Ένα ακόμα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται σήμερα, με τα υπαίθρια θέατρα να ανοίγουν για το κοινό με μάσκες, αποστάσεις και 50% πληρότητα. Σειρά έχει τη Δευτέρα (31/05) το άνοιγμα των γυμναστηρίων και η επανέναρξη των γάμων και δεξιώσων με ανώτατο όριο τα 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο. 

Φωτογραφία από Emma Bauso (Pexels)

Είμαστε αισιόδοξοι λοιπόν πως σήμερα θα έχουμε νέες ανακοινώσεις για τους μελλόνυμφους, δεδομένου ότι το όριο των 100 ατόμων έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους επαγγελματίες του γάμου, κάτι το οποίο έχει παραδεχθεί και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Την ίδια ώρα δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πότε θα αρθεί η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, δεδομένου ότι το ίδιο μοντέλο θα ακολουθηθεί και στις δεξιώσεις όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Τι ισχύει μέχρι σήμερα

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα catering και οι χώροι δεξιώσεων ανοίγουν και πάλι σε εξωτερικούς χώρους, με βάση τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τις 31 Μαΐου ο αριθμός των καλεσμένων στις εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεων θα διαμορφώνεται με βάση το πόσα τραπέζια μπορεί να τοποθετηθούν στον εκάστοτε εξωτερικό χώρο / κτήμα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και φυσικά, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας και κανόνων υγιεινής και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Όσον αφορά το sitting υπενθυμίζουμε ότι ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση είναι τα 6 άτομα.

Φωτογραφία από Leonardo Miranda (Unsplash)

Οι λοιμωξιολόγοι θα εξετάσουν σήμερα το κατά πόσο το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τα θετικά νέα από την πορεία του εμβολιασμού, να δώσουν το πράσινο φως για την χαλάρωση του ασφυκτικού πλαισίου που αφορά τους γάμους και τις δεξιώσεις. Εν αναμονή των νέων ανακοινώσεων λοιπόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αισιοδοξούμε ότι το αίτημα των επαγγελματιών του γάμου αλλά και του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη θα εισακουστεί από τους ειδικούς. Το Yes I Do θα είναι διαρκώς δίπλα σας για να σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Must Read:

Γάμοι 2021: 6 άτομα ανά τραπέζι – Μέχρι πόσα άτομα θα μπορούν να παρευρεθούν – Τι θα γίνει με τη μουσική

Γάμοι 2021: Θα ισχύσει τελικά το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις;

Γάμοι 2021: Τι θα ισχύσει τελικά με τη μουσική στις δεξιώσεις;

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!