Όπως πρώτοι σας ενημερώσαμε την περασμένη Πέμπτη (13/05), ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων, ανάμεσά τους και οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα catering και οι χώροι δεξιώσεων ανοίγουν και πάλι σε εξωτερικούς χώρους, με βάση τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τις 31 Μαΐου ο αριθμός των καλεσμένων στις εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεων θα διαμορφώνεται με βάση το πόσα τραπέζια μπορεί να τοποθετηθούν στον εκάστοτε εξωτερικό χώρο / κτήμα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και φυσικά, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας και κανόνων υγιεινής και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Όσον αφορά το sitting υπενθυμίζουμε ότι ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση είναι τα 6 άτομα.

Φωτογραφία από Victoria Priessnitz (Unsplash)

Η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης δημιούργησε αρχικά ανακούφιση στους επιχειρηματίες του γάμου, όμως διαπιστώθηκε ότι ο περιορισμός των 100 ατόμων δημιουργεί προβλήματα. Κι αυτό γιατί όπως επισημαίνεται, είναι παράλογο σε ένα κτήμα να υπάρχουν 100 άτομα, όταν δίπλα μπορεί να λειτουργεί χώρος εστίασης που σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπορεί να φιλοξενεί έως και 300 άτομα.

Χωρίς όριο αλλά με πιο αυστηρά πρωτόκολλα

Πάνω σε αυτή τη θεση, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε το σαββατοκύριακο που πέρασε, μέσα από τη συχνότητα του MEGA, την άποψή του για το όριο των 100 ατόμων σε δεξιώσεις και δεν έκρυψε ότι θα προσπαθήσει, μέσα στην εβδομάδα, να πείσει τους ειδικούς να αλλάξουν απόφαση.

Φωτογραφία από Marc Babin (Unsplash)

«Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα. Αφού δεν υπάρχει όριο στα εστιατόρια, πολλοί πάνε και νοικιάζουν εστιατόρια με περισσότερα από 100 άτομα. Έτσι υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ κτημάτων και εστιατορίων. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια αυτή την εβδομάδα να πείσω τους γιατρούς μας, ότι το όριο των 100 ατόμων μπορεί να φύγει, εάν βάλουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας γνώμες, ακολουθούμε τις γνώμες των ειδικών», ανέφερε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την πλευρά των λοιμοξιολόγων, η κυρία Ματίνα Παγώνη σε δηλώσεις της έχει εκφράσει την άποψη ότι: «Οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 300, 400, 500 άτομα, ας μην κρυβόμαστε. Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω». Δείτε περισσότερα εδώ.

Φωτογραφία από Alasdair Elmes (Unsplash)

Εν αναμονή των νέων αποφάσεων λοιπόν, δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας και σας συμβουλεύουμε να συνεχίσετε με χαμόγελο τις προετοιμασίες του γάμου σας, καθώς τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας! Το Yes I Do θα είναι διαρκώς δίπλα σας για να σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Must Read:

7 μεγάλοι οίκοι μόδας, 7 extravagant νυφικά για την απόλυτη έμπνευση

Πώς να αποθηκεύσετε το νυφικό σας, αν ο γάμος σας αναβληθεί λόγω κορωνοϊού

Νύφη made in Paris: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να είσαι μια νύφη με γαλλική φινέτσα

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!