Στην ερώτηση «τι κάνει μια μέλλουσα νύφη την τελευταία εβδομάδα πριν από τον γάμο της;». Οι περισσότερες φίλες, μας έδωσαν την απάντηση «Ό,τι προλάβει!» Κι όμως, η πραγματική πρόκληση δεν είναι να προλάβετε να τα κάνετε όλα στην εντέλεια, αλλά να απολαύσετε την εβδομάδα του γάμου σας χωρίς άγχος.

Day 1

Ανατρέχετε στο αρχικό πλάνο και κάνετε έναν έλεγχο. Αν το έχετε τηρήσει κι έχουν πάει όλα κατ’ ευχήν, συγχαρητήρια ανήκετε στις εξαιρέσεις. Ακόμα όμως κι αν συνειδητοποιείτε πως είναι πολλά αυτά που έχετε να κάνετε, μείνετε ψύχραιμη. Είναι ακόμα Δευτέρα, προλαβαίνετε!

Στέλνετε στον χώρο της δεξίωσης το τελικό seating plan των καλεσμένων και επιβεβαιώνετε με την κουμπάρα πως όσα έχει αναλάβει έχουν δρομολογηθεί. Τακτοποιείτε όσες πληρωμές πρέπει να γίνουν αυτή την εβδομάδα. 

Day 2

Κλείνετε όλες τις εκκρεμότητες στη δουλειά και ζητάτε από τους συνεργάτες και τους συναδέλφους να σεβαστούν, πως είναι η εβδομάδα του γάμου σας.

Κάνετε ένα τσεκάρισμα με τους υπεύθυνους της εκκλησίας επιβεβαιώνοντας τις ώρες και όλα όσα έχετε συμφωνήσει για τον περιβάλλοντα χώρο.

Φοράτε τα νυφικά παπούτσια στο σπίτι, κάνετε πασαρέλα και χορεύετε για να τα συνηθίσετε.

Day 3

Παίρνετε το νυφικό στο σπίτι και οργανώνετε ένα team bride meeting για τελικό τσεκάρισμα αρμοδιοτήτων. Ποιος θα φέρει στην εκκλησία τις μπομπονιέρες; / Ποιος θα τις μοιράσει; / Το ρύζι; / Ποιος θα συγκεντρώσει τα δώρα από την εκκλησία; / Τηλεφώνημα στο ανθοπωλείο για να θυμηθεί να φέρει τα φρέσκα λουλούδια για τα μαλλιά…Όλα αυτά.

Day 4

Φροντίζετε από σήμερα να είναι συγυρισμένο το σπίτι που θα ντυθείτε νύφη, και να έχετε κεράσματα και σνακ για τις φίλες σας. Επιβεβαιώνετε το ραντεβού για χτένισμα και makeup. Κλείνετε τη βαλίτσα του honeymoon…!  

Day 5

Manicure & pedicure. Μην ξεχάσετε να πιείτε πολύ νερό και να φάτε καλά, αποφεύγοντας τροφές που κάνουν κατακράτηση. Ετοιμάζετε το bridal emergency kit. Κάνετε ένα ωραίο χαλαρωτικό μπάνιο και πέφτετε νωρίς για ύπνο, αφού έχετε εφαρμόσει μια απαλή μάσκα ματιών.

Ες αύριον τα σπουδαία!

Day 6

Σηκώνεστε από το κρεβάτι όσο πιο αργά γίνεται. Στέλνετε ένα ωραίο μήνυμα στον μέλλοντα σύζυγό σας. Χουζουρέψτε, τεντωθείτε, πάρτε ένα καλό θρεπτικό πρωινό, βάλτε μουσική, κάντε ένα μπάνιο και φορέστε τη νυφική σας ρόμπα. Σε λίγο, το σπίτι θα γεμίσει με κόσμο, που θα έρθει για εσάς! Να είστε ήρεμη, ευδιάθετη κι αυθόρμητη. Παίξτε με τον φωτογραφικό φακό, βγάλτε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες. Απολαύστε κάθε στιγμή στο μέγιστο! Η ώρα η καλή!

Photo credits: Γιώργος Μπουζάκης

Διαβάστε αυτό και πολλά άλλα άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do  που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Photos: Γιώργος Μπουζάκης

Διαβάστε επίσης

8 πράγματα που κάθε νύφη ξεχνά πριν τον γάμο της…

Γάμος και κρίσεις πανικού: Ψυχραιμία!

Νύφη: Ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε!