Από τον Παναγιώτη Κούστα

Όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω μία ταινία του Bollywood στη ζωή τους, ξέρουν πολύ καλά ότι οι εξωτικοί στα μάτια των Δυτικών, φαντασμαγορικοί και πολυπληθείς γάμοι κατέχουν μια εξέχουσα θέση στην ινδική κουλτούρα. Για όσους συμμετέχουν στους εορτασμούς τους, οι γεμάτες χρώματα πολυτελείς παραδοσιακές στολές, οι γιρλάντες και οι έντονοι χοροί, αποτελούν την ίδια στιγμή ιερή εμπειρία και θέαμα υψηλών απαιτήσεων.

Φωτογραφία: freepic.diller – www.freepik.com

Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται να άλλαξε κατά πολύ τον τρόπο που γίνονται οι γάμοι στην υποήπειρο, με αποκορύφωμα ένα βίντεο που εδώ και λίγες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σε αυτό, βλέπουμε ένα ζευγάρι Ινδών να ανταλλάσει όρκους κατά το παραδοσιακό τελετουργικό, ντυμένο με ειδικές στολές προστασίας που το κάνουν να μοιάζει με αστροναύτες.

Ο λόγος της παράξενης αυτής γιορτής δεν έχει να κάνει με την επιβολή εξωφρενικών μέτρων προστασίας στην Ινδία, αλλά με το γεγονός ότι η νύφη βρέθηκε να είναι θετική στον κορωνοϊό, λίγες μόλις ώρες πριν από τον γάμο. Το ζευγάρι αντί να αναβάλει τον γάμο, δεν το έβαλε κάτω και αυτός πραγματοποιήθηκε στην αυλή ενός κέντρου καραντίνας. Οι δυο τους, αμέσως μετά, τέθηκαν σε απομόνωση.

Όσον αφορά την κατάσταση στην Ινδία, αξίζει να αναφερθεί ότι έχει το δεύτερο υψηλότερο ιικό φορτίο στον κόσμο, με πάνω από 9,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κρουσμάτων.

Δείτε το βίντεο από τον viral γάμο με ένα κλικ εδώ.

Must Read:

Happy Anniversary | Πρώτη επέτειος γάμου για την Priyanka Chopra και τον Nick Jonas

Oι viral φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου: Same-sex γάμος με εξωφρενικό στιλ και άρωμα Bollywood

Όλα όσα είδαμε χθες στο GNTM με θέμα τον γάμο

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις.

Τι γίνεται με τα «αστεφάνωτα» ζευγάρια εν μέσω lockdown;

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.