Από τον Παναγιώτη Κούστα

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου, το όριο των 50 συμμετεχόντων στους γάμους -και όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις- αλλά και στις συνδεόμενες με αυτούς δεξιώσεις, party κλπ, χωρίς καμία διαφοροποίηση ανάλογα με το αν τελούνται σε δημόσιους ή ιδιωτικούς, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, επεκτείνεται για συγκεκριμένες περιοχές έως και τις 31 Αυγούστου (από τις 24 Αυγούστου που ίσχυε με τα προηγούμενα δεδομένα), ενώ για τις ίδιες περιοχές μπαίνει τέλος στους γαμήλιους εορτασμούς στις 12 τα μεσάνυχτα.

Photo by Sincerely Media on Unsplash

Ποιες οι περιοχές στις οποίες αναφέρονται τα μέτρα

Η απόφαση αφορά τις περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και τους δήμους Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω. Στην υπόλοιπη χώρα συνεχίζει να ισχύει το όριο των 100 καλεσμένων.

Ακόμα και με προστατευτικές μάσκες, η ευτυχία συνεχίζει να διαγράφεται στα πρόσωπα των ερωτευμένων ζευγαριών που παντρεύονται κόντρα σε όλες τις δυσκολίες της εποχής. Photo by Dahiana Waszaj on Unsplash

Η διάρκεια ισχύος της απόφασης

Η απόφαση έρχεται ως συνέχεια των μέτρων που ισχύουν μέχρι και τις 24 Αυγούστου τα οποία μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ εδώ και έχει ισχύ από την Τρίτη 25 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Κατ’ εξαίρεση, στις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας τα μέτρα ισχύουν από σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου. Αναμένουμε νέα επίσημη ανακοίνωση για το τι θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Photo by Dahiana Waszaj on Unsplash

Αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες

Σε περίπτωση παράβασης του ανώτατου ορίου των συμμετεχόντων στους γάμους και γενικότερα στις κοινωνικές εκδηλώσεις επιβάλλεται, στα φυσικά πρόσωπα, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις τα πρόστιμα ξεκινούν από τις 3.000 ευρώ και φθάνουν στις 5.000 ευρώ, με αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες. Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου από τους χώρους τα πρόστιμα ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ με αναστολή λειτουργίας από 3 έως 20 ημέρες.

Το Yes I Do σάς ενημερώνει καθημερινά για όλες τις νέες εξελίξεις, οπότε stay tuned!

Διαβάστε επίσης…

Γάμος την εποχή του κορωνοϊού: Τελικά, να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;

«Και έζησαν αυτοί καλά»… μετά την πανδημία! Τι μέλλει γενέσθαι για τους γάμους

Οι 10 πιο ενοχλητικές ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνετε στην post-covid νύφη του φετινού καλοκαιριού