Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν φήμες ότι οι δεξιώσεις που έχουν προγραμματιστεί από εδώ και στο εξής πρόκειται να ακυρωθούν, με τις μέλλουσες νύφες να χάνουν στην κυριολεξία τον ύπνο τους! Όμως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε αφού η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε σημερινές ανακοινώσεις της ξεκεθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Ύστερα από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων χτες αποφάσισε τα bars, τα clubs και τα κέντρα διασκέδασης να λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δεξιώσεις θα ακυρωθούν ή ότι το όριο καλεσμένων θα μειωθεί (αυτή τη στιγμή ισχύει το όριο των 300 ατόμων). Δείτε αναλυτικά τι ισχύει εδώ.

Φωτογραφία από @alvarocvg (Unsplash)

Η αλήθεια είναι ότι τόσο στις δεξιώσεις όσο και στα bars, clubs και κέντρα διασκέδασης, τα μέτρα είχαν χαλαρώσει πολύ με αποτέλεσμα τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά και τα μέτρα προστασίας να γίνονται πιο αυστηρά. 

Πριν από λίγο η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε: «Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα κατέγραψε τις τελευταίες ημέρες επιβάρυνση. Με αυτά τα δεδομένα, αποφασίστηκαν – και τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα – αυστηρά μέτρα και εντατικοί έλεγχοι σε χώρους εστίασης, bars, clubs και κέντρα διασκέδασης. Οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Φωτογραφία από Alasdair Elmes (Unsplash)

Δεδομένου λοιπόν ότι όλον αυτόν τον καιρό, τα μέτρα που ισχύουν στις δεξιώσεις ακολουθούν το ίδιο μοντέλο με εκείνα της εστίασης, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε για ενδεχόμενες ακυρώσεις. Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, την ερχόμενη εβδομάδα και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, θα υπάρξουν κι αλλες ανακοινώσεις για τον χώρο της εστίασης.

Must Read:

5 απορίες που έχει κάθε νύφη της Covid εποχής | Με τις απαντήσεις τους φυσικά!

Το επετειακό 20ό τεύχος του Yes I Do κυκλοφορεί με 3 συλλεκτικά covers!

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!