Σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε την επιστροφή του Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη του κορωνοϊού. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας στις περιοχές της χώρας, το επίπεδο Α’- επιτήρησης και το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου στο οποίο από αύριο το πρωί θα ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα. Όπως ανέφερε, το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας κάθε περιφερειακής ενότητας καθορίζεται από το επιδημιολογικό της φορτίο.

Photo by Jeremy Wong Weddings on Unsplash

Πιο συγκεκριμένα στις περιοχές που βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο σε ό,τι αφορά τους χώρους λατρείας, θα επιτραπεί η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που ήδη προβλέπονται.

Αντίθετα, στις περιοχές που βρίσκονται στο δεύτερο επίπεδο – κόκκινες περιοχές – θα επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα στους χώρους λατρείας κάτα την τέλεση λειτουργιών. Ανάμεσα στις περιοχές αυτές βρίσκονται η Ανατολική Αττική, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Δυτική Αττική, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών, ο Νότιος Τομέας Αθηνών, Π.Ε. Πειραιά, ο Δήμος Πατρέων, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Τανάγρας, ο Δήμος Χαλκιδαίων, ο Οικισμός Ρομά Δυστίων Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο Δήμος Θήρας, ο Δήμος Εορδαίας, ο Δήμος Σπάρτης, η Μυτιλήνη, ο Δήμος Μυκόνου και ο Δήμος Νέας Προποντίδας. 

Μείνετε συντονισμένοι στο Yes I Do για όλες τις νέες εξελίξεις σχετικά με τους θρησκευτικούς γάμους σε όλη την Ελλάδα. 

Must Read:

Πανδημία και γάμος: Τι άλλαξε από τον Μάρτιο του 2020 και προς τα πού πάνε τα πράγματα
Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις.

10 wedding trends που θα βλέπουμε παντού το 2021

Most Popular:

Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψεις για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων, σύμφωνα με το Google

Όταν ο Ντίμης Κρίτσας σχεδίασε το νυφικό της Τζένης Καρέζη

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.