Βλέποντας τα ανεξήγητα και πολύ σκληρά γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω μας, είναι λογικό να χάσουμε κάποια στιγμή την πίστη μας στην ανθρωπότητα. Κι όμως, υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που έρχονται και μας ξαναδίνουν δύναμη και φωτίζουν ολόκληρη την ημέρα μας, όπως η ιστορία γάμου του Hector Mkansi και της Nonhlanhla Soldaat από τη Νότια Αφρική, που αποτελεί μια απόδειξη της χαμένης καλοσύνης του κόσμου.

Photo by Austin Malema

Όλα ξεκίνησαν όταν το video της πρότασης γάμου των Mkansi και Soldaat, που έλαβε χώρα σε ένα τοπικό εστιατόριο KFC, έγινε viral. Όλοι οι παρόντες είχαν σηκωθεί και τους χειροκροτούσαν ενώ το video που τράβηξε κάποιος περαστικός έγινε trending topic στο Twitter – δείτε το με ένα κλικ εδώ. Βέβαια, κάποια δημοσιογράφος ονόματι Anele, δεν συμμερίστηκε τη χαρά των υπολοίπων, αφήνοντας το παρακάτω σχόλιο: «Οι άντρες στη Νότια Αφρική είναι τόσο απένταροι που κάνουν πρόταση γάμου στα KFC. Δεν έχουν καθόλου φινέτσα· δηλαδή, ποιος κάνει πρόταση γάμου στα KFC;». Όπως ήταν επόμενο, η οργή πολλών χρηστών ξέσπασε μέσω σχολίων πάνω στο σχόλιο της Anele, με αποτέλεσμα το tweet της να κατέβει και η ίδια να κάνει τον λογαριασμό της ιδιωτικό.

Στιγμιότυπο από το βίντεο της πρότασης γάμου.

Το καταπληκτικό μετά από αυτό το σούσουρο είναι ότι τα KFC εντόπισαν το ζευγάρι και προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στις προετοιμασίες του γάμου του, ακόμα και να αναλάβουν τα έξοδα του wedding planner. Ύστερα από αυτή την κίνηση, κι άλλες -πολυεθνικές και όχι μόνο- εταιρείες έσπευσαν να βοηθήσουν το ζευγάρι στο να πραγματοποιήσει τον γάμο των ονείρων του. Η PUMA τους δώρισε ένα voucher 680 δολαρίων, η Huawei τους έκανε δώρο 2 κινητά, η Coca Cola ανέλαβε τα αναψυκτικά στη δεξίωση και η Standard Bank κάλυψε το δάνειό τους. Όσο για τον μήνα του μέλιτος, η Audi προσφέρθηκε να αναλάβει τη μετακίνησή τους, ενώ τα McDonald’s τους έκαναν δώρο ένα ταξίδι στο Cape Town με όλα τα έξοδα πληρωμένα, και μάλιστα στο πλαίσιο της περιοδείας της Toni Braxton! Εννοείται πως και πολλές μικρότερες εταιρείες προσφέρθηκαν να συμμετέχουν, αναλαμβάνοντας π.χ. την περιποίηση της νύφης, τις βέρες ακόμα και το νυφικό της! 

Το σχόλιο που έγινε η αιτία το ζευγάρι να αποκτήσει τον γάμο των ονείρων του.

Αποτέλεσμα; Το ζευγάρι έκανε έναν γάμο celebrity προδιαγραφών, έχοντας στο πλευρό του όλους τους φίλους και συγγενείς του. «Ακόμα δεν το πιστεύουμε», δήλωσε ο Mkansi στο CNN, «είμαστε τόσο ευγνώμονες στον Θεό και σε κάθε έναν ξεχωριστά που έγινε μέρος της μικρής μας ιστορίας αγάπης».

Photo by Austin Malema

Για την ιστορία, οι Mkansi και Soldaat γνωρίστηκαν σε μια κηδεία (!) το 2010 και από τότε είναι μαζί. Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν με μια μικρή τελετή, όμως ο Mkansi, που είναι ιερέας, ήξερε πως δεν ήταν ο γάμος που η Soldaat είχε ονειρευτεί. Έτσι, αποφάσισε να αγοράσει καινούριο δαχτυλίδι και να της κάνει μια καλύτερη πρόταση γάμου, στο αγαπημένο τους μέρος που ήταν… τα KFC.  

Διαβάστε επίσης…

Ένας micro wedding τόσο κομψός που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν το Plan B του ζευγαριού

Γάμος βγαλμένος από όνειρο, με έμπνευση από την Audrey Hepburn

True story | Γάμος με χορό κάτω από τ’ αστέρια και τους πολυελαίους στον Βοτανικό Κήπο του Σικάγο