Από τον Παναγιώτη Κούστα

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν ένα σωρό φήμες σχετικά με τα νέα μέτρα που πιθανολογείται ότι θα ληφθούν άμεσα στη χώρα μας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού -μια αύξηση που αποδίδεται στον εφησυχασμό των πολιτών και στη μη τήρηση των ήδη ισχύοντων μέτρων- κάνοντας τα ζευγάρια που έχουν προγραμματίσει τον γάμο τους για το υπόλοιπο του καλοκαιριού και το φθινόπωρο να ανησυχούν για το πόσο οι κυβερνητικές αποφάσεις μπορεί να επηρεάσουν τα σχέδιά τους.

Photo by Anastasiya Pavlova on Unsplash

Η Ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά για τις εκκλησίες

Πριν από λίγο σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Kορωνοϊό του Υπουργείου Υγείας, μετά την οποία επεκτείνεται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους από όσους ήδη εφαρμόζεται, αλλά όχι στις εκκλησίες που τον Αύγουστο βρίσκονται στο προσκήνιο λόγω των πανηγυριών και της αυξημένης τέλεσης γάμων. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι στους χώρους λατρείας έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και πως στη συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών τηρούνται οι κανόνες προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Μάλιστα υπήρξε ιδιαίτερα καθησυχαστικός καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι προς το παρόν δεν εξετάζονται περαιτέρω μέτρα, ενώ εφόσον προκύψει τέτοια ανάγκη η απόφαση θα ληφθεί σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος και μετά από πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Διαβάστε με ένα κλικ εδώ το τι ισχύει στις εκκλησίες για τον αριθμό των καλεσμένων, τα wedding parties, τις δεξιώσεις και τους γάμους στα νησιά

Γιατί χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου

Τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου τα εισαγόμενα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων. Χαρακτηριστικά, χθες Δευτέρα 27 Ιουλίου από τα 35 νέα κρούσματα τα 26 αφορούσαν «γηγενή» πληθυσμό, με το λεκανοπέδιο Αττικής να διατηρεί την αρνητική πρωτιά και έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, ενώ η γεωγραφική κατανομή των υπόλοιπων κρουσμάτων δείχνει εξάπλωση του ιού σε ολοένα και περισσότερες περιοχές της χώρας.

Το Yes I Do σάς ενημερώνει καθημερινά για όλες τις νέες εξελίξεις, οπότε stay tuned!

Διαβάστε επίσης…

Γράμμα στη νύφη της εποχής του Covid-19 | Να τον κάνεις τον γάμο σου!

Γάμος την εποχή του κορωνοϊού: Τελικά, να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;

Γάμοι αυτό το καλοκαίρι | Όλες οι εξελίξεις για τον αριθμό των καλεσμένων, τα wedding parties, τις δεξιώσεις και τους γάμους στα νησιά