Από τον Παναγιώτη Κούστα

Η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται κανονικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του στις 28 Απριλίου, κάνοντας τη ζωή όσων σχεδιάζουν τον γάμο τους πιο εύκολη. Το επόμενο βήμα του #mazixekinamepali έρχεται τη Δευτέρα 11 Μαΐου, ημέρα που ανοίγουν τις πόρτες τους όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις -εκτός από τα πολυκαταστήματα και τα malls- επιτρέποντας στα ζευγάρια που ετοιμάζουν τον γάμο τους εν μέσω πανδημίας να τρέξουν όλες τις διαδικασίες που μέχρι τώρα έχουν παγώσει ή προσπαθούν να διεκπεραιώσουν από απόσταση, μέσω τηλεφωνημάτων, Skype calls κλπ.

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Τι γίνεται με τη δοκιμή των ρούχων και την πρόβα του νυφικού

Τα καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, όπως όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις, έχουν προμηθευτεί -για την προστασία τόσο του προσωπικού όσο και των πελατών- μάσκες και γάντια ώστε να αλλάζουν μετά από την εξυπηρέτηση κάθε πελάτη, ενώ έχουν δημιουργήσει και σταθμούς αντισηπτικών στις εισόδους, αλλά και σε άλλους χώρους. Επίσης, έχουν τοποθετήσει πλεξιγκλάς στα ταμεία και όπου αλλού χρειάζεται. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος πελάτης θέλει να μπει στο κατάστημα αλλά δεν διαθέτει τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, αυτά μπορούν να του παρασχεθούν από την επιχείρηση.

Σε σχέση με το «πλαφόν» του αριθμού πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός της ταυτόχρονης ύπαρξης έως 4 ατόμων σε επιχειρήσεις έως 20 τ.μ., 4 ατόμων συν 1 ακόμα ατόμου ανά 10 τ.μ. για επιχειρήσεις από 20 τ.μ. έως 100 τ.μ. και 12 ατόμων συν ενός ακόμα ατόμου ανά 15 τ.μ. για επιχειρήσεις άνω των 100 τ.μ.

Σε ότι αφορά το ευαίσθητο θέμα της δοκιμής των ρούχων, οι καταστηματάρχες έχουν φροντίσει να προμηθευτούν ειδικές συσκευές που ψεκάζουν ατμό, τόσο για την απολύμανση των ενδυμάτων μετά από κάθε δοκιμή όσο και των δοκιμαστηρίων, αλλά και των επιφανειών που τυχόν αγγίζουν οι πελάτες.

Τα ατελιέ νυφικών λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού, κάτι που επιτρέπει πιο ομαλή ροή πελατών και παρέχει τον απαραίτητο χρόνο για την απολύμανση του χώρου ανάμεσα στα ραντεβού. Μάλιστα, κατόπιν ηλεφωνικής επικοινωνίας με συνεργάτες του Yes I Do, τα περισσότερα ατελιέ μάς γνωστοποίησαν ότι θα επιτρέψουν την παρουσία μόνο ενός συνοδού της νύφης κατά τη διάρκεια της πρόβας. Φυσικά, οι νύφες που έχουν ήδη επιλέξει το νυφικό τους και θέλουν απλώς να το προβάρουν για τις λεπτομέρειες, είναι απόλυτα ασφαλείς γιατί καμία άλλη γυναίκα δεν το έχει δοκιμάσει πριν από αυτές.

Photo by Bianca Berg on Unsplash

Οι επαγγελματίες δεν χάνουν το χαμόγελό τους

Βέβαια, όπως μας τόνισαν με αισιοδοξία τόσο οι υπεύθυνοι των ατελιέ όσο και όλοι οι επαγγελατίες του γάμου που επικοινωνήσαμε μαζί τους -ιδιοκτήτες χώρων, planners, φωτογράφοι- δεν ξεχνούν, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, τον αρχικό τους στόχο: Να κάνουν, ακόμα και εν μέσω πανδημίας και παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, το ζευγάρι που παντρεύεται και τους επισκέπτεται στον χώρο τους να νιώσει μοναδικό και να απολαύσει τη διαδικασία. 

Το Yes I Do σάς ενημερώνει καθημερινά για όλες τις νέες εξελίξεις, οπότε stay tuned!

Διαβάστε επίσης…

Άνοιξαν οι εκκλησίες: Τα νέα δεδομένα πάνω στα οποία θα γίνουν οι γάμοι του καλοκαιριού

Breaking News: Θρησκευτικοί γάμοι υπό όρους από 17 Μαΐου; Μόλις ολοκληρώθηκε η Διαρκής Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας

Γάμοι φέτος το καλοκαίρι | Όλες οι τελευταίες εξελίξεις