Όπως σας ενημερώσαμε και χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του αναφορικά με το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων και δεν έκρυψε ότι θα προσπαθήσει, μέσα στην εβδομάδα, να πείσει τους ειδικούς να αλλάξουν απόφαση. Η ημέρα αυτή φαίνεται πως έφτασε και αύριο αναμένεται να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο μέτρο από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Φωτογραφία από Photos by Lanty (Unsplash)

«Θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης το πρωί της Τρίτης (18/05) μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι αύριο θα εξεταστεί το θέμα στην επιτροπή. Τόνισε ακόμη ότι «το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα όταν δεν ισχύει στα εστιατόρια». 

«Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα»

Η συγκεκριμένη απόφαση δημιούργησε αρχικά ανακούφιση στους επιχειρηματίες του γάμου, όμως διαπιστώθηκε ότι ο περιορισμός των 100 ατόμων δημιουργεί προβλήματα. Κι αυτό γιατί όπως επισημαίνεται, είναι παράλογο σε ένα κτήμα να υπάρχουν 100 άτομα, όταν δίπλα μπορεί να λειτουργεί χώρος εστίασης που σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπορεί να φιλοξενεί έως και 300 άτομα. «Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα. Αφού δεν υπάρχει όριο στα εστιατόρια, πολλοί πάνε και νοικιάζουν εστιατόρια με περισσότερα από 100 άτομα. Έτσι υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ κτημάτων και εστιατορίων. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια αυτή την εβδομάδα να πείσω τους γιατρούς μας, ότι το όριο των 100 ατόμων μπορεί να φύγει, εάν βάλουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας γνώμες, ακολουθούμε τις γνώμες των ειδικών», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Φωτογραφία από Michael Morse (Pexels)

Τι θα ισχύσει τελικά με τη μουσική 

Ωστόσο, ένα θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι αυτό της μουσικής στις γαμήλιες δεξιώσεις. Δεδομένου ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο της εστίασης, όπως σας έχουμε ενημερώσει σχετικά, η απαγόρευση της μουσικής ισχύει μέχρι τα τέλη Μαΐου. Απο εκεί κι έπειτα θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα συνεχίσει να ισχύει το μέτρο. Πάντως, στις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «θα εισηγηθούμε να υπάρχει μουσική, όχι χορός. Το θέμα για χορό στην πίστα θα εξεταστεί πολύ αργότερα».

Οι επιστήμονες αναμένεται να εξετάσουν την πρόταση από το υπουργείο Ανάπτυξης και σε περίπτωση που συμφωνήσουν πως θα μπορούσε το πλαίσιο να αλλάξει, τότε θα τεθούν επιπλέον ορόσημα αναφορικά με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στις δεξιώσεις τα οποία θα τίθενται σε ισχύ ανά δύο εβδομάδες. Έτσι, για παράδειγμα, σε περίπτωση που οι επιστήμονες αποφασίσουν να δώσουν το πράσινο φως, τότε πιθανότατα από 15 Ιουνίου το όριο των 100 ατόμων να αυξηθεί, όπως και από 31 Ιουνίου. Δείτε αναλυτικά τα μέχρι τώρα δεδομένα για τις δεξιώσεις εδώ.

Φωτογραφία από prostooleh (Freepik)

Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο έχει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κι εμείς δεν έχουμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για τις αυριανές αποφάσεις. Μέχρι τότε συνεχίστε να οργανώνετε με το ίδιο κέφι και χαμόγελο τα πάντα γύρω την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας. Το Yes I Do θα είναι διαρκώς δίπλα σας για να σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Must Read:

7 μεγάλοι οίκοι μόδας, 7 extravagant νυφικά για την απόλυτη έμπνευση

Πώς να αποθηκεύσετε το νυφικό σας, αν ο γάμος σας αναβληθεί λόγω κορωνοϊού

Νύφη made in Paris: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να είσαι μια νύφη με γαλλική φινέτσα

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!