Με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τον τελευταίο μήνα και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, η ανησυχία των ζευγαριών για το τι μέλλει γενέσθαι με τους γάμους εντείνεται. Το Yes I Do είναι εδώ για να σας ενημερώσει για όσα ισχύουν σήμερα.


Photo by Sandro Crepulja from Pexels
 

Όπως είχε ανακοινωθεί, σήμερα μετά τις 12:00 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σε ανακοινώσεις των νέων μέτρων δημόσιας υγείας, που θα ισχύουν από το φθινόπωρο και θα αφορούν τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Μαζί του βρισκόταν και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός» και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Αν και δεν έγινε κάποια ειδική αναφορά στους χώρους εκδηλώσεων, θα ακολουθήσουν τα “χνάρια” της εστίασης. Πιο αναλυτικά, από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 31 Μαρτίου 2022:

Κλείστοι χώροι

Οι κλειστοί χώροι εστίασης (μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης κ.α.) θα είναι ανοιχτοί μόνο για τους εμβολιασμένους ή τους νοσήσαντες (έως έξι μήνες από τη διάγνωση) με έλεγχο ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. Άρα, αν κάποιος καλεσμένος θέλει να παρευρεθεί σε δεξίωση του γάμου σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει είτε να έχει εμβολιαστεί πλήρως είτε να έχει περάσει τον κορωνοϊό τους τελευταίους 6 μήνες.

Εξωτερικοί χώροι

Παράλληλα, σε όλους τους εξωτερικούς χώρους (συνεπώς και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας) όπου υπάρχει συνάθροιση, θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας, με την υποχρεωτικότητα να εξακολουθεί να ισχύει για όλους τους κλειστούς χώρους.


Photo by Chasse Sauvage from Pexels
 

Εργαζόμενοι και επαγγελματίες γάμου

-Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι (συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών του γάμου) θα πρέπει να κάνουν 1 rapid test την εβδομάδα. Θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια με αντίτιμο 10 ευρώ.
-Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση (και άρα στα κέντρα δεξιώσεων) θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test με το ίδιο κόστος ανά test. 

Destination wedding

Αν σχεδιάζετε έναν destination wedding και δεν έχετε ακόμη εμβολιαστεί, θα χρειαστεί να έχετε αρνητικό rapid test 48 ωρών για ταξίδια με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ. Το ίδιο ισχύει για τους ενήλικες καλεσμένους, ενώ οι ανήλικοι προσκεκλημένοι κάτω των 12 ετών θα χρειαστεί να κάνουν self test.

Υπενθυμίζουμε ότι η μουσική έχει επιστρέψει στις γαμήλιες δεξιώσεις από τις 12 Ιουνίου. Το ίδιο ωστόσο δεν ισχύει για τον χορό, που εξακολουθεί να απαγορεύεται, αφού οι χώροι δεξιώσεων και εστίασης λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους.

Must Read:

5 απορίες που έχει κάθε νύφη της Covid εποχής | Με τις απαντήσεις τους φυσικά!

Το επετειακό 20ό τεύχος του Yes I Do κυκλοφορεί με 3 συλλεκτικά covers!

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!