Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο χαρουμένοι για τους γάμους του φετινού καλοκαιριού, καθώς όπως πρώτοι σας ενημερώσαμε σχετικά, μαζί με το άνοιγμα του Τουρισμού στις 15 Μαΐου γίνονται δειλά δειλά και τα πρώτα βήματα αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν στις δεξιώσεις.

Φωτογραφία από prostooleh (Freepik)

Με βαση τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα catering και οι χώροι δεξιώσεων ανοίγουν και πάλι σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τις 31 Μαΐου ο αριθμός των καλεσμένων θα διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσα τραπέζια μπορεί να τοποθετηθούν στον εκάστοτε εξωτερικό χώρο/ κτήμα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και φυσικά, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας και κανόνων υγιεινής και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Όσον αφορά το sitting υπενθυμίζουμε ότι ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση είναι τα 6 άτομα. Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

Φωτογραφία από Michaela (Unsplash)

Ωστόσο, ένα θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι αυτό της μουσικής στις γαμήλιες δεξιώσεις. Δεδομένου ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο της εστίασης, η απαγόρευση της μουσικής ισχύει μέχρι τα τέλη Μαΐου. Απο εκεί κι έπειτα θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα συνεχίσει να ισχύει το μέτρο, όπως ανέφερε το πρωί της Παρασκευής 14/05 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Μιλώντας για τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα, με αφορμή τον περιορισμό των 100 ατόμων, τόνισε ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Αναφορικά με το σκεπτικό της επιτροπής των λοιμοξιολόγων σχετικά με τη μουσική στην εστίαση και στις δεξιώσεις, η κυρία Ματίνα Παγώνη δήλωσε σήμερα το πρωί (14/05) στο MEGA: «Πιστεύω ότι η επιτροπή την επόμενη εβδομάδα θα κάνει μια διαφορετική εισήγηση, και ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα θα το βελτιώσει. Τα πράγματα θα αλλάξουν αναγκαστικά. Ξεκινούν και οι γάμοι, οι βαφτίσεις, δεν γίνονται χωρίς μουσική», ανέφερε.

Φωτογραφία από Carlo Buttinoni (Unsplash)

Συνεπώς, αναμένουμε χαλάρωση όσον αφορά τη μουσική στους χώρους εστίασης και αισιοδοξούμε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τις γαμήλιες δεξιώσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε τις προετοιμασίες για την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι πολύ θετικά και έτσι θα συνεχίζουν! Το Yes I Do θα είναι διαρκώς δίπλα σας για να σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Must Read:

7 μεγάλοι οίκοι μόδας, 7 extravagant νυφικά για την απόλυτη έμπνευση

Πώς να αποθηκεύσετε το νυφικό σας, αν ο γάμος σας αναβληθεί λόγω κορωνοϊού

Νύφη made in Paris: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να είσαι μια νύφη με γαλλική φινέτσα

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!