220 ευτυχισμένα ζευγάρια που έλαβαν μέρος σε μαζική γαμήλια τελετή στην πόλη Μπακόλντ στις Φιλιππίνες υποχρεώθηκαν από τις τοπικές αρχές να φορέσουν μάσκες ενώ επισφράγιζαν τους όρκους τους, υπό το κράτος του φόβου μετάδοσης του κορωνοϊού. Τους ζητήθηκε, επίσης, να συμπληρώσουν μια υπεύθυνη δήλωση με αναλυτική περιγραφή του ταξιδιωτικού ιστορικού τους κατά τα 14 τελευταίες ημέρες – το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επώασης του ιού.

Οι αμφιλεγόμενες, παράδοξες, αμήχανες και κατά κάποιον τρόπο, σίγουρα, εντυπωσιακές φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, απεικονίζουν τα ζευγάρια να προσπαθούν να ενώσουν τα χείλη τους κάτω από τις μπλε χειρουργικές μάσκες. Οι νύφες είναι ντυμένες στα λευκά, κάποιες φορούν βέλο και λουλούδια, ενώ οι γαμπροί φορούν λευκά πουκάμισα.

Για το ιστορικό, οι μαζικοί γάμοι την περίοδο που ακολουθεί την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποτελούν παράδοση για την πόλη, η οποία κατέγραψε το δικό της ρεκόρ το 2013 όταν παντρεύτηκαν ταυτόχρονα σε μία τελετή 2013 ζευγάρια. Βέβαια, δεν έχει την πρωτοκαθεδρία ούτε στους μαζικούς γάμους ούτε στις υπερβολικές αντιδράσεις απέναντι στον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς νωρίτερα φέτος τον Φεβρουάριο μοιράστηκαν αντιβακτηριδιακά gel και χειρουργικές μάσκες σε περίπου 30.000 ανθρώπους που παρευρέθηκαν σε γαμήλια τελετή στη Νότια Κορέα!

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, 3 άνθρωποι είχαν διαγνωσθεί με τον θανατηφόρο ιό στις Φιλιππίνες που μετρούν, επίσης, έναν καταγεγραμμένο θάνατο. Ας ελπίσουμε ότι ο ιός θα σταματήσει σύντομα την ξέφρενη πορεία μετάδοσής του και εμείς θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε εσαεί τα φιλιά μας άνευ χειρουργικής μάσκας.

Με στοιχεία από Daily Mail

Απόδοση: Παναγιώτης Κούστας

Διαβάστε επίσης…

Η κατάρα των γάμων που τελούνται την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Bridezilla: H Νύφη-Δυνάστης και πώς θα τη βοηθήσετε να χαλαρώσει

Σπατάλη φαγητού: 5 tips για να την εκμηδενίσουμε στον γάμο μας