Θα σας πω μια ιστορία.

Όταν γέννησα τον Οδυσσέα και ήταν ακόμα στην εντατική, η μαμά μου επέμενε να συναντήσω την κόρη ενός αγαπημένου της φίλου -την Κατερίνα, η οποία ήταν παιδίατρος- επισημαίνοντάς μου πως ήταν εξαιρετική στη δουλειά της. Όπως μου έλεγε, θα με συμβούλευε σωστά για το μωρό μου και θα με ηρεμούσε. Εγώ δεν είχα διάθεση να συναντήσω κανέναν, ήθελα απλώς να πάρω σπίτι το παιδί μου, όμως ο Τάσος επέμενε, κι έτσι ένα βροχερό πρωινό βρεθήκαμε να πίνουμε καφέ, εγώ κλαίγοντας πάντα, στην καφετέρια του μαιευτηρίου. Ο Τάσος, η Κατερίνα και εγώ. Η Κατερίνα πράγματι ανέλαβε τον Οδυσσέα και αργότερα την Ιριάνα, και με την ιδιότητά της ως παιδιάτρου-ογκολόγου με έβαλε σταδιακά στον θαυμαστό κόσμο του «Ελπίδα». Μαζί περπατήσαμε στους διαδρόμους, μου άνοιξε τις πόρτες του πιο συγκλονιστικού κόσμου. Ενός κόσμου γεμάτου δάκρυα, πόνο μα και ελπίδα.

 

Η Κατερίνα στην πορεία μού άνοιξε και τον δρόμο του Make-Α-Wish Ελλάδος. Ενός κόσμου γεμάτου δάκρυα, πόνο μα και –ευχές που δίνουν– ελπίδα. Γνώρισα τη Σάντρα και τη Χρυσούλα και έγινα κι εγώ κοινωνός του οράματος αυτού του μαγικού οργανισμού που μοιράζει απλόχερα αγάπη, ζεστασιά κι ελπίδα σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Μαζί κάναμε πολύ όμορφα πράγματα που με επηρέασαν βαθιά. Με στιγμάτισαν. Με άλλαξαν. Δειλά δειλά ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα και σήμερα, 19 Μαΐου του 2022, με τοMake-A-Wish Ελλάδος πραγματοποιούμε τοYes I DoCatwalk by System Professional, ένα show που είναι αφιερωμένο στη Φενίννα.

 

 

Ξέρετε, η Φενίννα στα 16 της χρόνια «αποφάσισε» να γίνει άγγελος, ανήμερα του Πάσχα, και σήμερα δεν είναι «εδώ», κοντά μας. Προσωπικά, δεν είχα την τύχη να τη γνωρίσω, μα είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν και να μοιραστούν τη μαγεία της πολλοί άνθρωποι που μου μίλησαν για εκείνη. Τα κακά μαντάτα με βρήκαν στον καναπέ μου να κλαίω με λυγμούς για ένα παιδί που πρακτικά δεν γνώριζα, θα μπορούσε όμως να είναι δικό μου παιδί. Αποφασίσαμε λοιπόν, χωρίς καν να το σκεφτούμε, ότι το σημερινό show θα είναι για εκείνη. Και, Φενίννα, να ξέρεις πως δεκάδες άνθρωποι δούλεψαν και δημιούργησαν επειδή εσύ, με τις πράξεις σου και τη ζωή σου, αποτέλεσες την απόλυτη πηγή έμπνευσης.

 

Tο σημερινό show είναι για εσένα και αυτό το editorialδεν θέλει να πει τίποτα παραπάνω, παρά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Φενίννα που, με την απλότητα, τη στωικότητα και αυτό το χαρακτηριστικά μοναδικό της χαμόγελο, θα συνεχίσει να μας καθοδηγεί και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Είναι πολύ μικρό, ίσως και ασήμαντο να σας πω πως εύχομαι να απολαύσετε το περιοδικό που κρατάτε στα χέρια σας, γιατί το ετοιμάσαμε με άπειρη αγάπη, αλλά και το Yes I Do Catwalk, που θα φέρει σε κάθετου στιγμή την αύρα αυτού του σπουδαίου κοριτσιού. Επιτρέψτε μου κλείνοντας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιωσήφ, την Έλλη, τη Νάνσυ και την Πέγκυ, γιατί χωρίς εκείνους τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Τέλος, θυμηθείτε πως η ζωή είναι όμορφη. Είναι μοναδική. Και είναι για μία φορά. Αν παντρεύεστε φέτος, αν απλά ετοιμάζεστε για διακοπές, ή αν  σήμερα το πρωί ξυπνήσατε και είστε υγιείς, έχετε ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ να είστε ευτυχισμένοι

Σας εύχομαι καλή ανάγνωση,

Με αγάπη,

Mυρτώ Κάζη.

Facebook: Μyrto Kazi

Instagram: @myrto_kazi

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.