Από τον Παναγιώτη Κούστα

Ένα πανευτυχές ζευγάρι Βρετανών κατάφερε να οργανώσει εκ νέου τον γάμο του μέσα σε δύο μόλις ώρες, πριν το Λονδίνο μπει ξανά και για δύο τουλάχιστον εβδομάδες σε σκληρότερο lockdown, επιπέδου 4, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γάμοι επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως όταν ο ένας εκ των μελλοντικών συζύγων είναι σοβαρά άρρωστος σε στάδιο που να μην του επιτρέπει να αναρρώσει.

Φωτογραφία: master1305 / www.freepik.com​​​​​

Ο λόγος για την 31χρονη μεσίτρια Chloe και ο τον 29χρονο συνάδελφό της Jamie Collins που είχαν αρχικά προγραμματίσει να παντρευτούν στις 6 Σεπτεμβρίου σε ένα κτήμα στην ανατολική Αγγλία με 130 καλεσμένους, αλλά χρειάστηκε να αναβάλλουν τα σχέδιά τους, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές, εξαιτίας των περιορισμών που κάθε φορά προέκυπταν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αρχικά, όταν είχε ανακοινωθεί ότι στους γάμους θα επιτρεπόταν η παρουσία μόνο 15 καλεσμένων, είχαν αναβάλλει τον γάμο τους για τις 22 Νοεμβρίου. Τους πρόλαβε, όμως, το «νοεμβριανό»  lockdown και έτσι τον μετέφεραν για τις 20 Δεκεμβρίου, μέχρι που στις 19 του μήνα ο Boris Johnson ανακοίνωσε ότι ένα νέο lockdown επιπέδου 4 θα εφαρμοζόταν την επόμενη ημέρα -ανήμερα του γάμου τους!- σε όλη τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Η Chloe και ο Jamie Collins στην Edgware United Synagogue. Φωτογραφία: Sasha Charalambous (via BBC).

Η κυρία Collins δήλωσε στο BBC ότι ένιωσε να αρρωσταίνει σωματικά και την καρδιά της  να σβήνει με το που άκουσε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού. Παρόλα αυτά, ούτε εκείνη ούτε ο, πλέον, σύζυγός της, το έβαλαν κάτω, αφού μάλιστα ο ραβίνος τους τους πρότεινε να επισπεύσουν τον γάμο. Ξεκίνησαν να παίρνουν κατευθείαν τηλέφωνα για να δουν το τι μπορούσαν να κάνουν και όσους περισσότερους ανθρώπους έπαιρναν, τόσο πιο πολλοί ήταν εκείνοι που τους έλεγαν να προχωρήσουν. Έτσι βρέθηκαν να παντρεύονται την ίδια ημέρα στις 10 το βράδυ, δύο μόλις ώρες αφού το είχαν πάρει απόφαση, στην Edgware United Synagogue, στο βόρειο Λονδίνο.

Όπως δήλωσαν, ήταν ένα θαύμα που όλα ήρθαν κι έδεσαν, ενώ ένιωσαν σαν να βρίσκονταν σε ένα όνειρο. Κάποιοι άνθρωποι οργανώνουν τον γάμο τους επί χρόνια, αλλά εκείνοι τα είχαν καταφέρει σε δύο μόλις ώρες. Ο κουμπάρος τους, μάλιστα, που δεν βρισκόταν στην ίδια περιοχή, είχε οδηγήσει επί δύο ώρες -με το που του το ανακοίνωσαν- για να καταφέρει να φτάσει εγκαίρως στην τελετή και με το που τους πάντρεψε έτρεξε για να επιστρέψει στο αυτοκίνητό του και να γυρίσει στο σπίτι του πριν… η «άμαξά του γίνει κολοκύθα». Στον γάμο τους είχαν μόνο 15 καλεσμένους, όπως επέβαλλε ο κανονισμός, αλλά πάνω από 100 ακόμα φίλοι και συγγενείς τους, παρακολούθησαν την τελετή μέσω Zoom.

Ο γάμος τους αποτέλεσε «είδηση» που συνεχίζει να κάνει τον γύρο του κόσμου χαρίζοντας στο νιόπαντρο ζευγάρι πολλές ημέρες δημοσιότητας, με γνωστούς και άγνωστούς τους να τους κατακλύζουν με μηνύματα και να τους δίνουν τα συγχαρητήριά τους. Αλήθεια, δεν είναι ένα ζευγάρι-απόδειξη του ότι «όποιος θέλει μπορεί»;

Με πληροφορίες από www.bbc.com

Must Read:

Πώς να κάνεις έναν παραμυθένιο γάμο σε κλειστό κύκλο

Γάμος express | Πώς θα οργανώσεις τον γάμο σου σε 2 εβδομάδες;

Πολιτικός γάμος στην εποχή του κορωνοϊού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Most Popular:

Τι γίνεται με τα «αστεφάνωτα» ζευγάρια εν μέσω lockdown;

Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς: Τι μας έμαθαν για τον έρωτα, την αγάπη, την εφηβεία

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.