Επειδή όλοι έχουμε βρεθεί αμέτρητες φορές καλεσμένοι σε γάμους, και άλλοτε περάσαμε καλά, άλλοτε μέτρια και κάποιες φορές άσχημα, καλό είναι όταν ετοιμάζουμε τον γάμο μας να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας αυτές τις εμπειρίες. Κάθε γάμος που έχουμε πάει, μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς αποφυγή ή μίμηση. Όσα μας έκαναν εντύπωση λοιπόν, θετική ή αρνητική μπορεί να είναι και ο οδηγός μας για την οργάνωση του δικού μας γάμου.

wedding-guests-1

Σωστοί συνεργάτες: Βλέποντας ονειρεμένες φωτογραφίες ενός γάμου που σας έκαναν να σκεφτείτε «θέλω να παντρευτώ τώρα», τότε ξέρετε πόσο καλή δουλειά έκανε ο φωτογράφος. Η επιλογή σωστών συνεργατών λοιπόν σε όλους τους τομείς, με τους οποίους έχετε χημεία, δουλεύετε καλά, και τους εμπιστεύεστε είναι ένα σωστό σημείο εκκίνησης.

wedding-guests-2

Μπομπονιέρα & wedding favors, 2 σε 1: Χωρίς ιδιαίτερες πολυτέλειες και σπατάλες, αυτές οι χαριτωμένες χειροποίητες πολλές φορές ή ακόμα και χάρτινες τσάντες, που έχουν μέσα την μπομπονιέρα και τα αναμνηστικά γαμήλια δωράκια, είναι τόσο χαριτωμένες. Ακόμα κι όσοι δεν δίνουν σημασία σε αυτά, το εκτιμούν και το παίρνουν φεύγοντας με τόση χαρά!

wedding-guests-3

Προσβασιμότητα χώρου: Πήγατε κάποτε διακοπές σε ένα ακριτικό νησί, σκαρφαλώσατε σε έναν βράχο κι ανακαλύψατε ένα ξωκλήσι με θέα το απέραντο γαλάζιο. Τότε ορκιστήκατε πως θα παντρευτείτε εκεί. Όταν έρθει πραγματικά η ώρα του γάμου σας όμως, θα πρέπει να αποφασίσετε τι έχει για εσάς μεγαλύτερη σημασία, να παντρευτείτε πράγματι στο ξωκλήσι των ονείρων εσάς, ή να έχετε στο πλάι σας τους ανθρώπους που αγαπάτε. Καμιά φορά αυτά τα δύο δεν συνδυάζονται και η εύκολη ή μη πρόσβαση σε έναν χώρο είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψιν.

wedding-guests-4

Υπερβολές: Μεταξύ μας τώρα, πόσες φορές δεν σχολιάσατε αρνητικά ως καλεσμένη ενός γάμου τις όποιες υπερβολές, ή την μεγαλοπρεπή διακόσμηση που δεν ταίριαζε με τα υπόλοιπα;! Καλό είναι να το θυμάστε όταν οργανώνετε τον γάμο σας. Θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε τα θέλω σας και να αποφύγετε αντίστοιχες υπερβολές…και σχόλια!

wedding-guests-5

Τα εδέσματα και τα ποτά: Ακριβώς όπως σε ένα ταξίδι, οι γεύσεις είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά «ενθύμια» που παίρνουμε μαζί φεύγοντας, έτσι και σε έναν γάμο, τα κεράσματα, είτε πρόκειται για μπουφέ, είτε για όρθιο κοκτέιλ, αποτελούν ζήτημα υψίστης σημασίας που χρίζει και της αντίστοιχης προσοχής.

wedding-guests-6

Η μουσική: Αν χορεύατε σε έναν γάμο μέχρι το πρωί, τότε θα έχετε συγκρατήσει ως πληροφορία το πόσο καθοριστική είναι η συμβολή του dj. Και πράγματι, είναι από τους παράγοντες που μπορεί να απογειώσουν ή ακόμα και να καταστρέψουν έναν γάμο.

Πηγή: www.stylemepretty.com

Από την Εύα Ανυφαντή