Από τον Παναγιώτη Κούστα 

Απορίες σε πολλά ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν προξένησε η έκτακτη ενημέρωση της 31ης Ιουλίου του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, στην οποία είχε κάνει ειδική αναφορά στα νέα μέτρα που αρχικά θα ίσχυαν μέχρι και τις 15 Αυγούστου, ενώ μετά τη σημερινή, απογευματινή ενημέρωση της 4ης Αυγούστου θα ισχύουν μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Photo by NIKITA SHIROKOV on Unsplash

Σημειώνεται ότι, όπως έχει ανακοινώσει ο κ. Χαρδαλιάς, από την 1η Αυγούστου έχει καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός των χώρων εστίασης και των ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των τριών ετών), κάτι που επηρεάζει το πώς θα γίνουν οι θρησκευτικοί γάμοι της σεζόν.

Τα δεδομένα που έχουμε για τους γάμους

Για την περίοδο μέχρι και τις 31 Αυγούστου έχει θεσπιστεί το όριο των 100 προσκεκλημένων ατόμων σε τελετές γάμων και βαπτίσεων, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται με την τήρηση όλων των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων. Όπως είναι σαφές, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρεται γενικά σε όλες τις τελετές γάμων και όχι μόνο στους θρησκευτικούς (οποιουδήποτε δόγματος), κάτι που καθιστά το όριο σε ισχύ και για τους πολιτικούς γάμους, αλλά και τους γάμους που γίνονται σε κτήματα και, φυσικά, όπως τόνισε και ο ίδιος σήμερα, στους χώρους των δεξιώσεων που συνηθίζεται να έπονται των τελετών. Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ «Για κάθε προσκεκλημένο καθ’ υπέρβαση του ανώτατου αριθμού […] επιβάλλεται στα φυσικά πρόσωπα, που προσκαλούν στην τελετή ή την εκδήλωση, εφόσον υφίστανται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ», ενώ στις επιχειρήσεις επιβάλλονται κατά περίπτωση συγκεκριμένες κυρώσεις.

Το Yes I Do σάς ενημερώνει καθημερινά για όλες τις νέες εξελίξεις, οπότε stay tuned!

Διαβάστε επίσης…

Έκτακτη Ενημέρωση: Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στις εκκλησίες. Ποιο το όριο των καλεσμένων στους γάμους και μέχρι πότε.

Γράμμα στη νύφη της εποχής του Covid-19 | Να τον κάνεις τον γάμο σου!

Οι 10 πιο ενοχλητικές ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνετε στην post-covid νύφη του φετινού καλοκαιριού