Από τον Παναγιώτη Κούστα

Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να έκανε πολλά ζευγάρια να αφήσουν στην άκρη το όνειρο ενός εντυπωσιακού γάμου με πολλούς καλεσμένους, αλλά ένα ζευγάρι από τη Μαλαισία κατάφερε να παρακάμψει τον περιορισμό των 20 ατόμων που ισχύει στην ασιατική χώρα και να καλωσορίσει στην πρωτότυπη τελετή του περίπου 10.000 άτομα και μάλιστα με έναν απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Ονειρικό στιγμιότυπο από την pre-wedding φωτογράφιση του ζευγαριού. | Φωτογραφία: Instagram/oceanealagia

Σκέφτεστε ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει»; Κι όμως, μπορεί. Αρκεί να κάνεις τον γάμο σου ένα drive-thru event! Το πρωί της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου, ο γαμπρός Tengku Muhammed Hafiz και η νύφη Oceane Alagia στήθηκαν για περίπου τρεις ώρες έξω από ένα κυβερνητικό κτίριο της πόλης Πουτρουτζάγια, βόρεια της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ, για να χαιρετήσουν από μακριά τους περίπου 10.000 καλεσμένους τους, που περνούσαν από μπροστά τους οδηγώντας με χαμηλή ταχύτητα τα αυτοκίνητά τους με τα παράθυρα κλειστά.

Εξωτισμός και πολυτέλεια κατά την τελετή του γάμου του ζευγαριού. | Φωτογραφία: Facebook/officialkunan

Βέβαια, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι καλεσμένοι ήταν να το να γνέψουν στο ζευγάρι τα συγχαρητήρια με το χέρι, καθώς τα μέτρα παραμένουν αυστηρά στη Μαλαισία που αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας ενώ συνολικά από την αρχή της έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα 92.000 κρούσματα και περισσότεροι από 430 θάνατοι. Πάντως, ο γαμπρός και η νύφη, για να ευχαριστήσουν όλον αυτόν τον κόσμο, δεν έμειναν στην ανταπόδοση της χαιρετούρας, αλλά «τους έκαναν και το τραπέζι» εμμένοντας στις οδηγίες της κοινωνικής αποστασιοποίησης: οι καλεσμένοι-οδηγοί παρέλαβαν από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους ένα προ-πακεταρισμένο δείπνο.

Στην τελετή τηρήθηκαν όλα τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό. | Φωτογραφία: Facebook/officialkunan

Αλλά μήπως ο όμορφος γάμος λειτούργησε την ίδια στιγμή και ως πολιτική φιέστα; Ο γαμπρός είναι γιος ενός τοπικού πολιτικού και πρώην υπουργού με μεγάλη επιρροή στη Μαλαισία. Σύμφωνα με το BBC, την επόμενη ημέρα του γάμου του γιου του κρίθηκε ένοχος για μια υπόθεση διαφθοράς ύψους περίπου 400.000 ευρώ και καταδικάστηκε σε πρόστιμο και 12 μήνες φυλάκισης.

Ο πατέρας του γαμπρού (στο κέντρο με την μπεζ ενδυμασία), επιτηρεί την οχηματοπομπή. | Φωτογραφία: Facebook/officialkunan

Εμείς, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στο όμορφο ζευγάρι «βίο ανθόσπαρτο».

Με πληροφορίες από www.bbc.com

Must Read:

Η απόλυτη checklist για τους γάμους της εποχής του κορωνοϊού

Πώς να κάνεις έναν παραμυθένιο γάμο σε κλειστό κύκλο

Οι γάμοι στην Τουρκία καλά κρατούν παρά την έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού

Most Popular:

Sertab Erener: Η 56χρονη Τουρκάλα superstar λάμπει ντυμένη νύφη στο πλευρό του 3ου συζύγου της

Ville Valo: Κρυφός γάμος για τον πρώην frontman των H.I.M. και το μοντέλο Christel Karhu;

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.