Ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει ιστορία εκφράζοντας για πρώτη φορά την υποστήριξή του σε ό,τι αφορά το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Στο νέο ντοκιμαντέρ του Ρώσου σκηνοθέτη Evgeny Afineevsky «Fransesco», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταινιών της Ρώμης και αναφέρεται στο έργο που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια ο Πάπας, τοποθετείται άμεσα και χωρίς υπεκφυγές: «Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να είναι σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και έχουν το δικαίωμα στην οικογένεια. Κανείς δεν πρέπει να αποκλείεται από αυτό ή να νιώθει δυστυχισμένος εξαιτίας του» λέει ο Πάπας, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων της Καθολικής Εκκλησίας, και συνέχιζει: «αυτό που πρέπει να έχουμε είναι μια νομοθεσία για σύμφωνο συμβίωσης. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι νομικά καλυμμένοι».

yes-i-do-pope-francis.jpg

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ποντίφικας εκφράζει τη θετική του στάση απέναντι στο σύμφωνο συμβίωσης, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του, αφού ανέλαβε προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Στο παρελθόν, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, είχε ταχθεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, ως εναλλακτική του γάμου, όταν η Αργεντινή βρισκόταν σε διαβουλεύσεις για τη νομιμοποίησή του.

yes-i-do-francesco_2020_film.jpg

Τα σχόλια του Πάπα Φραγκίσκου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά του προκατόχου του, Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο με τη δήλωσή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένα «εκ γενετής ηθικό κακό».

Με στοιχεία από το cnn.com.

Must Read:

Not married but willing to be: Οι vintage φωτογραφίες γκέι ζευγαριών που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

To σύμφωνο συμβίωσης σε 10 ερωτο-απαντήσεις!

Pride Month | Same-sex wedding: Από τους ανώνυμους συζύγους της αρχαίας Μεσοποταμίας μέχρι τον γάμο του Marc Jacobs με τον Char Defrancesco

Most Popular:

News Update | Γάμος με 9, 50 ή 100 άτομα; Τι ισχύει από σήμερα σε κάθε περιοχή της χώρας

Wedding Anniversary Themes:Τι συμβολίζει ο κάθε χρόνος επετείου του γάμου σας!

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.