Μια συντριπτική πλειοψηφία καλεσμένων σε γάμο στην Τουρκία αισθάνονται υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στην τελετή για να μη φανούν αγενείς, παρά τους όποιους δισταγμούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, η οποία βασίστηκε σε δείγμα άνω των 1.000 ατόμων.

Φωτογραφία: Reuters via Daily Sabah

Το 72% όσων έλαβαν μέρος σε αυτή, δήλωσαν ότι το να μην πήγαιναν σε έναν γάμο θα πρόσβαλε τη νύφη και τον γαμπρό, ενώ το 56% δήλωσε ότι η στάση τους θα εθεωρείτο προσβλητική για τις οικογένειες του ζευγαριού.

Ενώ οι απαντήσεις έδειξαν μια καθαρή προτίμηση προς τη φυσική τους παρουσία, οι ίδιοι ήταν πολύ πιο θετικοί σχετικά με τις εναλλακτικές που προσφέρει η τεχνολογία για τη διευκόλυνση των γάμων της «νέας εποχής». Το 83% δήλωσε ότι δεν έχουν πρόβλημα με το να λαμβάνουν τις προσκλήσεις τους μέσω κάποιου ψηφιακού τρόπου, ενώ το 68% ανέφερε ότι ήταν πρόθυμο να δοκιμάσει online πλατφόρμες για να στείλει στο ζευγάρι τα χρυσά νομίσματα που αποτελούν το παραδοσιακό δώρο γάμου στη γείτονα χώρα.

Σημειώνεται ότι στην Τουρκία οι γάμοι, που γιορτάζεται δεόντως με γλέντια και χορούς, κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, απαγορεύτηκαν. Καθώς τα επίσημα στατιστικά στοιχεία έδειξαν μια βελτίωση της κατάστασης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επιτράπηκαν ξανά με συγκεκριμένους περιορισμούς οι οποίοι, όπως φάνηκε από βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, δεν τηρήθηκαν απόλυτα, με αποτέλεσμα να καταγραφούν γάμοι ως εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Τα νέα πιο αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν περιλαμβάνουν, πλέον, περιορισμούς ως προς τον συνωστισμό και το όριο της μίας ώρας για τις γαμήλιες τελετές. Παρόλα αυτά, παραμένει συχνό το φαινόμενο της εισβολής αστυνομικών δυνάμεων σε παράνομες γαμήλιες γιορτές, καθώς οι αρχές μάχονται για να συγκρατήσουν τους συγγενείς των ζευγαριών.

Πληροφοριακά, αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στην Τουρκία 1,78 εκατομμύρια κρούσματα και 15.977 θάνατοι.

Με στοιχεία από: Daily Sabah

Must Read:

Η Σκωτία δίνει 15 εκατομμύρια λίρες για τη στήριξη των επαγγελματιών του γάμου

Τι γίνεται με τα «αστεφάνωτα» ζευγάρια εν μέσω lockdown;

Πολιτικός γάμος στην εποχή του κορωνοϊού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Most Popular:

Έχω κάνει πολιτικό γάμο. Αξίζει να προχωρήσω και σε θρησκευτικό;

Όταν οι γάμοι γίνονται φιλίες: Τα καλά, τα κακά και τα όμορφα
 

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.