοι με έως και 30 άτομα στην Αγγλία.

Πηγή: BBC News

Διαβάστε επίσης…

Το πιο viral βίντεο γάμου όλων των εποχών ξεπέρασε τα 100.000.000 views στο YouTube!

Ο πρώτος γάμος σε live streaming από την Ελλάδα στην Αυστραλία

Νέα τάση: Drive-in γάμος, όπως λέμε σινεμά