Από τη Γωγώ Καρκάνη

Μπορεί η πανδημία της Covid-19 να πάγωσε τις κοινωνικές εκδηλώσεις στην Κίνα μέσα στους προηγούμενους μήνες, καθώς όμως τίποτα δεν σταματά τη ζωή και την αγάπη, με την επανεκκίνηση της χώρας εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια έσπευσαν να εγκαινιάσουν τη λεγόμενη «χρυσή εβδομάδα», μια εθνική εορτή παραδοσιακά ιδανική για γάμους, ανταλλάσσοντας αιώνιους όρκους.

Photo by Edward Cisneros on Unsplash

Τα ξενοδοχεία, οι αίθουσες δεξιώσεων και οι άλλοι χώροι της βιομηχανίας του γάμου στην Κίνα δέχτηκαν άπειρες κρατήσεις και γέμισαν ξανά από κόσμο και στιγμές ευτυχίας, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σε άλλες χώρες που δοκιμάζονται ακόμα από την πανδημία.

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, ακόμα και για μια χώρα τόσο πολυπληθή όσο η Κίνα: Στη διάρκεια της οκταήμερης εθνικής εορτής 637 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν στη χώρα, όπως έγραψε ο Guardian, είτε για να παραστούν σε γάμους είτε για λόγους αναψυχής, ενώ 600.000 ζευγάρια παντρεύτηκαν, οδηγώντας έτσι σε ένα wedding boom.

Οι μαζικοί γάμοι δεν είναι ασυνήθιστοι στην Κίνα, ωστόσο μετά από τόσους μήνες παύσης το θέαμα των 99 ζευγαριών που παντρεύτηκαν στη Γουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο, υπήρξε τουλάχιστον ελπιδοφόρο.

Στην Κίνα ούτως ή άλλως πολλά ζευγάρια επιλέγουν αυτή την περίοδο, της «χρυσής εβδομάδας», για να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, αλλά φέτος παρατηρήθηκε αύξηση των γάμων της τάξεως του 11% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ειδική πλατφόρμα Hunliji.

Photo by Edward Cisneros on Unsplash

Αυτή η εκρηκτική άνοδος οδήγησε μάλιστα και σε τραγελαφικές καταστάσεις: ένας άντρας παραπονέθηκε στα social media ότι έλαβε πρόσκληση για 23 γάμους και θα έπρεπε να ξοδέψει ένα μηνιάτικο σε δώρα και άλλα σχετικά έξοδα!

Τα διεθνή μέσα σχολίασαν για την Κίνα ότι ξαναβρίσκει το ρυθμό της, ενώ ένα άρθρο, που απαντούσε σε κριτικές για το πλήθος των γάμων που τελούνται αυτή την περίοδο στη χώρα, έγραψε: «Αυτό είναι το αποτέλεσμα της νίκης της Κίνας εναντίον της πανδημίας. Αν η κατάσταση δεν ήταν υπό έλεγχο δεν θα υπήρχε τέτοιος πυρετός δραστηριότητας».

Ενώ στην Ελλάδα μετράμε καθημερινά εκατοντάδες κρούσματα, μηνύματα όπως αυτό, ιδιαίτερα όταν έρχονται από χώρες σαν την Κίνα που επλήγησαν έντονα από την πανδημία, μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει φως στο τούνελ. Με πολλά ζευγάρια να αναβάλλουν τον γάμο τους για το 2021 -ή να περιορίζονται, προς το παρόν, σε μια πιο κλειστή τελετή με την προοπτική να τη συνοδεύσουν, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, με μια μεγάλη γιορτή- είναι θέμα χρόνου να ζήσουμε ένα wedding boom και στη χώρα μας, το οποίο θα γιορτάσουμε με άφθονο αφρώδη οίνο, σφιχτές αγκαλιές και χορούς μέχρι το πρωί.

Must Read:

News Update | Γάμος με 9, 50 ή 100 άτομα; Τι ισχύει, πλέον, σε κάθε περιοχή της χώρας.

Εκατοντάδες νύφες και γαμπροί φιλιούνται ενώ φορούν χειρουργικές μάσκες μεσούντος του φόβου για τον κορωνοϊό

Γάμος την εποχή του κορωνοϊού: Τελικά, να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;

Most Popular:

Thalia & Tommy Mottola: 20 χρόνια γάμου | Μια ιστορία αγάπης με αληθινό happy end, βγαλμένη από μεξικάνικη τηλενουβέλα

Αληθινή Μαρτυρία: «Παντρεύτηκα στο δημαρχείο με την κοιλιά στο στόμα και μαύρο φουστάνι»

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας: Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ!