“Travelling- It leaves you speechless. Then, turns you into a storyteller.” 

Στο γυμνάσιο, οι γονείς τους βρέθηκαν στο ίδιο σπίτι, ανταλλάσσοντας απόψεις για ένα roadtrip στην Ευρώπη, που θα πραγματοποιούσε κάθε οικογένεια ξεχωριστά. Έτσι, κατά μία έννοια οι ζωές τους ενώθηκαν πρώτη φορά και ανυποψίαστα με ένα ταξίδι. Σήμερα, παντρεμένοι με δύο παιδιά, έχουν βάλει στόχο, να μετατρέψουν την κοινή τους ζωή στο πιο συναρπαστικό ταξίδι όλων! Με motto το “We travel because YOLO”, υποστηρικτές της “δεύτερης ευκαιρίας”  και έχοντας υπάρξει οι ίδιοι μεγαλύτερο αξιοθέατο από το… Σινικό τείχος, οι @gs.travel είναι το travel couple (ή καλύτερα η travel family) που πρέπει να ακολουθήσετε! Οι δυο τους φαίνεται να έχουν βρει τη “χρυσή τομή” μεταξύ δουλειάς και ευχαρίστησης, family και love life. Η ξεχωριστή ματιά με την οποία αντικρύζουν τον κόσμο, αποτυπώνεται με τα πιο ζωηρά χρώματα, στις πιο ευφάνταστες πόζες σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά Instagram accounts που έχουμε δει! Bachelor, honeymoon ή marital life inspiration από τον Γιώργο, την Μελίνα, τη φανταστική τους οικογένεια και την Κύπρο… 

Ένα σχόλιο που εμείς εντοπίσαμε συχνά και στοιχηματίζουμε ότι εσείς θα βλέπετε ακόμη συχνότερα είναι «Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να κάνω τα ταξίδια δουλειά μου!» Η ζωή σας είναι όντως ένα όνειρο;

Η ζωή μας είναι ένα “όνειρο” μόνο με την έννοια ότι προσπαθούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Είμαστε ένα ζευγάρι της διπλανής πόρτας, με παιδιά, ακολουθούμε το καθημερινό μας πρόγραμμα και στον χρόνο που μας περισσεύει σκεφτόμαστε και οργανώνουμε τα ταξίδια μας.  Σίγουρα θα έχετε ακούσει ξανά τη φράση “work, save, travel, repeat”. Αυτό, λοιπόν, βρίσκει εφαρμογή και στη δική μας περίπτωση.

«You travel because… Yolo!» Πόσο εύκολο είναι να γίνει το «you only live once» από θεωρία πράξη;

Λέμε YOLO (You Only Live Once) κάθε φορά που κλείνουμε ένα ταξίδι, γιατί κανείς δεν μας έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο ότι μπορούμε να το κάνουμε και αργότερα! Αν δε λέγαμε “YOLO”, σίγουρα θα λέγαμε “Hakuna Matata”! Χρειάζεται ένας καλός προγραμματισμός -όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο- ώστε να μπορέσει κανείς να εξοικονομήσει τα απαραίτητα χρήματα και φυσικά …τόλμη! Σε όλους αρέσουν τα ταξίδια. Oι περισσότεροι, όμως, είναι συγκρατημένοι στις επιλογές τους και περιορίζονται στην Ελλάδα (κυρίως στα ελληνικά νησιά), στην Disneyland στο Παρίσι (αν έχουν παιδιά), στο Λονδίνο ή σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Αν  κάνεις έναν σωστό σχεδιασμό θα διαπιστώσεις ότι ένα ταξίδι στη νοτιο-ανατολική Ασία (εκτός από το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων) μπορεί να σου στοιχίσει λιγότερο από μια εβδομάδα στο Παρίσι!

Μπαίνοντας κανείς στο προφίλ σας στο Instagram, είναι βέβαιο ότι θα μαγευτεί από τα μοναδικά τοπία, τα γραφικά κτίρια και τα ζωηρά χρώματα. Εύλογα μας γεννάται η απορία αν έχετε επαγγελματία φωτογράφο ή κάνετε μόνοι σας τις λήψεις.

Δεν έχουμε κανέναν επαγγελματία φωτογράφο μαζί μας. Έχουμε… τις κόρες μας, που με τον καιρό και την τριβή έχουν εξελιχθεί σε δεινούς φωτογράφους με καλλιτεχνικό μάτι! Είναι μία διαδικασία που τις ξετρελαίνει! Στις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν συμφωνούν, στήνεται τότε … ένα αυτοσχέδιο τρίποδο.

gs.travel tip: To μυστικό για να πετύχεις μια όμορφη φωτογραφία σε ένα δημοφιλές αξιοθέατο, είναι να ξυπνήσεις πολύ νωρίς το πρωί. Χρησιμοποιώντας αυτή τη στρατηγική είχαμε την περίφημη Golden Bridge στο Βιετνάμ αποκλειστικά δική μας για … τρία ολόκληρα λεπτά! 

Πόσο διαφορετικά βιώνετε πλέον ένα ταξίδι; Σας αγχώνουν οι νέες απαιτήσεις που έχουν τα ταξίδια σαν travel couple ή εξακολουθείτε να τα απολαμβάνετε ξέγνοιαστα;

Παραδεχόμαστε ότι το Instagram άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο οργανώνουμε πλέον ένα ταξίδι. Μας ενδιαφέρει το “σκηνικό” και η “πόζα” για να είναι επιτυχημένη η λήψη. Προς το παρόν, είναι για μας μια καθαρά δημιουργική διαδικασία και την διασκεδάζουμε. Όταν, όμως, θα αρχίσει να μας αγχώνει ή να δημιουργεί πρόβλημα στην απόλαυση του υπόλοιπου ταξιδιού, θα την διακόψουμε είναι βέβαιο. Το ταξίδι για μας δεν είναι μόνο η φωτογραφία για το Instagram, αφού συνεχίζουμε να βγάζουμε κι ένα σωρό άλλες οικογενειακές, πιο παραδοσιακές φωτογραφίες που μένουν μόνο για τα δικά μας μάτια. 

Ποιο είναι το επάγγελμά σας;

Είμαστε εκπαιδευτικοί και όσο τα σχολεία είναι ανοικτά δίνουμε τη ψυχή μας για τους μαθητές μας. Το πλεονέκτημα των πολλών διακοπών, το αξιοποιούμε για ταξίδια εκτός και για εκδρομές εντός Κύπρου. Το επάγγελμά μας σχετίζεται εμμέσως με τα ταξίδια. Πολλές από τις εμπειρίες μας τις μοιραζόμαστε αργότερα με τους μαθητές μας εντάσσοντας τις εποπτικοποιημένα στη διδασκαλία!

Ποια θα ήταν η top συμβουλή που θα δίνατε σε ένα φιλικό σας ζευγάρι πριν ταξιδέψει;

Θα δίναμε μία συμβουλή με διπλή σημασία: “Ταξιδέψτε με τα παιδιά σας, αλλά και μόνοι σας”. Τα ταξίδια είναι ίσως ό,τι καλύτερο μπορούν να χαρίσουν οι γονείς στα παιδιά τους. Μπορεί τα οικογενειακά ταξίδια να είναι ακριβότερα, αλλά τα μακροπρόθεσμα οφέλη ξεπερνούν κατά πολύ το κόστος! Τα παιδιά μαθαίνουν να προσανατολίζονται, να γίνονται πιο υπεύθυνα, να εκτιμούν όσα έχουν και να μη θεωρούν τίποτα δεδομένο. Απορροφούν τόσες πολλές εικόνες, μυρωδιές και ήχους που γράφονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Από την άλλη, είναι πολύ σημαντικό, στις περιπτώσεις που είναι εφικτό, να ταξιδεύει και το ζευγάρι μόνο του. Το ζευγάρι νιώθει ξανά όπως παλιά, βελτιώνει τους τρόπους επικοινωνίας του και ενδυναμώνει τη σχέση του. Εμείς προσπαθούμε να το τηρούμε αυτό και οφείλουμε τεράστια ευγνωμοσύνη στις γιαγιάδες και στους παππούδες, που είναι πάντα πρόθυμοι για να φροντίζουν τα παιδιά, όσο εμείς λείπουμε στο εξωτερικό.

Θα τους συμβουλεύαμε, τέλος: “Μην κλειστείτε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου ή στο resort, ξυπνήστε νωρίς το πρωί, περπατήστε στα δρομάκια πίσω από τα γνωστά αξιοθέατα, γευτείτε τα παραδοσιακά φαγητά, γνωρίστε την κουλτούρα και τον πολιτισμό του κάθε τόπου”! 

