Από τη Γωγώ Καρκάνη.

 Μια ιστορία κάνει, τις τελευταίες μέρες, τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας συζητήσεις γύρω από τη συμπεριφορά ενός ζευγαριού απέναντι στο φωτογράφο του γάμου τους αλλά και τη δική του αντίδραση. Με λίγα λόγια, όταν το ζευγάρι αρνήθηκε στο φωτογράφο την πρόσβαση στο φαγητό και το νερό μετά από πολλές ώρες δουλειάς, εκείνος διέγραψε όλες τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει.

Φωτογραφία  /  pexels (nataliya-vaitkevich)

Σύμφωνα με την εκδοχή του φωτογράφου, όπως αυτή παρουσιάζεται στο Reddit, κανονικά εργάζεται ως dog groomer αλλά ένας φίλος τού ζήτησε να αναλάβει τη φωτογράφιση του γάμου του για 250 δολάρια, αποφεύγοντας να απευθυνθεί σε επαγγελματία λόγω περιορισμένου budget. Εκείνος απάντησε θετικά στην πρότασή του και, για να παραθέσουμε τη δική του μαρτυρία, «άρχισα να φωτογραφίζω στις 11 το πρωί με σκοπό να τελειώσω γύρω στις 7.30 το απόγευμα».

Ο φωτογράφος συνέχισε γράφοντας: «Γύρω στις 5 το απόγευμα σέρβιραν το φαγητό, όμως μου είπαν ότι δεν μπορούσα να σταματήσω τη φωτογράφιση για να φάω αλλά έπρεπε να συνεχίσω να δουλεύω. Για την ακρίβεια, δεν με είχαν υπολογίσει καν στο τραπέζι. Είπα στον γαμπρό ότι είχα ανάγκη να κάνω ένα διάλειμμα των 20 λεπτών για να φάω και να πιώ κάτι κι εκείνος απάντησε ότι ή θα συνέχιζα να είμαι ο φωτογράφος του γάμου ή θα έφευγα χωρίς αμοιβή. Μέσα στη ζέστη, πεινασμένος και εκνευρισμένος από τις συνθήκες, τον ρώτησα αν ήταν βέβαιος για αυτό που έλεγε και μου απάντησε ναι».

Φωτογραφία  /  pexels (pavel-danilyuk)

Τότε, ο φωτογράφος βγήκε εκτός εαυτού: «Διέγραψα όλες τις φωτογραφίες μπροστά του και έφυγα λέγοντας ότι επέλεγα να μη συνεχίσω να είμαι ο φωτογράφος του». Η πλειονότητα των χρηστών του Reddit πήραν το μέρος του φωτογράφου, κατακρίνοντας τη συμπεριφορά του γαμπρού. «Έβαλες σε κίνδυνο την υγεία σου κι αυτοί σε αντιμετώπισαν σαν σκουπίδι», σχολίασε κάποιος, ενώ άλλος του έγραψε: «Πήγες εκεί για να τραβήξεις φωτογραφίες υψηλής ποιότητας για 250 δολάρια… και ταυτόχρονα ως καλεσμένος της εκδήλωσης (που σημαίνει ότι έπρεπε να υπάρχει μια θέση στο τραπέζι, για να φας και να πιείς).

Φωτογραφία  /  neonbrand (unsplash)

Υπήρχαν ωστόσο και κάποιοι που θεώρησαν υπερβολική την αντίδραση του φωτογράφου: «Όση ικανοποίηση κι αν σου έδωσε αυτή η αντίδραση, το καλύτερο θα ήταν, απλά, να φύγεις και όταν αργότερα ο φίλος σου θα σου ζητούσε τις φωτογραφίες, να του τις πουλούσες στη διπλάσια ή και τριπλάσια τιμή» έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος υποστήριξε τα εξής: «Στη θέση σου δεν θα είχα διαγράψει τις φωτογραφίες, είναι οι φωτογραφίες του γάμου ενός ανθρώπου, οπότε τουλάχιστον προτού τις διαγράψω θα του είχα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία».

Εσείς τι πιστεύετε; Σε κάθε περίπτωση, υπερβολική ή μη η αντίδραση του φωτογράφου, μπορούμε να κρατήσουμε αυτό από την ιστορία: Για να έχουμε στον γάμο μας επαγγελματίες που δίνουν την ψυχή τους σε ό,τι κάνουν και να μη λειτουργούν διεκπεραιωτικά, είναι σημαντικό να τους αντιμετωπίσουμε με απόλυτο σεβασμό, αξιοπρέπεια και με ίσους όρους.

Must Read:

Save the date: Ο γιος του τέως βασιλιά, Φίλιππος και η Νίνα Φλορ παντρεύονται σε λίγες ημέρες στην Αθήνα

Η Πριγκίπισσα Ευγενία γιόρτασε την τρίτη επέτειο γάμου με μια τρυφερή ανάρτηση στο Instagram

Lily Collins – Charlie McDowell: Ηoneymoon με φόντο το μαγικό, σκανδιναβικό τοπίο!

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!