Πώς θα σας φαινόταν να ανταλλάζατε όρκους αιώνιας αγάπης μπροστά στον Pikachu, να είχατε κουμπάρα τη Hello Kitty και να παντρευόσασταν με το νυφικό της Sailor Moon; Στην Ιαπωνία, στη χώρα του sushi και των anime, οι φανατικοί των καρτούν έχουν τη δυνατότητα να παντρευτούν παρέα με τους αγαπημένους τους πολύχρωμους φίλους. Εταιρείες διοργάνωσης γάμων και οίκοι μόδας βάζουν τα δυνατά τους για να χαρίσουν στους anime lovers γάμους βγαλμένους από κόμικ και ταινίες κινουμένων σχεδίων. 

Φωτογραφία από το www.kt-wedding.escrit.jp

Hello Kitty

Η εταιρεία διοργάνωσης γάμων Escrit, μπορεί να φέρει στον γάμο ζευγαριών τη Hello Kitty και τον Dear Daniel και θα το κάνει! Οι δύο cute χαρακτήρες μπορούν να συμμετέχουν στην τελετή ως υπεύθυνοι των βερών ή ακόμα και ως επίσημοι μάρτυρες. Μάλιστα, στα πακέτα που προσφέρουν οι έμπειροι wedding planners στο ζευγάρι, περιλαμβάνονται οι προσκλησεις, η τούρτα και η διακόσμηση των τραπεζιών με τη Hello Kitty και τον Dear Daniel αλλά και ένα βίντεο καλωσορίσματος από τους χαρούμενους «πρωταγωνιστές».

Φωτογραφία από το www.kt-wedding.escrit.jp

Rilakkuma 
Το αξιαγάπητο τεμπέλικο αρκουδάκι παντρεύεται το άλλο του μισό μαζί με ένα τυχερό ζευγάρι. Η Escrit σχεδιάζει έναν ιδιαίτερο double wedding όπου οι λούτρινοι φίλοι λαμβάνουν μέρος στο μυστήριο του ζευγαριού. Και σε αυτό το θέμα, όπως στης Hello Kitty, οι χαρακτήρες είναι ντυμένοι με επίσημη ενδυμασία ενώ σχετικά posters, ειδική διακόσμηση ακόμα και μια σούπα είναι διαθέσιμα στην επιλογή των married-to-be. 
Φωτογραφία από το www.kt-wedding.escrit.jp
Sailor Moon
Και αν για κάποιους η Hello Kitty και ο Rilakkuma μοιάζουν κάπως παιδικά θέματα, υπάρχει και άλλος τρόπος να εντάξει κανείς τα αγαπημένα του anime στον γάμου του. Ο γνωστός οίκος νυφικών Mariarosa, σχεδιάζει φορέματα για κομψές νύφες επνευσμένα από την ηρωίδα Sailor Moon. Έτσι, κάθε νύφη από την Ιαπωνία μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη στολή μάχης της Usagi (το όνομα της Sailor Moon) που έχει μετατραπεί σε επίσημο νυφικό φόρεμα ή το ίδιο το νυφικό της που φορά στον γαμο της με τον Mamoru. Ο οίκος φυσικά καλύπτει και την πλευρά των γαμπρών με σμόκιν κοστούμια, κάπες και καπέλα. 
Φωτογραφία από το www.mariarosa.co.jp
Και μπορεί σε κάποιους να φαίνεται κάπως αστείο και ίσως κιτς, όμως για εκείνους που μεγάλωσαν με αυτούς τους χαρακτήρες είναι σαν να καλούν στον γάμο τους διαφορετικούς παιδικούς τους φίλους – πέρα από τους πραγματικούς. Είναι σαν να αποχαιρετούν για πάντα την παιδική ηλικία, σαν ένα πέρασμα στη νέα ενήλικη ζωή τους με ένα τελευταίο «παιδικό θαύμα» που πραγματοποιείται μέσω του γάμου!

Με στοιχεία από το www.timeout.com

Διαβάστε επίσης…