Το να ταξιδεύετε μαζί, είναι τελικά δοκιμασία ή «παράδεισος»;

Αν ήταν δοκιμασία θα σταματούσαμε εδώ και καιρό! Το να ταξιδεύουμε μαζί είναι παράδεισος. Όταν ταξιδεύουμε και οι τέσσερις μας κάποιες φορές γίνεται και … κόλαση, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μεγαλώσαμε και οι δύο σε οικογένειες που είχαν το ταξίδι ως μια από τις προτεραιότητές τους, γιατί οι γονείς μας αναγνώριζαν τα πολλαπλά οφέλη που είχαν και για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά τους.

Το πιο αστείο περιστατικό που σας συνέβη σε ταξίδι…

Βρισκόμαστε στην Κίνα, στο Σινικό Τείχος, με πλήθος Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται για πρώτη φορά αυτό το επιβλητικό κατασκεύασμα να κατακλύζει το τείχος. Ξαφνικά το ενδιαφέρον όλων μεταφέρεται από το τείχος… πάνω μας! Πιθανόν να έβλεπαν για πρώτη φορά κορίτσια από τη Δύση ή γυναίκα με ξανθά σγουρά μαλλιά. Γρήγορα σχηματίστηκαν ουρές από Κινέζους όλων των ηλικιών που ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί μας! Εκείνοι περίμεναν υπομονετικά κι εμείς από ευγένεια ποζάραμε χαμογελαστοί! 

Τι δεν λείπει ποτέ από τη βαλίτσα σας;

 οι καρτέλες μας με όλες τις σημαντικές πληροφορίες, όπως διαδρομές, εστιατόρια, αξιοθέατα, κλπ. 
ένα πλήρες φαρμακείο
ο φωτογραφικός εξοπλισμός.

Προτείνετε έναν προορισμό για Honeymoon… θα λέγαμε το Μπαλί

Και για Bachelor/Bachelorette…

Όταν παντρευτήκαμε,τα bachelor και τα bachelorette ήταν απλά βραδινές εξορμήσεις σε εστιατόριο ή κλαμπ. Σήμερα, έχουν εξελιχθεί σε τριήμερα ταξίδια στο εξωτερικό και δεν σας κρύβουμε ότι σκεφτόμαστε να ξανακάνουμε bachelor και bachelorette αντίστοιχα,σαν αφορμή για ακόμη ένα ταξίδι. Αν ήταν καλοκαίρι θα πηγαίναμε ασυζητητί σε κάποιο ελληνικό νησί.

Let’s play a game… 

Ταξίδι είναι… εμπειρία.

Εξερεύνηση είναι… περιπέτεια

Αγάπη είναι… δύο θέσεις δίπλα-δίπλα στο ίδιο αεροπλάνο.

Γάμος είναι… επικοινωνία.

Ο κόσμος για εμάς είναι… γειτονιά.

Το ταξίδι των ονείρων μας είναι… ένα αφρικανικό σαφάρι.

Το ταξίδι του μέλιτος ήταν… στη Φλώριδα των ΗΠΑ και κρουαζιέρα στις Μπαχάμες.

Η εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη είναι… κολύμπι με άγρια σαλάχια.

Αν ο γάμος ήταν ταξίδι θα ήταν… rollercoaster.

Κι αν ήταν μέρος θα ήταν… blue lagoon.

Πόσο συχνά ταξιδεύετε; Όσο πρέπει για να είμαστε ευτυχείς.

Δύσκολο, το ξέρουμε… αλλά ποιο είναι το πιο αγαπημένο σας μέρος σε όλο τον κόσμο; Η Ασία.

Σε ποιο θα ταξιδεύατε αύριο αν γινόταν; Στην Κένυα.

Σε ποιο δεν θα πηγαίνατε ποτέ ξανά; Όλοι και όλα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Σε ποιον προορισμό είπατε ότι «Εδώ θα μπορούσαμε να μείνουμε για πάντα!» και να το εννοείτε; Σπίτι μου, σπιτάκι μου.

Πόσα ταξίδια κάνετε κατά προσέγγιση μέσα σε έναν χρόνο; 2

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέσο για να ταξιδεύετε; Το αεροπλάνο.

Ποιος είναι ο πιο μακρινός προορισμός που έχετε ταξιδέψει; Το Los Angeles. 

Next stop…; Τοσκάνη, Ιταλία.

Διαβάστε επίσης… 

Τα 10 Instagram couple accounts που πρέπει να ακολουθήσετε σήμερα, πριν οργανώσετε το honeymoon!

Honeymoon tips: Do’s and Don’ts

Honeymoon Astrology!