Την Πέμπτη 13/05, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων, ανάμεσά τους και οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

<a href=’https://www.freepik.com/photos/wedding’>Wedding photo created by freepic.diller – www.freepik.com</a>

Αριθμός καλεσμένων

Όσον αφορά τους γάμους και τις βαπτίσεις ανακοινώθηκε ότι τα catering, οι χώροι δεξιώσεων κλπ ανοίγουν και πάλι σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τις 31 Μαΐου ο αριθμός των καλεσμένων στις εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεων θα διαμορφώνεται με βάση το πόσα τραπέζια μπορεί να τοποθετηθούν στον εκάστοτε εξωτερικό χώρο/ κτήμα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και φυσικά, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας και κανόνων υγιεινής και με αν τατο όριο τα 100 άτομα. Όσον αφορά το sitting υπενθυμίζουμε ότι ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση είναι τα 6 άτομα. Όπως υπογράμμισε χθες ο υπουργός, το ανώτατο όριο των 100 ατόμων θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Ωράριο

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο περιορισμός ώρας θα είναι αντίστοιχος με εκείνον της εστίασης, που σήμερα είναι 00:30. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και λοιμοξιολόγων. 

Μουσική

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το πρωί της Παρασκευής 14/05 στο MEGA η κυρία Παγώνη «Η επιτροπή έχει το εξής σκεπτικό: Όταν πάμε να φάμε και υπάρχει μουσική, είναι σε υψηλή ένταση. Επομένως όταν μιλάμε στο τραπέζι μιλάμε δυνατά. Τα σταγονίδια είναι πολλά και διαχέονται. Μπορούμε να βάλουμε μουσική σε χαμηλότερη ένταση και να μιλάμε κανονικά. Αυτή είναι η εισήγηση, νομίζω, που θα πρέπει να κάνει η επιτροπή. Πιστεύω ότι η επιτροπή την επόμενη εβδομάδα θα κάνει μια διαφορετική εισήγηση, και ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα θα το βελτιώσει. Τα πράγματα θα αλλάξουν αναγκαστικά. Ξεκινούν και οι γάμοι, οι βαφτίσεις, δεν γίνονται χωρίς μουσική», είπε η κ. Παγώνη αναφορικά με την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση. Συνεπώς, αναμένουμε “χαλάρωση” όσον αφορά τη μουσική στους χώρους εστίασης. Όσον αφορά τους γάμους, δεν έχει γίνει σχετική αναφορά ακόμη.

Αγαπημένοι μας weds-to-be, το τοπίο των γάμων αλλάζει συνεχώς και το μέλλον διαγράφεται ολοένα και πιο αισιόδοξο. Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε θετικά και να οργανώνουμε τον γάμο των ονείρων μας, έχοντας πάρει μια ανάσα αισιοδοξίας. Τα καλά νέα ήρθαν και αναμένουμε πολλά περισσότερα. Stay tuned! 

Must Read:

7 μεγάλοι οίκοι μόδας, 7 extravagant νυφικά για την απόλυτη έμπνευση

Πώς να αποθηκεύσετε το νυφικό σας, αν ο γάμος σας αναβληθεί λόγω κορωνοϊού

Νύφη made in Paris: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να είσαι μια νύφη με γαλλική φινέτσα

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!